Pecanpähkinäpiirakka
Ainekset
Työvaiheet
Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi. Lisää sokeri ja suola, sekoita hyvin uudelleen. Lisää lopuksi muna ja sekoita taikina tasaiseksi vaivaamatta.
Kääri taikina SAGA Leivinpaperiin ja anna levätä 20 minuuttia. (Taikina sopii piirakan lisäksi torttuihin, kakkuihin ja tarteletteihin.)
Kauli taikina ohueksi kahden SAGA Leivinpaperin välissä, irrota päällimmäinen paperi ja siirrä pohja toisen paperin päällä irtopohjavuokaan (24 cm) siten, että paperi jää vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohja 220-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Vispaa munat vaaleaksi vaahdoksi. Vispaa joukkoon sulatettu voi, jauhot, vanilja, suola, sokeri ja siirappi.
Ripottele hienonnetut pecanpähkinät pohjan päälle ja kaada täyte pähkinöiden päälle. Kypsennä 10 minuuttia 220-asteisessa uunissa, vähennä lämpö 165 asteeseen ja paista vielä 40 minuuttia. Tarjoa kylmänä kermavaahdon kanssa.