Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 72 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu Pälviä

Paikoillanne, valmiit, hep! Sekoita neljä ainetta, leipaise ja paista. Lapsikin osaa.

Tummat keksit sisältävät pähkinä-suklaalevitettä eli kansankielisemmin Nutellaa. Pähkinävoi mehevöittää vaaleat keksit. Tee satsi molempia!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikakeksit

Ainekset

2
dl
pähkinä-suklaalevitettä eli Nutellaa (tai maapähkinävoita)
1
dl
sokeria
2
dl
vehnäjauhoja
1
kananmuna

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki taikinan aineet keskenään.
  2. Pyörittele taikinasta ruokalusikallisen kokoisia palloja leivinpaperin päälle uunipellille ja litistä ne.
  3. Paista keksejä 175-asteisen uunin ylätasolla noin 7 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vinkki! Voit valmistaa keksit myös gluteenittomasta jauhoseoksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2603 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Bostonkakussa maistuu nyt kahvi. Täytteeksi tuleva voikreemi paistuu kuohahtaen ja tekee leivonnaisen pinnasta lähes toffeisen rapean. Viimeisen silauksen herkku saa kahvikuorrutuksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
40 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kahvikehräboston

Ainekset

150
g
voita
6
dl
vehnäjauhoja
25
g
hiivaa
¾
dl
kylmää maitoa
2
kananmunaa
2
rkl
sokeria
TÄYTE
125
g
pehmeää voita
3
rkl
pikakahvijauhetta
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria
VOITELUUN
1
kananmuna
KAHVIKUORRUTUS
2
rkl
vettä
1
rkl
pikakahvijauhetta
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjan ja reunojen väliin.

  2. Nypi voi ja jauhot kulhossa. Liuota hiiva kylmään maitoon ja lisää se jauhoseokseen. Vatkaa munat ja sokeri keske- nään ja sekoita ne taikinaan.

  3. Valmista täyte. Vatkaa voi ja pikakahvijauhe sähkövatkaimella sileäksi ja sekoita joukkoon tomusokeri sekä vaniljasokeri.

  4. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (25x45 cm). Levitä täyte levylle ja kääri taikina tiukaksi rullaksi. Leikkaa rulla 14 palaan. Laita 10 pullapalaa vuokaan reunoille ja 4 keskelle.

  5. Kohota bostonia leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa 30 minuuttia. Voitele bostonin pinta munalla.

  6. Paista bostonia uunin alatasolla 15–20 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä se leivinpaperilla.

  7. Sekoita vesi ja pikakahvijauhe kulhossa. Lisää tomusokeri kierrevatkaimella sekoittaen. Valuta kahvikuorrutus jäähtyneen bostonin pinnalle.

Kommentit (1)

Vierailija

En tahdo kahvin makua. Sopiiko täytteeseen mausteeksi kaneli?

Helsingin Sanomat on lisännyt 237 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Kätke filotaikinan väliin keksitaikinaa! Nämä rapean mehevät baklavat häviävät purkista salamannopeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14–16
Valmistusaika
noin 1 h + tekeytyminen 5 h
Vaikeustaso
Helppo

Keksitaikinatäytteinen baklava

Ainekset

Baklavaan
1
pkt
filotaikinaa
380
g
valmista suklaahippukeksitaikinaa
100
g
pekaanipähkinöitä rouheena
1
appelsiinin kuori raasteena
150
g
voita sulatettuna
Siirappi
1
dl
vettä
1
dl
sokeria
½
dl
hunajaa
1
kanelitanko

Työvaiheet

  1. Sulata filo- ja keksitaikinat pakkausten ohjeiden mukaan.
  2. Rullaa filotaikina auki, leikkaa taikinalevyt puoliksi (kahdeksi noin 24 cm:n levyiseksi palaksi) ja peitä ne kostealla keittiöpyyhkeellä. Näin ne eivät kuivu. Leikkaa taikinalevyt päistä vähän kapeammiksi siten, että ne mahtuvat vuokaan. Käytä ylimääräiset taikinalevyt baklavan keskikerroksina.
  3. Siivuta keksitaikina 3–5 mm:n paksuisiksi kiekoiksi.
  4. Rouhi pähkinät esimerkiksi yleiskoneella tai kulhossa perunamuusinuijalla. Mausta pähkinärouhe appelsiininkuorella.
  5. Sulata voi.
  6. Voitele vuoka (25 cm x 35 cm).
  7. Aseta kaksi filotaikinalevyä vuoan pohjalle ja sivele sulatetulla voilla. Lisää seuraava taikinalevy ja voitele. Jatka näin, kunnes olet käyttänyt puolet taikinalevyistä.
  8. Levitä seuraavaksi filotaikinan pinnalle keksitaikinakiekkoja tasaisena kerroksena. Ripottele keksitaikinan päälle pähkinärouhe.
  9. Levitä pähkinärouheen päälle filotaikinalevy ja voitele. Toista, kunnes olet käyttänyt kaikki taikinalevyt. Sivele vielä päällimmäisen levyn pinta voisulalla.
  10. Leikkaa terävällä veitsellä baklava paloiksi ennen paistoa. Riittää, että veitsi kulkee päällimmäisten filotaikinakerrosten läpi keksikerrokseen asti.
  11. Paista baklavaa 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.
  12. Baklavan paistuessa kiehauta siirapin ainekset kattilassa. Poista sitten kanelitanko ja anna kiehua viitisen minuuttia.
  13. Lusikoi siirappia uunikuuman baklavan päälle.
  14. Anna baklavan tekeytyä 5 tuntia tai mieluiten seuraavaan päivään ennen sen leikkaamista ja tarjoilua.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 237 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Nopeasti valmistuvien vadelmakolmioiden sisältä löytyy vadelma-tuorejuustotäytettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vadelmakolmiot

Ainekset

1
pkt (500 g)
voitaikinalevyjä
Täyte
2
dl
vadelmia (tuoreita tai pakaste)
150
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
keltuainen
1
tl
maissitärkkelystä (Maizena)
2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
Voiteluun
1
kananmuna

Työvaiheet

  1. Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa voitaikinalevyt puoliksi ja kaulitse niitä hivenen ohuemmiksi.
  3. Sekoita tuorejuusto, keltuainen, maissitärkkelys ja sokerit kulhossa tasaiseksi. Voit sekoittaa vadelmat joukkoon tai ripotella ne tuorejuustotäytteen päälle.
  4. Lusikoi jokaisen taikinaneliön keskelle ruokalusikallinen tuorejuustotäytettä ja asettele päälle vadelmia.
  5. Voitele taikinaneliöiden reunat ja taita neliöt kolmioiksi. Paina taikinoiden reunat tiiviisti kiinni esimerkiksi haarukan avulla.
  6. Nosta kolmiot pellille ja voitele ne kauttaaltaan kananmunalla. Leikkaa pieni viilto jokaisen kolmion pintaan tai pistä niihin reikä haarukalla.
  7. Paista kolmioita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2603 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Nosta korkea marenkikakku pöytään ja varaudu ottamaan aplodit vastaan. Ihanan kakun täytteessä yhdistyvät pikakahvijauheella maustettu kinuski ja kermavaahto, ja koristeena on tuoreita marjoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
2 t 15 min + jäähtyminen 12 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kahvi-marenkikakku

Ainekset

5
huoneenlämpöistä kananmunaa (M-koko)
n. 3½
dl (300 g)
erikoishienoa sokeria (Siro)
2
tl
sitruunamehua
2
tl
maissitärkkelystä
1
rkl
espressopikakahvijauhetta
TÄYTE
2
dl
kinuskikastiketta tai kondensoitua maitotiivistettä (dulche de leche)
1
rkl
espressopikakahvijauhetta
2
dl
vispikermaa
KORISTELUUN
3
dl
tuoreita marjoja (karhunvatukoita, punaherukoita, mansikoita)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 125 astee- seen. Piirrä lautasen avulla leivinpaperille ympyrä (Ø 18 cm). Pyyhkäise vatkauskulho puolikkaalla sitruunalla. Näin kulhoon ei jää rasvaa estämään valkuaisten vaahtoutumisen.

  2. Erottele valkuaiset kulhoon. Jos sinulla on vaaka, punnitse valkuaiset. Painon tulisi olla 150 grammaa.

  3. Aloita valkuaisten vatkaaminen yleiskoneella tai sähkövatkaimella ensin matalalla teholla, jotta vaahtoon muodostuu paljon pieniä kuplia. Lisää vatkaustehoa ja vatkaa valkuaiset pehmeäksi valkoiseksi vaahdoksi. Vaahdon tulisi pysyä kulhossa, kun käännät sen ylösalaisin.

  4. Lisää sokeria ruokalusikallinen kerrallaan koko ajan keskiteholla vatkaten. Kun kaikki sokeri on lisätty, jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja sileää. Lisää sitruunamehu ja maissitärkkelys, vatkaa vielä muutama minuutti. Kääntele pikakahvijauhe lopuksi marengin joukkoon.

  5. Kasaa marenki leivinpaperin päälle korkeaksi keoksi. Tasoita marengin reunat lastalla ja muotoile keko ylöspäin kapenevaksi. Tasoita marengin pinta. Tee lastalla reunaan pystysuuntaisia voimakkaita vetoja, jotta marenkiin tulee uurteet.

  6. Paista marenkia ensin 10 minuuttia, laske lämpö sitten 100 asteeseen ja jatka paistamista 70 minuuttia. Sammuta uunista lämpö ja jätä marenki uuniin jäähtymään mielellään yön yli. Marengin keskikohta vajoaa viimeistään uunista otettaessa, mutta se kuuluu asiaan.

  7. Sekoita kinuskikastike ja pikakahvijauhe keskenään. Anna maustua noin 15 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä kahvi-kinuski kerman kanssa ja täytä sillä jäähtynyt marenkikakku. Koristele kakku tuoreilla marjoilla. Marenkikakku on parhaimmillaan samana päivänä.

Kommentit (2)

Vierailija

Täytetäänkö kakku päältä?

Vierailija

Hei! Kyllä, kakku vajoaa hieman paistettaessa ja pinnalle muodostuu täytteelle sopiva onkalo.
Kesäterveisin
Minna / ohjeen laatija