Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Onko tässä joulun suloisin kakku? Piparitalorivistön suojissa odottaa omenatäytteinen karpalo-kinuskikakku, jonka kruununa on lumikarpalokeko.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 15 palaa
Valmistusaika
2 h 30 min + jäähtyminen 1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Piparitalokakku

Ainekset

4
kananmunaa
2
dl
sokeria
1
dl
peunajauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
piparkakkumaustetta
Kostutus
dl
maitoa
2
tl
vaniljasokeria
Täyte
2
dl
karpaloita
2
rkl
sokeria
dl
kuohukermaa
½
dl
kinuskikastiketta
2
dl
omenahilloa
Kuorrutus
dl
kuohukermaa
2
rkl
sokeria
Lumikarpalot
1
dl
karpaloita
1
kananmunanvalkuainen
1
dl
tomusokeria
Lisäksi
1
pkt (500g)
piparkakkutaikinaa
valkoista sokerikuorrutetta (esim. Dr. Oetker)
voita ja vehnäjauhoja vuokaan

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (Ø 20 cm). Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele ne vaahtoon ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunissa 45–60 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakkupohjan jäähtyä kunnolla.
  2. Sekoita kostutus maidosta ja vaniljasokerista.
  3. Murskaa karpaloita hieman haarukalla ja sekoita sokeri joukkoon. Vatkaa täytteen kerma kiinteäksi vaahdoksi. Kääntele kinuski ja karpalot varovasti vaahtoon.
  4. Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi. Kostuta alin kerros ja levitä sille puolet omenahillosta. Lusikoi puolet karpalo-kinuskimoussesta omenahillon päälle. Kostuta ja täytä toinen kerros samalla tavoin. Kostuta myös ylin kakkulevy. Anna kakun vetäytyä kylmässä pipareiden leipomisen ajan.
  5. Leikkaa sulaneesta piparkakkutaikinasta taikinapyörällä noin 10 pientä, hieman erikorkuista talon julkisivua. Paista ne 225-asteisessa uunissa, noin 7 minuuttia. Koristele jäähtyneet piparit sokerikuorrutteella.
  6. Vaahdota kuorrutuksen kerma. Mausta sokerilla. Levitä vaahto kakulle. Kiinnitä piparitalofasadit vieri viereen kakun reunaan.
  7. Tee lumikarpalot. Vatkaa munanvalkuaisen rakenne rikki lautasella. Kaada tomusokeri toiselle lautaselle. Pyörittele karpalot ensin valkuaisessa ja sitten tomusokerissa. Koristele kakku lumikarpaloilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Makoisat mustikkadonitsit paistuvat uunissa ilman taikinan kohotusta ja rasvankäryä. Maussa on myös ripaus appelsiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkadonitsit

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
1
tl
soodaa
½
tl
leivinjauhe
½
tl
suolaa
1
dl
maitoa
1
dl
maustamatonta jugurttia
½
dl
rypsiöljyä
1
kananmuna
1
appelsiinin kuori raastettuna
1
dl
mustikoita
KUORRUTUS
dl
tomusokeria
½
dl
maitoa
2
rkl
mustikkasosetta
1
tl
vaniljasokeria
RAIDAT
100
g
tummaa suklaata
1
tl
voita

Työvaiheet

  1. Voitele donitsipelti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita yhteen maito, jugurtti, öljy ja muna. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Raasta joukkoon appelsiinin kuori. Sekoita vain kevyesti. Lusikoi taikina pursotuspussiin.

  3. Pursota taikinaa donitsivuokaan suunnilleen syvennysten puoliväliin saakka. Jaa mustikat taikinan päälle ja paina ne kevyesti taikinan sekaan.

  4. Paista donitseja uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten levähtää viisi minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle.

  5. Sekoita kuorrutteen ainekset. Valele donitsien sileä pinta kuorrutteella. Anna kovettua.

  6. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Valuta raitoja donitseille.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vanilja maistuu sekä kermaisessa täytteessä että mureassa taikinassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen punaherukkapiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
1
dl
sokeria
1
muna
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
vaniljasokeria
TÄYTE
4
dl
punaherukoita
1
prk (200 g)
kermaviiliä (ei kevyt)
1
muna
½
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.

  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle.

  4. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia.