ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 89 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ullamaija Hänninen

Kesämaku! Mehevä raparperimuffini ja tuorejuustokuorrutus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 kpl
Valmistusaika
20 min + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperimuffinit

Ainekset

3
kananmunaa
1 ½
dl
ruokosokeria
4
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaurahiutaleita
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
kardemummaa
125
g
sulatettua voita
1
dl
ranskankermaa
3
dl
raparperia viipaloituna
Päälle
1 prk
(200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
mansikkatomusokeria
2
dl
raparperiviipaleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kuivat aineet, sulatettu voi ja ranskankerma.
  2. Kuori ja viipaloi raparperit ohuiksi paloiksi. Lisää  palat taikinaan.
  3. Lusikoi taikinaa muffinivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.
  4. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri. Lusikoi kuorrutetta jäähtyneiden muffinien päälle. Koristele raparperipaloilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 240 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Tämän tiikerikakun sisällä piilee marjaisa yllätys: mustaherukasta tehty raidoitus. Kakun kanssa tarjotaan porkkanakakusta tuttu päällys eli tuorejuustokuorrutus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 12 palaa
Valmistusaika
20 min + paistamiseen ja jäähtymiseen 1½ h
Vaikeustaso
Helppo

Mustaherukkatiikeri

Ainekset

1
dl (50 g)
mustaherukoita
200
g
huoneenlämpöistä voita
dl
tomusokeria
3
kananmunaa
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
rkl
vaniljasokeria
1
dl
kuohukermaa tai kerma-maitoseosta
Kuorrutus
50
g
huoneenlämpöistä voita
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
noin 1½
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella. Laita hetkeksi sivuun.

  2. Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen vatkaten.

  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Kääntele seos taikinaan.

  4. Ota noin 2 dl taikinaa erilleen. Sekoita siihen mustaherukkasose. Sekoita loppuun taikinaan kerma.

  5. Laita leivinpaperisuikale pinnoitetun suorakaidevuoan (vetoisuus noin 1½ l) pohjalle. Laita reilu puolet vaaleaa taikinaa vuokaan. Nosta päälle herukkainen taikina. Peitä lopulla vaalealla taikinalla. Sekoita taikinaa kevyesti haarukalla.

  6. Paista 175-asteisen uunin ala­osassa noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  7. Tee kuorrutus. Vatkaa voi ja tuorejuusto sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää tomusokeri. Sekoita hyvin. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle tai tarjoa se kulhosta, jolloin jokainen syöjä voi itse laittaa kuorrutusta.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1317 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Suklaa-kinuskikakun raikastaa itse tehty vadelmatahna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
2 h 15 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Suklainen vadelma-kinuskikakku

Ainekset

Pohja
2
kananmunaa
2
dl
luonnonjogurttia
1
dl
rypsiöljyä
2
dl
kiehuvaa vettä
4
dl
sokeria
dl
vehnäjauhoja
dl
kaakaojauhetta
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
1
tl
vaniljasokeria
Vadelmacurd
250
g
vadelmia
2
dl
hillosokeria
1
tl
jauhettua kardemummaa
100
g
voita
2
keltuaista
Kuorrutus
2
prk
vaahtoutuvaa kinuskikermaa
1
rs (250 g)
mascarponea
Päälle
vadelmia ja syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Tee ensin vadelmacurd. Mittaa vadelmat, hillosokeri ja kardemumma kattilaan. Keitä ilman kantta 10 minuuttia. Painele vadelmia liiskaksi keittämisen aikana.

  2. Siivilöi siemenet pois lusikalla tiheään siivilään painellen. Koeta saada mahdollisimman paljon siemenetöntä hilloa. Kaada se takaisin kattilaan. Sulata joukkoon voi. Lisää keltuaiset joukkoon koko ajan sekoittaen ja keitä ensimmäisiin kupliin asti.

  3. Poista kattila levyltä. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Siirrä sitten jääkaappiin kiinteytymään.

  4. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Vuoraa kaksi irtopohjavuokaa (halkaisijaltaan noin 26 cm) leivinpaperilla.

  5. Sekoita kulhossa kananmunat, jogurtti ja öljy. Lisää kiehuva vesi joukkoon hitaasti sekoittaen.

  6. Yhdistä kuivat aineet isossa kulhossa. Sekoita jogurttiseos varovasti joukkoon.

  7. Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista yksi kakkupohja kerrallaan, noin 30 minuuttia. Irrota pohjat vuoista ja anna jäähtyä.

  8. Vatkaa kinuskikermat vaahdoksi, lisää lopuksi mascarpone ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi.

  9. Levitä vadelmacurd toiselle kakkulevylle ja ¼ kuorrutuksesta päälle. Laita toinen kakkulevy päälle ja levitä päälle ja sivuille loput kuorrutteesta.

  10. Koristele vadelmilla ja syötävillä kukilla.

Kommentit (1)

Vierailija

Muuten hyväää mutta vadelmajuttu ei hyytynyt..valui alustalle..missähän vika?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2608 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Iki-ihana jäätelökakku! Tässä versiossa yhdistyvät sitruuna ja mansikka hurmaavalla tavalla. Yllätyksestä vastaa basilika.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
1 t + pakastus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Sitruuna-mansikkajädekakku

Ainekset

Pohja
1
sitruuna (kuori)
1
annos kakkutaikinaa (ks. ohje)
voita ja korppujauhoja vuokaan
Kostutus
1
rkl
sitruunamehua
2
rkl
vettä
2
tl
sokeria
Täyte
1
l
vaniljajäätelöä
5
dl
mansikoita kuutioina
1
rkl
basilikaa hienonnettuna
1
dl
lemon curd -tahnaa
Koristelu
2
dl
kuohukermaa
1
rkl
sokeria
5
dl
mansikoita
(sitruunankuorisuikaleita)
(syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pyöreä irtopohjavuoka (Ø 22 cm).

  2. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Tee puolikas annos kakkutaikinaa ja lisää sitruunankuori taikinaan yhtä aikaan jauhojen ja voisulan kanssa. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa 30 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä hetki ennen vuoasta irrottamista. Leikkaa jäähtynyt kakku kahdeksi kerrokseksi.

  3. Paloittele jäätelö kulhoon ja anna sen pehmetä noin 5 minuuttia. Poista mansikoista kannat ja leikkaa mansikat pieniksi kuutioiksi. Hienonna basilika. Sekoita mansikat, basilika ja lemon curd jäätelön joukkoon.

  4. Purista kostutusliemen sitruunamehu pieneen kulhoon, sekoita joukkoon vesi ja sokeri. Laita toinen kakkupohja vuokaan, sivele puolet kostutusliemestä pohjan pintaan ja lusikoi jäätelötäyte päälle. Laita toinen pohja kanneksi ja kostuta se lopulla liemellä. Laita kakku pakastimeen noin tunniksi tai kunnes täyte on jäätynyt niin, että se pysyy kakun välissä.

  5. Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi. Poista mansikoista kannat ja halkaise marjat. Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille. Lusikoi kermavaahto rennosti kakun pinnalle ja reunoille. Laita mansikat kerman päälle keoksi ja raasta tai vuole halutessasi sitruunakuorisuikaleita kakun pinnalle. (Lisää koristeeksi syötäviä kukkia.

Vinkki! Jos pakastat kakkua pidempään, esimerkiksi yön yli, jätä kostutus pois, koska jäätyessään kostutus kovettaa kakkupohjan.

Kakkutaikina

Ainekset

2
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
75
g
voita
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Vatkaa munat ja sokerit sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi kuivat aineet ja sekoita ne voisulan kanssa varovasti käännellen muna-sokerivaahtoon.

Kommentit (2)

Vierailija

Kakkupohjan ohje puuttuu.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2608 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Bostonkakussa maistuu nyt kahvi. Täytteeksi tuleva voikreemi paistuu kuohahtaen ja tekee leivonnaisen pinnasta lähes toffeisen rapean. Viimeisen silauksen herkku saa kahvikuorrutuksesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
40 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kahvikehräboston

Ainekset

150
g
voita
6
dl
vehnäjauhoja
25
g
hiivaa
¾
dl
kylmää maitoa
2
kananmunaa
2
rkl
sokeria
TÄYTE
125
g
pehmeää voita
3
rkl
pikakahvijauhetta
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria
VOITELUUN
1
kananmuna
KAHVIKUORRUTUS
2
rkl
vettä
1
rkl
pikakahvijauhetta
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjan ja reunojen väliin.

  2. Nypi voi ja jauhot kulhossa. Liuota hiiva kylmään maitoon ja lisää se jauhoseokseen. Vatkaa munat ja sokeri keske- nään ja sekoita ne taikinaan.

  3. Valmista täyte. Vatkaa voi ja pikakahvijauhe sähkövatkaimella sileäksi ja sekoita joukkoon tomusokeri sekä vaniljasokeri.

  4. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (25x45 cm). Levitä täyte levylle ja kääri taikina tiukaksi rullaksi. Leikkaa rulla 14 palaan. Laita 10 pullapalaa vuokaan reunoille ja 4 keskelle.

  5. Kohota bostonia leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa 30 minuuttia. Voitele bostonin pinta munalla.

  6. Paista bostonia uunin alatasolla 15–20 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä se leivinpaperilla.

  7. Sekoita vesi ja pikakahvijauhe kulhossa. Lisää tomusokeri kierrevatkaimella sekoittaen. Valuta kahvikuorrutus jäähtyneen bostonin pinnalle.

Kommentit (1)

Vierailija

En tahdo kahvin makua. Sopiiko täytteeseen mausteeksi kaneli?