Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Makea leivonta
11:08 | 25.4.2019

Pistaasipuustit

Lisää omaan keittokirjaan
ET-lehti on lisännyt 422 reseptiä
Ohje: Anu Brask Kuva: Panu Pälviä

Pistaasilla täytetyt pullat ovat ylellinen ihanuus. Niiden täytteeseen käyvät myös suolatut ja paahdetut pähkinät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10
1 tunti + kohotus

Pistaasipuustit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

6
dl
vehnäjauhoja + (1-2 dl pöydän jauhottamiseen)
4
rkl
sokeria
1
rkl
kardemummaa
2
tl
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
3
dl
kylmää maitoa tai kasvimaitoa
Pistaasitäyte
100
g
pehmeää voita
2
dl
kuorettomia pistaasipähkinöitä
1
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
½
tl
suolaa (jätä pois jos käytät suolattuja pähkinöitä)

Vaiheet

  1. Yhdistä isossa kulhossa jauhot, sokeri, kardemumma, hiiva ja suola. Lisää joukkoon maito ja sekoita hieman kosteaksi taikinaksi.
  2. Peitä kulho kelmulla ja laita taikina nousemaan jääkaappiin vähintään 8 tunniksi.
  3. Ota taikina huoneenlämpöön puoli tuntia ennen leipomista.
  4. Levitä työtasolle reilusti jauhoja ja kumoa taikina kulhosta. Kauli kevyesti tai taputtele taikinasta noin puolen sentin paksuinen levy.
  5. Laita täyteen ainekset tehosekoittimeen ja aja ne tasaiseksi hieman rakeiseksi tahnaksi.
  6. Levitä täyte taikinalevylle tasaisesti. Kääri levy pitkältä sivulta rullaksi. Jätä sauma rullan alapuolelle. Leikkaa rullattu taikina terävällä veitsellä vinottain kolmikulmaisiksi paloiksi. Paina palat puusteiksi. Taikinasta tulee 10 pullaa.
  7. Kohota pullia liinan alla huoneenlämmössä 30 minuuttia.
  8. Voitele puustit munalla ja ripottele päälle raesokeria ja pistaasin palasia. Paista pullia 220-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

VINKKI 200 gramman pussista saat kuorittuna noin 2 desiä pistaaseja. Kuorettomia pistaaseja saa irtomyynnistä. 

Tilaa Glorian ruoka & viini
Pulla
korvapuusti
puusti
pistaasi. pistaasipähkinä
Sokerileipuri
lasten suosikit

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Taatelikakku

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini