Vaniljainen kermaviili-omenapiirakka
n. 20 x 30 cm uunipannulle tai n.26-28 cm korkealaitaiseen pyöreään vuokaan
Pohja:
100 g sulaa rasvaa
1.5 dl piimää
1.5 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 rkl vaniljasokeria
Pinnalle:
omenaviipaleita (laitoin n.5 pientä)
1 rkl sitruunan mehua
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Päällinen:
1 prk kermaviiliä
1dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl vaniljasokeria
Ohje:
Tee pohja. Laita pohjan aineet kulhoon ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja sekoita nopeasti sekaisin. Kaada taikina vuokaan.
Kuori omenat ja poista siemenkodat. Viipaloi omenat ohuiksi siivuiksi (vieläkin ohuemmiksi kuin alempana olevassa kuvassa..) ja uita nopeasti sitruunan mehussa. Jos omenat ovat ”kovaa laatua” eli eivät kovin helposti pehmene uunissa, lämmitä niitä ennen taikina päälle laittoa hetki mikrossa, jotta ne pehmenevät hieman. Näin ne ehtivät kypsyä ja pehmitä kunnolla uunissa. Lado sen jälkeen ne taikinan päälle. Ripottele päälle sokeria. (Tuli taas pitkästä aikaa otettua vaihekuvakin. Alla kuva ennen kermaviili-päällisen lisäämistä..)
200•, noin 30 min