Kodin Kuvalehti on lisännyt 635 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Suklaakakku mehevöityy punajuurisoseella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 annosta
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Punajuuri-pähkinäsuklaakakku

Ainekset

750
g
punajuurta
tavallista tai gluteenitonta korppujauhoa vuoan jauhottamiseen
250
g
voita
2
dl
kidesokeria
2 ½
dl
ruokosokeria
4
munaa
4
dl
vehnäjauhoa tai 4 dl gluteenitonta jauhoseosta + ½ dl tattarihiutaleita
1 levy
(à 200 g)
tummaa suklaata
½
dl
hasselpähkinärouhetta
½
dl
tummaa kaakaojauhetta
2
tl
soodaa
1
rkl
vaniljasokeria
ripaus suolaa
1
tl
kardemummaa
1
tl
kanelia
½
tl
jauhettua neilikkaa
Täyte ja koristelu
3
dl
kuohukermaa
2–2 ½
dl
vadelmahilloa
suklaata, pähkinöitä tai wienernougatrouhetta
karhunvadelmia

Työvaiheet

  1. Keitä punajuuret pehmeiksi. Kuori ja soseuta ne.
  2. Voitele ja jauhota punajuurien kypsyessä halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka korppujauhoilla.
  3. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi punajuurisose.
  4. Yhdistä toisessa kulhossa keskenään jauhot, pieniksi rouhittu suklaa ja pähkinät sekä kaakaojauhot. Sekoita mukaan sooda, vaniljasokeri, suola ja mausteet.
  5. Lisää jauhoseos erissä voin, kananmunan ja punajuuren seokseen. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun kakkuvuokaan.
  6. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä ohuella puutikulla kakun keskiosasta. Jos kakkutaikinaa tarttuu tikkuun, jatka paistamista. Mikäli kakun pinta tummuu lopussa liikaa, peitä se foliolla.
  7. Anna jäähtyä uunista ottamisen jälkeen.
  8. Vaahdota kerma ja se mausta tomusokerilla. Halkaise kakku kahdeksi kerrokseksi ja levitä väliin vadelmahilloa ja puolet kermavaahdosta. Nosta päälle kakun kansi ja levitä sen päälle loput vadelmahillosta ja kermavaahdosta. 
  9. Koristele pinta karhunvadelmilla, sulatetulla suklaalla ja nougatrouheella. Nosta tarjolle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 635 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Piia Arnould

Mutkat suoriksi! Tästä suklaahippukeksitaikinasta valmistuu yksi, pellin kokoinen jättikeksi, joka leikataan paistettuna pieniksi paloiksi. Pinnalta rapeat ja sisältä ihanan sitkaat keksit sopivat vaikka buffettiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
64 kpl
Valmistusaika
15 min + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaahippu-peltikeksi

Ainekset

200
g
voita
2
dl
sokeria
2
dl
fariinisokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
munaa (M-koko)
6
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
ps (100 g)
suklaahippuja
Pinnalle
1
ps (100 g)
suklaahippuja

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon suklaahiput. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää ne taikinaan.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille tasaiseksi kerrokseksi.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Paistoaika riippuu siitä, kuinka pehmeistä tai rapeista kekseistä pidät: tarkkaile, ettei levy pääse kärähtämään. Leikkaa levy heti isolla veitsellä 64 tasakokoiseen palaan. Anna jäähtyä.

Vinkki! Näin saat tasapaloja: leikkaa pellillinen isolla veitsellä ensin puoliksi, sitten palat taas puoliksi ja niin edelleen. Saat pellillisestä 64 minikeksiä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 635 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Mikko Hannula

Korvapuustipäivää vietetään 4.10. Leivo puustien sijaan ihanat pitkot, joista riittää kaikille!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
20 min + kohotus 1 t + 30 min + paisto 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Korvapuustipitko

Ainekset

dl
maitoa
1
ps (11 g)
kuivahiivaa
1
muna
1
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
1
tl
suolaa
noin 7
dl
vehnäjauhoja
100
g
voita huoneenlämpöisenä
Täyte
50
g
voita huoneenlämpöisenä
¾
dl
sokeria
2–3
tl
kanelia
Pinnalle
1
muna
2
rkl
raesokeria

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Vatkaa joukkoon kuivahiiva, muna, sokeri, kardemumma, suola ja puolet jauhoista. Vaivaa taikinaan loput jauhot ja pehmeä voi. Vaivaa yhä, kunnes taikina irtoaa kädestä ja kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla noin tunti. Vaivaa ilmakuplat pois.
  2. Levitä leivinpaperiarkki työalustalle. Jauhota paperi ja kauli taikina sen päälle arkin kokoiseksi levyksi. Levitä pehmeä voi taikinalevylle nuolijalla. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Kääri taikina leivinpaperin avulla tiiviiksi rullaksi.
  3. Leikkaa rulla kahtia ja nosta ne leivinpaperille niin, että väliin jää tilaa.
  4. Leikkaa rulliin veitsellä tai saksilla syvät viillot muutaman sentin välein. Vedä pitkoa kevyesti vähän pidemmäksi. Paina jokaiseen taikinapalaan kuoppa, kuin tekisit korvapuusteja. Anna pitkojen kohota liinan alla puoli tuntia.
  5. Sivele pitkot munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20 minuuttia, kunnes pitkot ovat sisältä kypsiä ja saaneet kauniin paistopinnan.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.

Kun tekee mieli jotain hyvää nopeasti, niin tämä omenahyve on siihen tarkoitukseen juuri sopiva ja kun tekee kaksi annosta, niin riittää 4 henkilölle ja jos oikein hyvää haluaa tarjota, niin sitten vain lisäksi jäätelöä tai vaniljakastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 - 3
Valmistusaika
10 mim + n. 2 min mikrossa
Vaikeustaso
Helppo

Helppo omenahyve mikrossa

Ainekset

2 - 3
kpl
hapahkoja omenia, koosta riipuen
0,5
tl
kanelia
2
tl
sokeria
Kauramuru:
1
dl
kaurahiutaleita/neljän viljan hiutaleita
1,5
rkl
fariinisokeria/sokeria
2
rkl
Keiju juoksevaa rasvaa tai muuta
1/4
tl
Pan suolaa/ripaus

Työvaiheet

Kuori omenat ja viipaloi sopivalle lautaselle, laita päälle kanelia ja sokeria. Tee sitten kauramuru pienessä astiassa.
Laita kaurahiutaleiden sekaan fariinisokeri, hiven suolaa ja juokseva rasva ja sekoita ne muruksi ja lisää omenien päälle. Laita se sitten mikroon 1 min. täysillä ja kokeile ovatko omenan siivut pehmenneet ja anna sitten olla vielä 40 sekunttia ja kokeile välillä ovatko omenan siivut sopivan pehmeitä, voit vielä antaa olla vähän aikaa mikrossa jos haluat. Tämä on hyvää näinkin, mutta jos haluaa herkutella, niin syö jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Jos haluat isomman määrän, kannattaa tehdä saman tien kaksi lautasellista, sen takia erikseen että valmistuvat tasaisesti mikrossa, muuten kuumeneminen voi olla epätasaista, tai sitten sekoittele niitä välillä, jos teet kerralla isomman annoksen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2064 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Jos rakastat kookos-suklaapatukkaa, tämä täyteläisen suklainen piiras on sinua varten! Murea kookospohja onnistuu kokonaan ilman jauhoja. Voit valmistaa piiraan jääkaappiin jo pari päivää ennen tarjoamista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16 palaa
Valmistusaika
20 min + jäähtyminen ja tekeytyminen 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Bountypiiras

Ainekset

Pohja
6
dl
kookoshiutaleita
2
kananmunaa
2
rkl
hunajaa
1
rkl
kookosöljyä
Täyte
1
tlk (400 g)
kookosmaitoa
300
g
tummaa- tai leivontasuklaata
Koristelu
2-3
dl
vadelmia
(ripaus syötävää kultaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa pohjan aineet monitoimikoneen kulhoon ja sekoita kunnes saat tahmean taikinan, noin 2 minuuttia. Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø 22 cm) pohjalle ja reunoille. Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on kullanruskea. Anna pohjan jäähtyä.
  2. Kiehauta kookosmaito ja lisää paloiteltu suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
  3. Kaada jäähtynyt täyte piiraspohjalle. Anna kovettua jääkaapissa vähintään 2 tuntia. 
  4. Koristele piiras vadelmilla ja esimerkiksi syötävällä kullalla juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (5)

Vierailija

10 tlk?

Vierailija

ei kait 10 tölkkiä

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, oikea määrä on yksi tölkki.

Riittääkö

Kuinka monelle kakusta riittää?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentista, piiras on aika riittoisa, joten siitä saa 12 tai 16 palaa. Lisään tiedon ohjeeseen!