Sacherin maku ilman suklaata? Kokeile! Klassikkomaun koukuttavuuden tavoittaa myös pelkällä kaakaojauheella, kunhan sitä käyttää kekseihin säästelemättä. Aprikoosimarmeladilla täytetyt leivoskeksit pehmenevät jääkaapissa suussasulaviksi.
Pikkuleipien valmistus tuntuu lähtökohtaisesti työläältä: taikina tarttuilee kaulimeen ja alustaan, ja ohuimmat keksit palavat pellille.
Pötkömenetelmällä keksit saa kuitenkin leivottua käsittämättömän helposti. Ideana on valmistaa tavallinen pikkuleipätaikina ja muotoilla se leivinpaperin avulla tasapaksuksi pötköksi. Kun taikinapötkö on valmis, se kääräistään kokonaan leivinpaperiin ja nostetaan vaikkapa leikkuulaudan päällä jääkaappiin jähmettymään.
Noin tunnin kuluttua taikinapötkön voi avata kääreestään ja leikata pellille viipaleiksi. Kekseistä on tällä tavoin erittäin helppoa tehdä samanpaksuisia, jolloin ne paistuvat keskenään samassa ajassa.
Kokeile menetelmää sacherkeksien valmistukseen! Näissä aprikoosimarmeladilla täytetyissä tummissa ja mureissa kekseissä on klassikkokakun maku.
Sacherleivoskeksit
Ainekset
Työvaiheet
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Siivilöi runsaasti kaakaojauhetta leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiselle alueelle. Kumoa päälle taikina. Kääräise se leivinpaperiin noin 30 cm pitkäksi, tasapaksuksi tangoksi. Muotoile taikinatanko leivinpaperin avulla mahdollisimman tasaiseksi. Nosta taikinapötkö leikkuulaudalla jääkaappiin. Anna jähmettyä vähintään kolme tuntia tai yön yli.
- Avaa kääre ja leikkaa rulla pari milliä paksuiksi viipaleiksi leivinpaperin päälle pellille. Jätä hieman leviämisvaraa. Paista keksejä 200-asteisessa uunissa paksuudesta riippuen 6–8 minuuttia. Vetäise paistetut pikkuleivät leivinpaperin avulla tasaiselle alustalle jäähtymään.
- Täytä jäähtyneet pikkuleivät aprikoosimarmeladilla. Säilytä tiiviissä rasiassa jääkaapissa, jossa keksit pehmenevät herkullisen leivosmaisiksi.
- Siivilöi pinnalle halutessasi kaakaojauhetta tai tomusokeria ennen tarjoilua.