Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
40
1 t + kohotus 1 t
Helppo
Sahramipullat
Ainesosat
200
g
voita tai margariinia
5
dl
kevyt- tai täysmaitoa
50
g
tuorehiivaa
1
g
sahramia
1/2
dl
kuumaa vettä
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
sokeria
2
kananmunaa
16-17
dl
erikoisvehnäjauhoja
1 1/2
dl
rusinoita
Vaiheet
- Sulata voi tai margariini kattilassa. Lisää maito ja kuumenna rasva-maitoseos 37-asteiseksi. Kaada seos tavalliseen tai yleiskoneen kulhoon. Yleiskoneella taikinaan saa paremman sitkon ja leipominen käy joutuisammin.
- Murenna hiiva nesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Liuota sahrami kuumaan vesitilkkaan ja lisää se nesteeseen. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja kananmunat.
- Sekoita rusinat jauhoihin, jotta ne sekoittuvat taikinaan paremmin. Vaivaa taikinaa yleiskoneella keskinopeudella noin 5 minuuttia, käsin 10–15 minuuttia. Lisää jauhoja tarvittaessa. Taikina on valmista kun se on raskasta, kiiltävää ja kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta.
- Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä vedottomassa, lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 1 tunti.
- Kumoa kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle työpöydälle tai silikoniselle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
- Jaa taikina 40 osaan. Muotoile taikinasta esimerkiksi s-kirjaimen muotoisia pullia; pyörittele taikinapalat noin 20 cm:n pituisiksi tangoiksi ja kiepauta ne s-kirjaimen muotoisiksi. Paina taikinaan halutessasi koristeeksi rusinoita. Paina rusinat syvälle, jotta ne eivät irtoa kohottamisen ja paistamisen aikana.
- Nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna pullien kohota leivinliinalla peitettynä 30 minuuttia.
- Voitele pullat kananmunalla juuri ennen paistamista. Paista pullat 225-asteisen uunin keskitasossa kullanruskeiksi, noin 8–10 minuuttia. Vedä pullat leivinpaperin avulla ritilälle jäähtymään. Anna pullien jäähtyä leivinliinalla peitettyinä, jotta ne pysyvät pehmeinä ja tuoreina pidempään.
- Sahramipullat vanhenevat melko nopeasti, joten nauti ne mahdollisimman tuoreina ja pakasta loput.