Kodin Kuvalehti on lisännyt 502 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu Pälviä

Paikoillanne, valmiit, hep! Sekoita neljä ainetta, leipaise ja paista. Lapsikin osaa.

Tummat keksit sisältävät pähkinä-suklaalevitettä eli kansankielisemmin Nutellaa. Pähkinävoi mehevöittää vaaleat keksit. Tee satsi molempia!

Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikakeksit

Ainekset

2
dl
pähkinä-suklaalevitettä eli Nutellaa (tai maapähkinävoita)
1
dl
sokeria
2
dl
vehnäjauhoja
1
kananmuna

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki taikinan aineet keskenään.
  2. Pyörittele taikinasta ruokalusikallisen kokoisia palloja leivinpaperin päälle uunipellille ja litistä ne.
  3. Paista keksejä 175-asteisen uunin ylätasolla noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vinkki! Voit valmistaa keksit myös gluteenittomasta jauhoseoksesta.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1454 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Suolan yhdistäminen leivonnaisiin on yhä muotia maailmalla. Keihästä tikkuun supersuklaista pretzelbrownieta ja tuoretta mansikkaa. Viitseliäs pursottaa vielä pienen kermavaahtopilven mansikoiden hatuksi.

Annoksia
32 kpl
Valmistusaika
1 t + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pretzelbrownie-mansikkatikut

Ainekset

175
g
huoneenlämpöistä voita
2 1/2
dl
fariinisokeria
1
dl
sokeria
3
kananmunaa
5
dl
vehnäjauhoja
1
tl
ruokasoodaa
2
tl
vaniljasokeria
300
g
tummaa suklaata
32
minipretzeliä (esim. Tiger stores)
Lisäksi
32
mansikkaa
(kermavaahtoa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa kananmunat yksitellen joukkoon.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä ne taikinaan puuhaarukalla nopeasti sekoittaen. Rouhi suklaa ja lisää joukkoon.
  3. Päällystä uunivuoka (n. 25 x 40 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja painele pretzelit pintaan. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes paistos on kypsä mutta sisältä vielä hieman kostea. Anna jäähtyä vähintään 1 tunti.
  4. Leikkaa brownie paloiksi. Leikkaa mansikoista päät pois. Tikuta vartaat. Tarjoa halutessasi kermavaahdon kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1454 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kesän maukkaimman mansikkakakun taikina pilkutetaan unikonsiemenillä. Täytteessä yhdistyvät tuoreet marjat ja tahmea sitruunatahna. Päälle muotoillaan kaunis seppele.

Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
30 min + 1 t 15 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mansikkainen unikonsiemenkakku

Ainekset

200
g
huoneenlämpöistä voita
1,5
dl
sokeria
3
munaa
4
dl
vehnäjauhoja
0,5
dl
unikonsiemeniä
2
tl
vaniljasokeria
1,5
tl
leivinjauhetta
1
dl
sitruunatahnaa (lemon curd)
Kostutus
1
dl
appelsiinimehua
Täyte
1
l
mansikoita
4
dl
vispikermaa
1
rkl
tomusokeria
1
dl
sitruunatahnaa (lemon curd)
Koristeluun
mansikoita, mintunlehtiä, orvokkeja, marenkia

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaamista jatkaen. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne ja sitruunatahna taikinaan. Kaada taikina pinnoitettuun kakkuvuokaan (halkaisija 22 cm). Paista uunin alaosassa noin 50 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun tikkuun ei enää tartu taikinaa. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.
  2. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Leikkaa mansikat viipaleiksi. Vatkaa kerma ja mausta se sokerilla.
  3. Nosta alin kakkulevy tarjoiluvadille. Kostuta se appelsiinimehulla. Levitä puolet sitruunatahnasta levylle. Levitä päälle mansikoita ja kermavaahtoa. Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle, kostuta ja täytä kuten alimmainen. Nosta päällimmainen kakkulevy päälle ja kostuta myös se.
  4. Levitä kakun päälle kermavaahtoa ja koristele mansikoita, kukilla, mintulla ja marenkimuruilla.

Kommentit (0)

Eija V. on lisännyt 65 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Helppoakin helpompi peruspiirakka. Onnistut varmasti! Ohje napattu jauhopaketin kyljestä.

Vaikeustaso
Helppo

Marjapiirakka

Ainekset

2
munaa
1 1/2 - 2
dl
sokeria
2
tl
vanilliinisokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
tl
leivinjauhetta
1 1/2
dl
sulatettua rasvaa
1
dl
maitoa tai hedelmätäysmehua
Pinnalle:
3
dl
mustikoita, herukoita, puolukoita tai raparperia

Työvaiheet

Sekoita munat ja sokerit. Käytä happamille marjoille suurempi sokerimäärä.

Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, rasva ja neste. Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle (halk. 27cm)

Ripottele marjat pinnalle.

Paista 200° uunin alatasossa 25 - 35 min. Peitä piirakka foliolla, jos pinta alkaa tummua liikaa.

Kommentit (0)

ET-lehti on lisännyt 139 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Pia Inberg

Kirpeä raparperi sopii täydellisesti rapsakan ja makean marengin kaveriksi. Herkkupavlova on luontaisesti gluteeniton. Vinkki: marengin uumeniin sopivat raparperin kaveriksi mainiosti myös mansikat. Voit valmistaa marengin etukäteen, mutta täytä pavlova vasta juuri ennen tarjoilua. Muuten pohja...

Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
20 min + paisto 1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raparperipavlova

Ainekset

7
kananmunanvalkuaista
3
dl
sokeria
1/2
rkl
maissitärkkelystä (esim. Maizena)
Täyte
2-3
raparperinvartta
2
rkl
vettä
2
rkl
sokeria
2
dl
vispikermaa
250
g
rahkaa
1/2
dl
kinuskikastiketta
1
tl
vaniljasokeria
Lisäksi
1/2
dl
kinuskikastiketta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan kiertoilmatoiminnolle 135 asteeseen.
  2. Vatkaa valkuaisia sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää sokeri vähitellen. Vaahdota seos niin kovaksi vaahdoksi, että se pysyy kulhossa, vaikka käännät sen ylösalaisin.
  3. Siivilöi maissitärkkelys vaahtoon ja sekoita.
  4. Levitä vaahdosta kaksi kiekkoa (Ø 24 cm) kahdelle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista marenkeja 1 tunti, vaihda peltien paikkaa ja paista vielä 30 minuuttia. Kytke uunista virta ja jätä marengit jälkilämpöön tunniksi tai pitempäänkin, jos marengit eivät ole rapeutuneet. Jäähdytä marengit.
  5. Kuori ja pätki raparperinvarret 5 cm:n pätkiksi. Lisää raparperit ja vesi kuumalle paistinpannulle. Anna veden haihtua ja ripottele palojen päälle sokeria. Jäähdytä palat.
  6. Vaahdota kerma sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja kinuskikastike.
  7. Kokoa kakku. Nosta marenkilevy tarjoiluvadille. Levitä kinuskikerma ja puolet raparpereista marenkilevyn päälle. Nosta sen päälle toinen marenkilevy ja muotoile loppu kermavaahto ja raparperit keoksi marengin päälle.
  8. Valuta kuorrutuksen päälle kinuskikastiketta.

Kommentit (2)

Vierailija

Missä asteessa marengit paistetaan?

Vierailija

Jos ei ole kiertoilmauunia niin mikä astemäärä on tavallisessa paistouunissa.136