Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 91 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kirpsakan raparperin puraisema täytekakku on näyttävä ja hienostunut herkku kevään ja kesän juhliin. Viimeistely tehdään timjaminoksilla ja raparperisiirapilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15
Valmistusaika
45 min + kypsennys 40 min + jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperitäytekakku

Ainekset

3
kananmunaa
2
dl
sokeria
1,5
dl
perunajauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
Täyte
6
dl
raparperia pieninä kuutioina
3
dl
sokeria
1
rkl
vettä
3
timjaminoksaa
1
prk (200 g)
rahkaa
3
dl
vispikermaa
Kostutus
1,5
dl
maitoa
2
tl
vaniljasokeria
Lisäksi
kakkuvuokaan voita ja vehnäjauhoa
timjaminoksia koristeluun

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halkaisija 22 cm).
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos varovasti käännellen munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 35–40 minuuttia.
  3. Leikkaa raparperi pieniksi kuutioiksi kattilaan. Lisää sokeri, vesi ja timjaminoksat. Keitä miedolla lämmöllä noin 5–10 minuuttia niin, että raparperinpalat ovat pehmeitä, mutta säilyttävät muotonsa.
  4. Siivilöi raparperimehu (ota mehu talteen, jos haluat tehdä siirappia). Jäähdytä kylmäksi. Poista timjaminoksat. Jaa raparperit kahteen astiaan. Soseuta toiset raparperit sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi, jätä toiset sattumia sisältäväksi hillokkeeksi.
  5. Sekoita raparperitahna ja rahka kulhossa. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja lisää se rahkaseokseen varovasti käännellen.
  6. Sekoita kostutusliemen ainekset pienessä kulhossa.
  7. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin kakkulevy. Lusikoi puolet hillokkeesta pohjan päälle. Levitä päälle noin neljäsosa rahkatäytteestä. Täytä toinen kerros samaan tapaan. Nosta viimeinen kakkulevy kanneksi. Kostuta myös kansi.
  8. Kuorruta kakku lopulla täytteellä rennosti läpikuultavaksi. Koristele kakun pinta tuoreilla timjaminoksilla.

Vinkki 1. Keitä raparperihillokkeen tekemisestä jääneestä mehusta kakun pinnalle siirappi. Laita raparperimehu kattilaan ja lisää joukkoon 0,5 dl sokeria. Keitä hiljalleen poreillen 15 minuuttia tai kunnes seos muuttuu hieman siirappimaiseksi. Jäähdytä kylmäksi. Siirappi paksuuntuu jäähtyessään. Lusikoi siirappia kakun pinnalle juuri ennen tarjoamista.

Vinkki 2. Reseptit on laadittu kolmekerroksiselle kakulle. Jos haluat tehdä nelikerroksisen korkean kakun (kuten kuvassa), tee puolitoistakertainen taikina ja paista kakkupohjat kahdessa vuoassa (halkaisija 22 cm).

Kommentit (3)

Jj

Paistoaika ei kyllä todellakaan ole noin pitkä sokerikakkupohjassa. Kannattaa korjata resepti niiltä osin ettei muut polta pohjaa myös.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiostasi. Kypsennysaika ja -lämpötila on nyt korjattu.

Vierailija

Paistoaika riippuu uunista. Meidän uunissa 40 minuuttia ei riittänyt.
Ihana kakku, kiitos!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Rapea pohja, suolaisenmakea vuohenjuusto-kermatäyte ja mansikoita. Suloisen mansikkapiirakan viimeistelee kiille, jonka voi maustaa laventelilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
45 min + kiilteen jäähdytys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-vuohenjuustopiirakka

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
dl
hasselpähkinärouhetta
1
dl
muscovadosokeria
1
tl
leivinjauhetta
125
g
pehmeää voita
Täyte
200
g
pehmeää vuohentuorejuustoa
2
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
vispikermaa
l
mansikoita
Laventelikiille
2
laventelinoksaa
2
dl
sokeria
1
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa, lisää voi ja nypi seos tasaiseksi. Painele taikina neliöksi (noin 25 cm x 25 m) leivinpaperin päälle pellille. Paista uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Kiehauta laventelikiilteen aineet pienessä kattilassa. Anna jäähtyä noin 45 minuuttia.

  3. Notkista vuohenjuusto kulhossa. Sekoita sokeri ja vaniljasokeri juustoon. Vaahdota kerma ja sekoita juustoseokseen.

  4. Lusikoi juustotäyte piirakkapohjalle. Viipaloi mansikat päälle. Poista laventelinoksat kiilteestä ja sivele kiille piirakalle.

Vinkki Tee kiille aprikoosihillosta. Kuumenna 1½ dl hilloa ja 2 rkl vettä kattilassa ja sivele seos hiukan jäähtyneenä piirakalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Ikivanha jenkkiklassikko vinegar pie on makea ja ovelan hapokas. Tarjoa se ranskankerman ja hedelmien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
1½ t + jäähtymiset 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Amerikkalainen etikka-hedelmäpiirakka

Ainekset

Pohja
4
dl + 2 rkl
vehnäjauhoja
150
g
huoneenlämpöistä leivontamargariinia tai voita
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
pieni kananmuna
1
rkl
vettä
1
tl
omenasiideri- tai omenaviinietikkaa
Täyte
5
kananmunaa
75
g
voita
dl
sokeria
ripaus
suolaa
2
rkl
omenasiideri- tai omenaviinietikkaa
Lisäksi
4
paraguayo-persikkaa
2
nektariinia
2
rkl
tomusokeria
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita 4 dl jauhoja ja rasva kulhossa murumaiseksi. Sekoita leivinjauhe ja suola joukkoon. Yhdistä toisessa astiassa kananmuna, vesi ja etikka ja vatkaa kevyesti. Lisää seos jauhomuruun ja sekoita taikinaksi.

  2. Ripottele alustalle 2 rkl jauhoja ja vaivaa taikina pehmeäksi palloksi. Taputtele se 2–3 cm:n paksuiseksi pyöreäksi levyksi. Kääri levy kelmuun ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.

  3. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Leikkaa irtopohjaisen vuoan (Ø 28 cm, korkeus 4 cm) pohjalle sopiva leivinpaperinpala ja voitele vuoan reunat. Kauli taikina hieman vuokaa isommaksi ja siirrä varovasti vuokaan. Laita päälle leivinpaperi ja painoksi esimerkiksi kuivia herneitä. Esipaista pohjaa uunissa 15 minuuttia.

  4. Riko täytteen munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Ota piiraspohja uunista, poista herneet ja leivinpaperi. Voitele pohja kevyesti kananmunalla (loput kananmunat menevät täytteeseen) ja pistele kauttaaltaan veitsenkärjellä. Laita uuniin ja paista vielä 10–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

  5. Kun pohja on jäähtynyt, kuumenna uuni uudelleen 180 asteeseen. Sulata täytteen voi ja jätä jäähtymään. Lisää sokeri ja suola kananmunien joukkoon ja vatkaa seos sähkövatkaimella vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi, vähintään 5 minuuttia. Valuta voisula erissä koko ajan voimakkaasti vatkaten joukkoon. Lisää etikka vatkaten joukkoon.

  6. Kaada täyte jäähtyneelle piirakkapohjalle. Kypsennä uunissa 35–40 minuuttia. Täyte kohoaa kypsyessään, mutta laskeutuu kun piirakka jäähtyy. Jäähdytä huoneenlämmössä. Irrota piirakka vuoasta vadille.

  7. Poista hedelmistä kivet ja leikkaa hedelmät suupaloiksi. Laita palat kulhoon ja mausta tomusokerilla. Mausta ranskankerma vaniljasokerilla. Lusikoi kerma piirakalle ja lisää hedelmät päälle.

Vinkki Yhdysvaltalaisessa etikkapiirakassa käytetään omenasiiderietikkaa, mutta voit korvata sen omenaviinietikalla, vaikka se on hitusen vahvempaa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1305 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mansikkakakku on juhannuksena must! Tällä kertaa pohjaksi valmistetaan pehmeäksi kypsennetty klassinen marenkikakku, joka täytetään kermarahkalla ja ruusuvedellä maustetuilla mansikoilla.

Vinkki! Jos haluat päästä todella helpolla, käytä kaupan valmista marenkilevyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min + marengin paistaminen ja jäähdyttäminen noin 3 h
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljapavlova ja ruusumehustetut mansikat

Ainekset

4
kananmunan valkuaista
dl
hienoa sokeria
2
tl
maissitärkkelystä (esim. Maizena)
1
tl
sitruunan mehua
Täyte
2
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
maustettua vaniljarahkaa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
¼
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljasokeria
Ruusumehustetut mansikat
250
g
mansikoita
1
rkl
tomusokeria
2
tl
ruusuvettä
4
tl
hienonnettua sitruunamelissaa

Työvaiheet

  1. Vatkaa valkuaisia kulhossa kevyesti sähkövatkaimella. Lisää puolet sokerista ja jatka vatkaamista voimakkaasti. Sekoita maissitärkkelys jäljellä olevaan sokeriin. Lisää seosta vähitellen vaahtoon koko ajan vatkaten niin, että lopputulos on kovaa ja kiiltävää. Sekoita joukkoon sitruunamehutilkka.

  2. Piirrä leivinpaperiarkille kakkualustasi kokoinen ympyrä. Öljyä ympyrä kevyesti, jotta kypsä marenkilevy irtoaa helpommin. Levitä alueelle kerros valkuaisvaahtoa. Nostele reunoille loppu vaahto ja nostele sitä hieman, että syntyy huippuja.

  3. Paista pohjaa 125-asteisessa uunissa 1½–2 tuntia, kunnes pinta on oljenvaalea. Laita lämpö pois ja jätä marenki kuivumaan jäähtyneeseen uuniin noin tunniksi.

  4. Tee ruusumehustetut mansikat. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna mehustua noin 25 minuuttia.

  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele loput ainekset joukkoon. Kokoa pavlova vasta juuri ennen tarjoilua, jotta se ei vety. Nosta marenkilevyn päälle vaniljavaahtoa ja päälle ruusumehustettuja mansikoita.

Kommentit (1)

Vierailija

Ihana resepti!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Pikapullat paistetaan lei­vinjauheella kohotetusta taikinasta. Jos pakkaat pullat retkelle mukaan, voit lämmittää ne nuotiolla vaahto­karkkien kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 18 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Retkeilijän appelsiini-mustikkapullat

Ainekset

125
g
pehmeää voita
dl
sokeria
1
kananmuna
n. 7
dl
vehnäjauhoja
3
tl
leivinjauhetta
2
tl
kardemummaa
2
dl
kuohukermaa
Täyte
50
g
pehmeää voita
1
appelsiinin kuori
1
ps (30 g)
kuivattua mustikkajauhetta
½
dl
sokeria
(raesokeria)
Lisäksi
dl
appelsiinimehua
1
dl
sokeria
(75
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 astee­seen. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää ka­nanmuna ja 1 rkl vehnäjauhoja, ettei taikina juoksetu. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Lisää seos vuorotellen kerman kanssa taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja levitä taikina leivinpaperille pellille 20 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.
  2. Levitä pehmeä voi taikinalevylle. Pese ja raasta appelsiinin keltainen kuoriosa. Ripottele mustikkajauhe, appelsiininkuori ja sokeri taikinalle. Kääri varovasti lei­vinpaperin avulla rullalle ja leikkaa noin 18 palaan. Käännä palat kyljelleen kier­repulliksi. Halutessasi ripottele pullille raesokeria. Paista pullia uunin keskitasol­la noin 15 minuuttia ja anna jäähtyä.

  3. Keitä pullien paistuessa appelsiinime­hua ja sokeria kattilassa noin 5–7 mi­nuuttia, kunnes seos on ohutta siirappia. Anna jäähtyä.

  4. Sivele siirappia pullille ja koristele halutessasi sulatetulla valkosuklaalla.

  5. Pakkaa pullat retkelle vaahtokarkkien kanssa.

  6. Nuotiopaikalla puolita pullat ja tikuta puolikkaat vaahtokarkkien kanssa puisiin grillitikkuihin. Anna lämmetä hiilloksen yläpuolella. Nauti nuotiokahvin kanssa.

Vinkki Tarjoa leivinjauheella kohotetut pullat vastapaistettuina tai lämmitettyinä.

Kommentit (0)