Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Elina Jyväs KUVA Reetta Pasanen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
40
Valmistusaika
1 t + kohotus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Sahramipullat

Ainekset

200
g
voita tai margariinia
5
dl
kevyt- tai täysmaitoa
50
g
tuorehiivaa
1
g
sahramia
1/2
dl
kuumaa vettä
1/2
tl
suolaa
1 1/2
dl
sokeria
2
kananmunaa
16-17
dl
erikoisvehnäjauhoja
1 1/2
dl
rusinoita

Työvaiheet

  1. Sulata voi tai margariini kattilassa. Lisää maito ja kuumenna rasva-maitoseos 37-asteiseksi. Kaada seos tavalliseen tai yleiskoneen kulhoon. Yleiskoneella taikinaan saa paremman sitkon ja leipominen käy joutuisammin.
  2. Murenna hiiva nesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Liuota sahrami kuumaan vesitilkkaan ja lisää se nesteeseen. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja kananmunat.
  3. Sekoita rusinat jauhoihin, jotta ne sekoittuvat taikinaan paremmin. Vaivaa taikinaa yleiskoneella keskinopeudella noin 5 minuuttia, käsin 10–15 minuuttia. Lisää jauhoja tarvittaessa. Taikina on valmista kun se on raskasta, kiiltävää ja kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta.
  4. Anna taikinan kohota leivinliinalla peitettynä vedottomassa, lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 1 tunti.
  5. Kumoa kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle työpöydälle tai silikoniselle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois.
  6. Jaa taikina 40 osaan. Muotoile taikinasta esimerkiksi s-kirjaimen muotoisia pullia; pyörittele taikinapalat noin 20 cm:n pituisiksi tangoiksi ja kiepauta ne s-kirjaimen muotoisiksi. Paina taikinaan halutessasi koristeeksi rusinoita. Paina rusinat syvälle, jotta ne eivät irtoa kohottamisen ja paistamisen aikana.
  7. Nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna pullien kohota leivinliinalla peitettynä 30 minuuttia.
  8. Voitele pullat kananmunalla juuri ennen paistamista. Paista pullat 225-asteisen uunin keskitasossa kullanruskeiksi, noin 8–10 minuuttia. Vedä pullat leivinpaperin avulla ritilälle jäähtymään. Anna pullien jäähtyä leivinliinalla peitettyinä, jotta ne pysyvät pehmeinä ja tuoreina pidempään.
  9. Sahramipullat vanhenevat melko nopeasti, joten nauti ne mahdollisimman tuoreina ja pakasta loput.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Makoisat mustikkadonitsit paistuvat uunissa ilman taikinan kohotusta ja rasvankäryä. Maussa on myös ripaus appelsiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkadonitsit

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
1
tl
soodaa
½
tl
leivinjauhe
½
tl
suolaa
1
dl
maitoa
1
dl
maustamatonta jugurttia
½
dl
rypsiöljyä
1
kananmuna
1
appelsiinin kuori raastettuna
1
dl
mustikoita
KUORRUTUS
dl
tomusokeria
½
dl
maitoa
2
rkl
mustikkasosetta
1
tl
vaniljasokeria
RAIDAT
100
g
tummaa suklaata
1
tl
voita

Työvaiheet

  1. Voitele donitsipelti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita yhteen maito, jugurtti, öljy ja muna. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Raasta joukkoon appelsiinin kuori. Sekoita vain kevyesti. Lusikoi taikina pursotuspussiin.

  3. Pursota taikinaa donitsivuokaan suunnilleen syvennysten puoliväliin saakka. Jaa mustikat taikinan päälle ja paina ne kevyesti taikinan sekaan.

  4. Paista donitseja uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten levähtää viisi minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle.

  5. Sekoita kuorrutteen ainekset. Valele donitsien sileä pinta kuorrutteella. Anna kovettua.

  6. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Valuta raitoja donitseille.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vanilja maistuu sekä kermaisessa täytteessä että mureassa taikinassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen punaherukkapiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
1
dl
sokeria
1
muna
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
vaniljasokeria
TÄYTE
4
dl
punaherukoita
1
prk (200 g)
kermaviiliä (ei kevyt)
1
muna
½
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.

  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle.

  4. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia.