Silloin tällöin ihmiselle tekee hyvää nauttia terveelliset juureksensa kakussa. Maukas ja mehevä porkkanakakku on tullut Amerikasta Suomeen jäädäkseen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 annosta
1 t 10 min
Porkkanakakku
Ainesosat
4
munaa
3
dl
sokeria
5
dl
porkkanaraastetta hienoksi raastettuna
1½
dl
öljyä
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
kanelia
KUORRUTUS
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
25
g
pehmeää voita
2
dl
tomusokeria
1
dl
manteli- tai pähkinärouhetta
Vaiheet
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli. Kääntele varovaisesti taikinaan.
- Lisää vaahtoon porkkanaraaste ja öljy. Kaada taikina voideltuun, 24-senttiseen irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa kakku leivinpaperin päälle.
- Sekoita kuorrutusta varten tuorejuusto, voi ja tomusokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.
- Sirottele pinnalle manteli- tai pähkinärouhetta.
Vinkki! Malta odottaa päivä, pari leipomisesta, sillä vasta silloin kakku on mehevimmillään. Säilytä kakku foliolla peitettynä tai muovipussissa jääkaapissa.