Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 212 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu pälviä

Granaattiomenan siemenillä koristeltu rubiinikakku on kahvipöydän kaunotar. Kakkupohja on taatelikakkua ja täyteessä maistuu jogurtti, sitruuna ja kardemumma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 annosta
Valmistusaika
1 vrk
Vaikeustaso
Kohtalainen

Rubiinikakku

Ainekset

300
g
kuivattuja taateleita
1 ½
dl
vettä
150
g
voita
100
g
tummaa suklaata
2
dl
sokeria
2
kananmunaa
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
½
dl
turkkilaista jogurttia
Täyte
4
liivatelehteä
1 ½
rkl
sitruunamehua
250
g
turkkilaista jogurttia
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
½
dl
sokeria
1
(luomu)sitruunan kuori
1 ½
tl
kardemummaa
1
Granaattiomenan siemenet
Koristeluun
2-3
Granaattiomenan siemenet
300
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka (Ø 22 cm). Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Paloittele taatelit kattilaan. Lisää vesi ja keitä 3–5 minuuttia, kunnes taatelit ovat pehmeitä. Soseuta taatelit nesteineen sauvasekoittimella sileäksi soseeksi. Paloittele voi ja suklaa soseeseen ja sekoita, kunnes ne sulavat. Vatkaa seosta sähkövatkaimella noin minuutin ajan. Lisää sokeri, munat, keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä jogurtti ja kääntele tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kaada taikina vuokaan ja tasoita sen pinta.
  4. Paista kakkua uunin alatasossa noin 1 tunti. Kokeile kypsyys tikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku kypsä. Anna kakun jäähtyä 10 minuuttia vuoassaan ja kumoa se. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Perkaa granaattiomenan siemenet täytettä ja koristelua varten. Laita koristeluun menevät siemenet jääkaappiin odottamaan.
  6. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Purista sitruunasta mehu ja kuumenna se kiehuvaksi. Nosta liivatteet vedestä ja puristele kuiviksi. Liuota liivatteet mehuun. Jätä liemi jäähtymään hetkeksi.
  7. Sekoita jogurtti, tuorejuusto ja sokeri keskenään sileäksi ja raasta joukkoon sitruunan kuori. Lisää kardemumma. Kaada liivateliemi ohuena nauhana jogurttiseokseen voimakkaasti sekoittaen.
  8. Leikkaa kakku kolmeksi 1–2 cm paksuiseksi levyksi.
  9. Vuoraa noin 1 1/2 l vetoinen pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Kokoa kakku kulhoon nurinpäin. Leikkaa ensimmäinen kakkulevy kulhon pohjalle sopivaksi. Nosta se kulhoon ja kaada päälle puolet täytteestä. Ripottele täytteelle granaattiomenan siemeniä. Leikkaa keskimmäinen kakkulevy myös hieman aikaisempaa pienemmäksi ympyräksi ja aseta se kulhoon. Täytä toinen kerros. Asettele viimeinen kakkulevy päällimmäiseksi ja kääri kakku kelmuun. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään 2–12 tunniksi.
  10. Mausta tuorejuusto kardemummalla. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja kuorruta se tuorejuustolla. Ripottele pintaan granaattiomenan siemeniä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Marjaisat minipiirakat syntyvät kätevästi valmistaikinasta. Juju on mehevässä pistaasitäytteessä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
40 min + sulatus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Marjaisat frangipane-muffinit

Ainekset

1
pkt (400 g)
murotaikinaa (esim. Sunnuntai)
2
pss (á 70 g)
paahdettua pistaasirouhetta (esim. Meira)
4
munaa
1
dl
sokeria
4
rkl
vehnäjauhoja
3
rkl
huoneenlämpöistä voita
Lisäksi
1
rs (125 g)
vadelmia
1
rs (250 g)
mansikoita

Työvaiheet

  1. Sulata piiraspohjaa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Laita pistaasirouhe tehosekoittimeen. Surauta jauhemaiseksi.
  3. Yhdistä kulhossa munat, pistaasijauhe, sokeri, vehnäjauhot ja pehmeä voi. Sekoita tasainen tahna.
  4. Leikkaa taikinalevy kuuteen osaan. Laita muffinssipellin koloihoin paperiset vuoat. Painele taikinapalat vuokiin.
  5. Lusikoi täyte taikinapohjille. Paina täytteeseen marjoja. Aseta muutama marja myös pinnalle.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Jättiviineri valmistuu lehtevästä valmistaikinasta pikavauhtia. Toffee ja tuoreet vadelmat vievät kielen, ja tupsaus tomusokeria viimeistelee koko komeuden.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 - 12 palaa
Valmistusaika
40 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-toffeejättiviineri

Ainekset

1
iso lehtitaikinalevy (600 g)
1
prk
vaniljakreemiä esim. Valio (200 g)
1
prk
karamellisoitua, kondensoitua maitoa
Lisäksi
1
muna voiteluun
l
vadelmia
2
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina suoraan leivinpaperille hieman ohuemmaksi levyksi (n. 30 x 20 cm). Suorista reunat tarvittaessa taikinapyörällä.
  2. Vedä terävällä veitsellä pintaviilto noin 2 cm:n päähän levyn reunoilta. Pistele taikinaa keskeltä haarukalla, niin se ei kohoa paiston aikana. Voitele ulkoreuna kananmunalla.
  3. Vedä taikinalevy leivinpaperilla pellille. Levitä vaniljakreemi tasaisesti pohjalle, mutta jätä reunat tyhjiksi. Lusikoi kondensoitu maito nokareina kreemin päälle. Vedä lusikan kuperalla puolella toffee pyörteiksi.
  4. Käännä voideltuja taikinareunoja kevyesti ylöspäin. Nipistä taikinaa kulmista yhteen niin, että reunat pysyvät koholla paremmin.
  5. Kypsennä viineriä 200-asteisen uunin alaosassa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä noin 15 minuuttia.
  6. Lado tuoreet vadelmat pinnalle. Siivilöi tomusokeria päälle.