Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 126 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström

Kaikki rakastavat mokkapaloja, mutta entä kun taikinaan lisätään hieman minttua? Lopputulos vie kielen!

Mehevän mokkapalataikinan salaisuus on purkillinen maitorahkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
36 palaa
Valmistusaika
30 minuuttia + 20 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Pätkispalat

Ainekset

200
g
voita (pehmeää)
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
4
munaa (M-koko)
1
prk (250 g)
pehmeää maitorahkaa
1
ps (140 g)
minttusuklaapaloja (Pätkis)
6
dl
vehnäjauhoja
4
rkl
kaakaojauhetta
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
tl
piparminttuaromia (Dr. Oetker)
Kuorrutus
75
g
voita
¾
dl
kuumaa kahvia
6
dl
tomusokeria
3
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
piparminttuaromia
Pinnalle
1
ps (140 g)
minttusuklaapaloja (Pätkis)

Työvaiheet

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, edelleen vatkaten. Lisää rahka ja sekoita tasaiseksi.

  2. Paloittele suklaat ja lisää taikinaan. Voit käyttää suklaat isoina paloina, jolloin ne sulavat taikinaan sattumiksi tai rouhia pienemmiksi paloiksi.

  3. Yhdistä jauhot, sokerit, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Lisää taikinaan. Mausta lopuksi piparminttuaromilla.

  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pohja on mehevän kypsä. Jäähdytä.

  5. Sulata voi ja lisää kuuma kahvi. Sekoita joukkoon tomusokeri, kaakaojauhe ja piparminttuaromi.

  6. Levitä kuorrute kakkulevylle. Viimeistele paloitelluilla minttusuklaapaloilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2232 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kesän mehevimmässä keikauksessa maistuvat mustikat ja nektariinit. Kakku saa viimeisen silauksensa basilikaöljystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 palaa
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-nektariinikeikaus

Ainekset

4
nektariinia
1
dl
fariinisokeria
25
g
voita
Taikina
75
g
pehmeää voita
1
dl
sokeria
2
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
2
rkl
tuoretta basilikaa hienonnettuna
2
dl
mustikoita
1
dl
kahvikermaa
Lisäksi
2
dl
mustikoita
Basilkaöljy
1
dl
oliiviöljyä
½
ruukku
basilikaa
1
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Peitä vuoan pohja leivinpaperilla (Ø n. 25 cm). Lohko nektariinit neljään osaan ja poista kivet. Laita lohkot vuokaan. Ripottele sokeri ja voi nokareina päälle. Kypsennä uunissa 15 minuuttia.

  2. Tee sillä aikaa taikina. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Hienonna basilika. Lisää jauhoseos, basilika, mustikat ja kerma taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina kypsennettyjen nektariinien päälle vuokaan. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja kypsennä kakkua 35–40 minuuttia.

  3. Anna kakun jäähtyä noin 15–20 minuuttia. Laita tarjoiluvati vuoan päälle ja kiepauta kakku ylösalaisin vadille.

  4. Laita basilikaöljyn aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.

  5. Ripottele mustikat ja pirskota basilikaöljyä kakulle tai tarjoa öljy erikseen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1160 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Vegaanisen pullataikinan perus­ohje sopii sovellettavaksi kaiken­laisiin pulliin: pitkoihin, korvapuusteihin ja pikkupulliin. Tällä kertaa taikinasta pyöräytetään ihanat vaniljasolmupullat. Voit käyttää taikinanesteenä mitä tahansa kasvimaitoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 pullaa
Valmistusaika
30 min + kohotus 1 t + paisto 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaniset vaniljasolmut

Ainekset

½
l
hasselpähkinämaitoa
25
g
tuorehiivaa
2
dl
sokeria
1
rkl
kardemummaa
1
tl
suolaa
13–15
dl
vehnäjauhoja
150
g
vegaanista margariinia
Täyte
1
prk
vegaanista vaniljavanukasta (esim Alpro)
½
dl
hasselpähkinä­rouhetta
Kristallipinta
150
g
vegaanista margariinia
2
dl
erikoishienoa sokeria

Työvaiheet

  1. Lämmitä hasselpähkinämaito kädenlämpöiseksi isossa kattilassa ja nosta liedeltä. Sekoita joukkoon murennettu hiiva, sokeri, kardemumma ja suola.

  2. Aloita jauhojen lisääminen voimakkaasti käsivatkaimella vatkaten. Kun taikina on paksua velliä, lisää jauhoja pienemmissä erissä samalla vaivaten, kunnes taikina on kimmoisan pehmeää. Vaivaa joukkoon huoneenlämpöinen rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Peitä kattila liinalla tai kannella ja laita vedottomaan paikkaan kohoamaan puoleksi tunniksi.

  3. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen osa levyksi. Levitä puolet vanukkaasta ja pähkinärouheesta levylle. Taita levy puoliksi ja leikkaa parin sormen levyisiksi kaistaleiksi. Kierrä taikinakaistaletta pituussuunnassa ja solmi solmuksi. Nostele solmut pellille leivinpaperin päälle. Peitä toisella leivinpaperilla ja anna kohota 15 minuuttia. Tee sillä välin loput taikinasta solmuiksi.

  4. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Paista yksi pelti kerrallaan. Paistoaika on pullien koosta riippuen noin 10 minuuttia.

  5. Sulata margariini ja kumoa sokeri kulhoon. Kasta pullat ensin margariiniin ja sitten sokeriin.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Pienestäkin mustikkasaaliista saa aikaiseksi piirakan! Helpoiten se onnistuu tavallisessa irtopohjavuoassa.

Tämä mustikkapiirakka tehdään mamman marjapiirakan tyyliin: pohjana on murotaikina ja päällä mehevä kermainen täyte, joka sekoitetaan tällä kertaa pienestä purkillisesta ranskankermaa. 

Pohjaan kannattaa käyttää grahamjauhoja, sillä niiden ansiosta siitä tulee erityisen murea ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
10 min + 25 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Pieni mustikkapiirakka

Ainekset

Pohja
100
g
voita
¾
dl
sokeria
1
muna
dl
vehnäjauhoja
1
dl
grahamjauhoja
¾
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
Täyte
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
muna
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
3
dl
tuoreita mustikoita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin.
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Mittaa ainesten päälle jauhot, leivinjauhe ja suola. Pyöräytä ne ensin keskenään sekaisin ja vatkaa sitten sähkövatkaimen pienimmällä teholla taikinaan. (Vatkaa vain sen verran, että taikina on tasaista).
  3. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille parin sentin korkeudelle.
  4. Sekoita ranskankerma, muna ja sokerit keskenään. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan. Ripottele pinnalle mustikat.
  5. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 20–25 minuuttia. Siirrä piirakka vuoasta vadille leivinpaperin avulla hetken jäähtyneenä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1160 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mehevän kirsikkapiirakan salaisuus on taikinaan vatkattu mantelimassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikka-mantelipiirakka ja vaniljavaahtoa

Ainekset

1
pkt (150 g)
huoneenlämpöistä mantelimassaa
dl
sokeria
3
kananmunaa
1
luomusitruunan kuori
1
dl
kermaa
100
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
dl
paloiteltuja kirsikoita
Vaniljavaahto
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
Päälle
kirsikoita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa mantelimassa ja sokeri yhteen sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Pese ja raasta sitruunan kuori ja lisää se taikinaan.
  2. Lämmitä kermaa ja voita kattilassa, kunnes voi sulaa. Siivilöi jauhot joukkoon. Kääntele seos varovasti taikinan joukkoon.
  3. Hienonna kirsikat karkeasti. Kaada taikina piirakkavuokaan vuorotellen kirsikoiden kanssa. Kypsennä uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Piirakka saa jäädä kosteaksi.
  4. Sekoita vaniljarahka ja jogurtti keskenään.
  5. Koristele piirakka kirsikoilla ja tarjoa vaniljavaahdon kanssa.

Kommentit (0)