Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1790 reseptiä.
Linkitetty 67 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kirpsakan raparperin puraisema täytekakku on näyttävä ja hienostunut herkku kevään ja kesän juhliin. Viimeistely tehdään timjaminoksilla ja raparperisiirapilla.

Annoksia
12-15
Valmistusaika
45 min + kypsennys 45 min + jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperitäytekakku

Ainekset

3
kananmunaa
2
dl
sokeria
1,5
dl
perunajauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
Täyte
6
dl
raparperia pieninä kuutioina
3
dl
sokeria
1
rkl
vettä
3
timjaminoksaa
1
prk (200 g)
rahkaa
3
dl
vispikermaa
Kostutus
1,5
dl
maitoa
2
tl
vaniljasokeria
Lisäksi
kakkuvuokaan voita ja vehnäjauhoa
timjaminoksia koristeluun

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 22 cm).
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos varovasti käännellen munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 40-45 min.
  3. Leikkaa raparperi pieniksi kuutioiksi kattilaan. Lisää sokeri, vesi ja timjaminoksat. Keitä miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia niin, että raparperinpalat ovat pehmeitä, mutta säilyttävät muotonsa.
  4. Siivilöi raparperimehu (ota mehu talteen, jos haluat tehdä siirappia). Jäähdytä kylmäksi. Poista timjaminoksat. Jaa raparperit kahteen astiaan. Soseuta toiset raparperit sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi, jätä toiset sattumia sisältäväksi hillokkeeksi.
  5. Sekoita raparperitahna ja rahka kulhossa. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja lisää se rahkaseokseen varovasti käännellen.
  6. Sekoita kostutusliemen ainekset pienessä kulhossa.
  7. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin kakkulevy. Lusikoi puolet hillokkeesta pohjan päälle. Levitä päälle noin neljäsosa rahkatäytteestä. Täytä toinen kerros samaan tapaan. Nosta viimeinen kakkulevy kanneksi. Kostuta myös kansi.
  8. Kuorruta kakku lopulla täytteellä rennosti läpikuultavaksi. Koristele kakun pinta tuoreilla timjaminoksilla.

Vinkki 1. Keitä raparperihillokkeen tekemisestä jääneestä mehusta kakun pinnalle siirappi. Laita raparperimehu kattilaan ja lisää joukkoon 0,5 dl sokeria. Keitä hiljalleen poreillen 15 minuuttia tai kunnes seos muuttuu hieman siirappimaiseksi. Jäähdytä kylmäksi. Siirappi paksuuntuu jäähtyessään. Lusikoi siirappia kakun pinnalle juuri ennen tarjoamista.

Vinkki 2. Reseptit on laadittu kolmekerroksiselle kakulle. Jos haluat tehdä nelikerroksisen korkean kakun (kuten kuvassa), tee puolitoistakertainen taikina ja paista kakkupohjat kahdessa vuoassa (halkaisija 22 cm).

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1790 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tee valkoinen pizza vaihtamalla tomaattikastike vaihteeksi ricottajuustoon! Marjat antavat pizzaan ihanaa hapokkuutta tomaatin tapaan.

Annoksia
2 pizzaa
Valmistusaika
20 min + kohotus 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ricotta-marjapizza

Ainekset

Pizzapohjat
1 1/2
dl
vettä
15
g (noin 1/3 pkt)
tuorehiivaa
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
3
dl
00-vehnäjauhoja tai durumjauhoja
Täytteet
1
prk (250 g)
ricottaa
1
dl
parmesaania raasteena
1
dl
mustikoita
2
dl
karhunvatukoita
6
viipaletta
ilmakuivattua kinkkua
Yrttiöljy
3
dl
yrttejä hienonnettuna (esim. basilikaa, lehtipersiljaa, minttua)
1/2
dl
oliiviöljyä
2
tl
valkoviinietikkaa
2
tl
sokeria
ripaus
suolaa

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan, vaivaa muutama minuutti. Anna taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Puolita taikina. Kauli palat jauhotetulla alustalla ohuiksi soikioiksi ja laita ne leivinpaperille uunipellille. Jaa ricotta ohueksi kerrokseksi pizzoille. Raasta ja ripottele parmesaani päälle. Levitä marjat pizzoille. Paista pizzoja kuumassa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä.
  3. Pizzan paistuessa mittaa yrttiöljyn aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Levitä kinkut ja pirskota yrttiöljyä kuumille pizzoille.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 874 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Vie omenahyve uudelle tasolle palsternakalla! Monipuolinen, maultaan pähkinäinen ja makea juures muodostaa omenan kanssa ihanan mehevän kombon.

Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Palsternakka-omenahyve

Ainekset

200
g
palsternakkaa
300
g
omenaa
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
kanelia
Muruseos
1
dl
kaurahiutaleita
1/2
dl
mantelirouhetta
1
rkl
ruokosokeria
2
rkl
voita
1
tl
kanelia
Lisäksi
2
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori palsternakka ja leikkaa siitä hyvin ohuita lastuja mandoliinilla. Kuori ja lohko omenat. Nosta palsternakkalastut ja omenalohkot kulhoon ja purista sitruunamehua päälle. Kääntele kaneli joukkoon.
  2. Valmista muruseos. Paahda kaurahiutaleita ja mantelirouhetta kuivassa, kuumassa pannussa viisi minuuttia. Lisää sokeri, voi ja kaneli ja pyöräytä, kunnes voi sulaa. Kääntele muutaman minuutin ajan. Siirrä sivuun.
  3. Mittaa sokeri paistinpannulle ja anna sen hieman sulaa. Kumoa omena- ja palsternakkalastut pannulle ja pyörittele kovalla lämmöllä noin viisi minuuttia, kunnes lastut pehmenevät ja neste haihtuu.
  4. Tarjoa muruseoksen ja vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 874 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Mutakakku ei petä koskaan! Tässä luotto-ohjeessa on käytetty kokkien salaista asetta, ruskistettua voita. Sen avulla saat kakkuun vastustamattoman, pähkinäisen maun.

Annoksia
10
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Mutakakku ruskistetusta voista

Ainekset

200
g
tummaa suklaata
200
g
voita
4
huoneenlämpöistä munaa
2
dl
sokeria
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Sulata suklaa miedolla lämmöllä, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Sulata voi kattilassa tai pannulla. Kuumenna sekoitellen noin viiden minuutin ajan, kunnes voi vaahtoaa, muuttuu ruskeaksi ja tuoksuu pähkinäiselle. Varo, ettei se pala. Siirrä sivuun ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  5. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita muna-sokerivaahto, voi ja suklaa varovasti käännellen. Siivilöi joukkoon kuivat aineet.
  6. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Kakku saa jäädä kosteaksi. Tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kera.

Vinkki! Jos haluat, voit maustaa kakkutaikinan ruokalusikallisella lakritsijuurijauhetta. Lisää se sekoitettuna vehnäjauhoihin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1790 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Tommi Tervanen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kakkupohjaa, jäätelöä ja suloisen pehmeää marenkia. Baked Alaska eli uunijäätelö on täydellinen herkkujälkkäri, jonka voit tehdä marenkia vaille valmiiksi pakastimeen hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Annoksia
8
Valmistusaika
1 t10 min + pakastus
Vaikeustaso
Kohtalainen

Baked Alaska eli uunijäätelö

Ainekset

3
munaa (huoneenlämpöisenä)
1
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
1/2
l
sitruunajäätelöä (Jymy)
1/2
l
lakritsijäätelöä (Jymy)
2
granaattiomenan siemenet
300
g
kotimaisia (pakaste)vadelmia
Marenki
3
valkuaista
2 1/2
dl
hienoa kidesokeria
Koristelu
rouhittuja pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Valmista kakkupohja. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kääntele ne muna-sokerivaahtoon. Kaada leivinpaperilla vuorattuun, voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 20 cm) ja paista noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Notkista jäätelöt ja sekoita ne kulhossa. Lisää joukkoon granaattiomenan siemenet ja vadelmat. Lusikoi kakkupohjan päälle ja pakasta ainakin muutama tunti.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa valkuaisia ja sokeria sähkövatkaimella vesihauteessa pyöreäpohjaisessa metallikulhossa niin, että vaahto on reilusti yli kädenlämpöistä. Nosta pois vesihauteesta ja vatkaa vaahto viileäksi ja kiiltävän sileäksi.
  4. Levitä marenki kakun päälle niin, että jäätelöä ei näy alta. Paista uunin ylätasolla muutama minuutti, kunnes marenki saa hieman väriä. Koristele rouhituilla pistaaseilla.

Kommentit (0)