ET-lehti on lisännyt 144 reseptiä.
Linkitetty 69 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio Kuva Ullamaija Hänninen

Raikkaan moussekakun salaisuus piilee tuoreessa raparperissa.

Raparperimoussekakku, kevään juhlien raikas tarjottava.

Annoksia
8-10 palaa
Valmistusaika
30 min + 6 tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raparperimoussekakku

Ainekset

600
g
raparperia
½
dl
vettä
1
dl
hillo- ja marmeladisokeria
4
kpl
liivatelehteä
100
g
valkosuklaata
2
dl
kuohukermaa
1
prk (200 g)
rahkaa
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
½
dl
raparperimehua
Pohja
200
g
suklaakeksejä, myös täytekeksit käyvät
50
g
voita tai leivontamargariinia
Pinnalle
mansikoita
raparperia
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Tee raparperimarmeladi. Kuori ja paloittele raparperit. Lisää kattilaan vesi ja raparperipalat. Hauduta 10 minuuttia. Ota ½ desiä raparperimehua talteen. Lisää palojen päälle hillo- ja marmeladisokeria. Jatka hauduttelua 5 minuuttia, jäähdytä hillo.
  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 5 minuutiksi.
  3. Sulata suklaa nikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Vatkaa kuohukerma ja lisää kerman joukkoon rahka, sokeri ja suklaa.
  4. Kuumenna raparperimehu kattilassa. Purista liivatteet mahdollisimman kuiviksi ja lisää mehuun liukenemaan. Lisää liivateseos kermarahkan joukkoon.
  5. Murenna keksit monitoimikoneessa jauhelmaksi. Sulata rasva ja lisää murujen joukkoon. Painele pohja irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
  6. Levitä suklaisen pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi raparperihilloa, jos hillo on kovin vetistä, valuta siitä pois nestettä. Levitä raparperikerroksen päälle kermarahka. Anna kakun hyytyä kylmässä vähintään 6 tuntia.
  7. Koristele mansikoilla, raparperipaloilla ja tomusokerilla.
Kaisu P. on lisännyt 173 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Helppo

Kauravohvelit

Ainekset

5
Dl
vettä
2
Kpl
Kananmuna
1/2
Dl
Öljyä tai margariinia
Ripaus
Suolaa
1
Tl
Sokeri
n. 4
Dl
Kaurajauho
2
Tl
Leivinjauhe

Työvaiheet

Mittaa kulhoon vesi. Riko joukkoon munat ja sekoita. Lisää rypsiöljy tai sulatettu margariini, sekä ripaus suolaa ja sokeria. Sekoita joukkoon kaurajauho. Anna taikinan turvota hetki.
Laita vohvelirauta lämpenemään. Voitele rauta öljyllä tai margariinilla ja kaada sopiva määrä taikinaa vohvelirautaan. Voitele rauta aina ennen kuin kaadan taikinaa uuden vohvelin paistamista varten.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1753 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Miksi lusikoida muffinitaikina vuokiin? Paista taikina ronskisti levynä pellillä, kuorruta ja paloittele. Näiden suklaamuffinien mehevyyden takaa taikinaan raastettu kesäkurpitsa.

Annoksia
20 palaa
Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-kesäkurpitsamuffinit pellillä

Ainekset

300
g
leivontasuklaata
4 1/2
dl (noin 400 g)
kesäkurpitsaa raastettuna
3
munaa
2
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
rkl
leivinjauhetta
1
rkl
kanelia
1
dl
mantelirouhetta
1 1/2
dl
rypsiöljyä
1 1/2
dl
omenahilloa
3
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Sulata suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Siirrä kattila liedeltä sivuun jäähtymään. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Sekoita keskenään puolet suklaasta, kesäkurpitsaraaste, kuiva-aineet, öljy, hillo ja hunaja. Älä vaivaa.
  4. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille 30 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi ja paista 20 minuuttia. Anna leivonnaisen jäähtyä, kaada loppu suklaa päälle ja leikkaa neliöiksi.

Kommentit (0)

Annoksia
27 cm piirakka
Vaikeustaso
Kohtalainen

Nektariini-jugurttipiirakka

Ainekset

Murotaikinapohja:
100
G
Voita
1
Dl
Sokeri
1
Kpl
Kananmuna
1
Tl
Leivinjauhetta
1 1/2
Dl
Vehnäjauhoja
1 1/2
Dl
Ruisjauhoja
Pinnale:
1
Kpl
Kananmuna
3/4
Dl
Sokeria
50
G
Pehmeää voita
1/2
Dl
Perunajauhoja
1/2
Dl
Vehnäjauhoja
1/2
Tl
Vaniljasokeria
1
Tl
Leininjauhetta
Jugurttitäyte:
150
G
Turkkilaistajugurttia
1
Kpl
Kananmuna
n.2
Rkl
Sokeria
n.5
Kpl
Nektariineja

Työvaiheet

Pojhja:
Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää kananmuna sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Sekoita vehnäjauhot,ruisjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita käsin tasaiseksi. Painele sormilla voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Piirakkataikina:
Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita 7 min. Levitä taikina pohjan päälle.

Jugurttitäyte:
Sekoita jugurttitäytteen kaikki aineet keskenään. Pursota täyte raidoiksi piirakkataikinan päälle. Leikaa nektariinit viipaleiksi levittele pintaan.

Paista 200 asteessa, 20-30 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 859 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Punaherukan uusi kaveri on ruusuvesi, joka tuo mehevässä juustokakussa ihanaa lempeyttä kirpeiden marjojen rinnalle.

Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
30 min + hyydytys 4 tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ruusuinen punaherukka-juustokakku

Ainekset

1
pkt
(350 g/26 kpl) Domino-keksejä
100
g
margariinia
Täyte
(2
dl
kylmää vettä)
10
liivatelehteä
0,5
l
punaherukoita
4
dl
paksua maustamatonta jogurttia
1,5
dl
sokeria
2
tkl
(á 200 ml) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
3
rkl
ruusuvettä
0,5
dl
sitruunamehua
Koristelu
muutama terttu punaherukoita
2-4
ruusunkukintoa

Työvaiheet

  1. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle leivinpaperialusta vuoan sisäreunan ympärille pitkä, vuoan korkuinen siivu ja laita ne vuokaan.
  2. Laita keksit tehosekoittimeen ja aja muruksi. Sulata margariini kulhossa, lisää joukkoon keksimurska ja sekoita tasaiseksi. Levitä muruseos vuoan pohjalle ja painele se tiiviiksi kakkupohjaksi. Anna pohjan kovettua jääkaapissa sillä aikaa kun valmistat täytteen.
  3. Täytä pieni kulho kylmällä vedellä. Laita liivatelehdet yksitellen veteen ja anna liota 10 minuuttia.
  4. Perkaa marjat. Soseuta kolmannes marjoista jogurtin kanssa tasaiseksi ja mausta sokerilla. Vatkaa vaniljakastikkeet vaahdoksi ja lisää vaahto marjaseoksen joukkoon. Mausta ruusuvedellä ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon loput marjat.
  5. Purista sitruunan mehu ja kuumenna se kattilassa kiehuvaksi. Purista liivatelehdet kuivemmaksi, laita sitruunamehun joukkoon, sekoita ja anna sulaa. Kaada liivateliemi täytteeseen ja sekoita hyvin.
  6. Kaada marjatäyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
  7. Koristele kakku herukoilla ja ruusun kukilla.

Vinkki! Käytä ruokiin vain luonnossa kasvavia ruusuja, jätä leikkoruusut kukkavaasiin.

Kommentit (0)