Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Makea leivonta
13:23 | 13.5.2014

Porkkanakakku

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1476 reseptiä
Ohje: Kiia Renko Kuva: Arto Vuohelainen

Silloin tällöin ihmiselle tekee hyvää nauttia terveelliset juureksensa kakussa. Maukas ja mehevä porkkanakakku on tullut Amerikasta Suomeen jäädäkseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 annosta
1 t 10 min

Porkkanakakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
munaa
3
dl
sokeria
5
dl
porkkanaraastetta hienoksi raastettuna
1½
dl
öljyä
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
kanelia
KUORRUTUS
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
25
g
pehmeää voita
2
dl
tomusokeria
1
dl
manteli- tai pähkinärouhetta

Vaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Kääntele varovaisesti taikinaan.
  3. Lisää vaahtoon porkkanaraaste ja öljy. Kaada taikina voideltuun, 24-senttiseen irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku leivinpaperin päälle.
  4. Sekoita kuorrutusta varten tuorejuusto, voi ja tomusokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.
  5. Sirottele pinnalle manteli- tai pähkinärouhetta.

Vinkki! Malta odottaa päivä, pari leipomisesta, sillä vasta silloin kakku on mehevimmillään. Säilytä kakku foliolla peitettynä tai muovipussissa jääkaapissa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Kakku
Porkkana
Sokerileipuri

Suosituimmat

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini