Granaattiomenan siemenillä koristeltu rubiinikakku on kahvipöydän kaunotar. Kakkupohja on taatelikakkua ja täyteessä maistuu jogurtti, sitruuna ja kardemumma.
Rubiinikakku
Ainekset
Työvaiheet
- Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka (Ø 22 cm). Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Paloittele taatelit kattilaan. Lisää vesi ja keitä 3–5 minuuttia, kunnes taatelit ovat pehmeitä. Soseuta taatelit nesteineen sauvasekoittimella sileäksi soseeksi. Paloittele voi ja suklaa soseeseen ja sekoita, kunnes ne sulavat. Vatkaa seosta sähkövatkaimella noin minuutin ajan. Lisää sokeri, munat, keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä jogurtti ja kääntele tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita sen pinta.
- Paista kakkua uunin alatasossa noin 1 tunti. Kokeile kypsyys tikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku kypsä. Anna kakun jäähtyä 10 minuuttia vuoassaan ja kumoa se. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Perkaa granaattiomenan siemenet täytettä ja koristelua varten. Laita koristeluun menevät siemenet jääkaappiin odottamaan.
- Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Purista sitruunasta mehu ja kuumenna se kiehuvaksi. Nosta liivatteet vedestä ja puristele kuiviksi. Liuota liivatteet mehuun. Jätä liemi jäähtymään hetkeksi.
- Sekoita jogurtti, tuorejuusto ja sokeri keskenään sileäksi ja raasta joukkoon sitruunan kuori. Lisää kardemumma. Kaada liivateliemi ohuena nauhana jogurttiseokseen voimakkaasti sekoittaen.
- Leikkaa kakku kolmeksi 1–2 cm paksuiseksi levyksi.
- Vuoraa noin 1 1/2 l vetoinen pyöreäpohjainen kulho kelmulla. Kokoa kakku kulhoon nurinpäin. Leikkaa ensimmäinen kakkulevy kulhon pohjalle sopivaksi. Nosta se kulhoon ja kaada päälle puolet täytteestä. Ripottele täytteelle granaattiomenan siemeniä. Leikkaa keskimmäinen kakkulevy myös hieman aikaisempaa pienemmäksi ympyräksi ja aseta se kulhoon. Täytä toinen kerros. Asettele viimeinen kakkulevy päällimmäiseksi ja kääri kakku kelmuun. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään 2–12 tunniksi.
- Mausta tuorejuusto kardemummalla. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja kuorruta se tuorejuustolla. Ripottele pintaan granaattiomenan siemeniä.