Soppa365 on lisännyt 267 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Salmiakkirouhe sopii pipareihin paremmin kuin osaat arvata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
10 min + paisto 5 min

Salmiakkipiparit

Ainekset

500
g
pakastepiparitaikinaa
½
dl
salmiakkirouhetta (esim. turkinpippurirouhetta)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  2. Ripottele salmiakkirouhe taikinan päälle. Kauli taikina ohueksi. Painele muoteille kuvioita. Nosta ohuen veitsen avulla leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 5-7 minuuttia eli kunnes piparit alkavat ruskistua. Jäähdytä ennen tarjoilua.
  3. Kokoa loput taikinasta palloksi ja kauli uudestaan levyksi, leikkaa muoteilla ja paista. Jatka kunnes koko taikina on käytetty.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Panu Pälviä

Pistaasilla täytetyt pullat ovat ylellinen ihanuus. Niiden täytteeseen käyvät myös suolatut ja paahdetut pähkinät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
1 tunti + kohotus

Pistaasipuustit

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja + (1-2 dl pöydän jauhottamiseen)
4
rkl
sokeria
1
rkl
kardemummaa
2
tl
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
3
dl
kylmää maitoa tai kasvimaitoa
Pistaasitäyte
100
g
pehmeää voita
2
dl
kuorettomia pistaasipähkinöitä
1
dl
sokeria
1
rkl
vaniljasokeria
½
tl
suolaa (jätä pois jos käytät suolattuja pähkinöitä)

Työvaiheet

  1. Yhdistä isossa kulhossa jauhot, sokeri, kardemumma, hiiva ja suola. Lisää joukkoon maito ja sekoita hieman kosteaksi taikinaksi.
  2. Peitä kulho kelmulla ja laita taikina nousemaan jääkaappiin vähintään 8 tunniksi.
  3. Ota taikina huoneenlämpöön puoli tuntia ennen leipomista.
  4. Levitä työtasolle reilusti jauhoja ja kumoa taikina kulhosta. Kauli kevyesti tai taputtele taikinasta noin puolen sentin paksuinen levy.
  5. Laita täyteen ainekset tehosekoittimeen ja aja ne tasaiseksi hieman rakeiseksi tahnaksi.
  6. Levitä täyte taikinalevylle tasaisesti. Kääri levy pitkältä sivulta rullaksi. Jätä sauma rullan alapuolelle. Leikkaa rullattu taikina terävällä veitsellä vinottain kolmikulmaisiksi paloiksi. Paina palat puusteiksi. Taikinasta tulee 10 pullaa.
  7. Kohota pullia liinan alla huoneenlämmössä 30 minuuttia.
  8. Voitele puustit munalla ja ripottele päälle raesokeria ja pistaasin palasia. Paista pullia 220-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

VINKKI 200 gramman pussista saat kuorittuna noin 2 desiä pistaaseja. Kuorettomia pistaaseja saa irtomyynnistä. 

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Mikään ei voita pehmeitä, vastapaistettuja munkkeja. Tässä munkkiresepti, jolla onnistut aina!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
32 kpl
Valmistusaika
1 t + 1 t taikinan ja munkkien kohoaminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Munkit

Ainekset

5
dl
maitoa
50
g
hiivaa
dl
sokeria
1
rkl
rouhittua kardemummaa
tl
suolaa
2
munaa (M-koko)
14–15
dl (noin 850 g)
vehnäjauhoja
1
dl
rypsiöljyä huoneenlämpöisenä (ei kylmäpuristettua)
Paistamiseen
noin 9
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
Pinnalle
sokeria (ja ripaus vaniljasokeria)

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, kardemumma, suola, munat ja puolet jauhoista.
  2. Alusta taikinaan rasva ja loput jauhot. Vaivaa taikina kimmoisaksi. (Mitä pehmeämmäksi taikinan jätät, sitä pehmeämpiä munkeista tulee. Älä siis lisää jauhoja vain varmuuden vuoksi.) Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Leivo taikina tasaiseksi pötköksi ja jaa se 32 palaan.
  4. Pyörittele palat pulliksi ja anna niiden kohota jauhotetulla alustalla liinalla peitettyinä.
  5. Paina jauhotettu etusormi kohonneen pullan läpi ja kasvata reikää pyörittämällä munkkia varovasti sormien ympärillä.
  6. Kuumenna öljy padassa tai teräskattilassa 170–180-asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun taikinapala ruskistuu kauniisti noin minuutissa. Pidä paistolämpötila mahdollisimman tasaisena lieden tehoa säätelemällä. Varo, ettei rasva pääse ylikuumenemaan.
  7. Laske 3–4 munkkia kuumaan öljyyn esimerkiksi reikäkauhalla. Paista 1–2 minuuttia puolta kohden.
  8. Nosta valmiit munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle.
  9. Kaada kulhoon sokeria. Pyörittele lämpimät munkit sokerissa.

Vinkki! Saat ihanan maun lisäämällä taikinaan 1 rkl hienoksi raastettua sitruunankuorta ja 1 rkl vaniljasokeria.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Mehevät gluteenittomat ja maidottomat suklaamuffinsit maistuvat jälkiruokana ja kahvin kanssa
Mehevät gluteenittomat ja maidottomat suklaamuffinsit maistuvat jälkiruokana ja kahvin kanssa

Hyvä suklaamuffinssi on täyteläinen, kuohkea ja juuri sopivan suklainen. Gluteenittomat ja maidottomat suklaamuffinssit ovat herkullisia juuri sellaisenaan, mutta saat niihin vielä ihanaa  lisämakua pienellä lisätuunauksella.  ...

Kokeile perinteisen täytekakun sijaan nopeita ja helppoja muffinsseja. Kuorrutetut ja koristellut suklaamuffinssit ovat hyvin näyttäviä herkkupaloja. Juhlavat muffinssit sopivat niin kaikkiin juhliin kuin arjen kahvitteluun. Gluteenittomilla ja maidottomilla muffinsseilla on helppo huomioida...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 - 19
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton ja maidoton suklaamuffinssi

Ainekset

125
g
huoneenlämpöistä margariinia
2
dl
hienoa sokeria
2
kpl
kananmunia
1,5
dl
kauramaitoa
3
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
dl
perunajauhoa
2
tl
leivinjauhetta
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
pieni ripaus suolaa
100
g
tummaa maidotonta suklaata
Kuorrutukseen ja koristeluun
1-2
dl
vaahtoavaa kasvikermaa
ripaus hienoa sokeria
tuoreita marjoja
tuoreita mintunlehtiä

Työvaiheet

1. Laita uuni lämpiämään 225 C asteeseen, tasalämmölle.

2. Vaahdota vatkaimella keskenään pehmeä margariini ja sokeri.

3. Lisää joukkoon munat yksitellen ja sekoita voimakkaasti.

4. Lisää joukkoon myös kauramaito ja sekoita.

5. Yhdistä ja sekoita kaikki kuivat ainekset omassa kulhossaan. Lisää seosta taikinaan muutamassa erässä ja sekoita aina välissä.

6. Murskaa tumma suklaa pieneksi rouheeksi ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi isolla lusikalla.

7. Annostele taikina muffinssivuokiin niin, että vuoasta täyttyy 3/4. Näin jää sopivasti kohoamisvaraa. Paista 225 C asteessa n. 8 - 10 minuuttia riippuen uunin tehosta ja täytettyjen muffinssivuokien koosta.

Anna muffinssien jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

Vaahdota kasvikerma kuohkeaksi ja mausta ripauksella sokeria. Pursota jokaisen muffinssin päälle kaunis kiehkura vaahtoa ja viimeistele koristelu marjoilla sekä mintunlehdillä.

Säilytä muffinssit jääkaapissa ennen tarjoilua.

PS. Reseptin aineslistaa on korjattu 11.4.2019. Listasta puuttui 1,5 dl kauramaito joka lisätään taikinaan kananmunien jälkeen. Pahoittelut virheestä!

Seuraa meitä myös Instagramissa :)

Kommentit (3)

Vierailija

Kauramaito? Paljonko sitä tulee?

Vierailija

Missä tuo kauramaito on?

Bilberry Hill
Seuraa 
Liittynyt19.8.2018

Hei!

Kiitos tarkkaavaisille lukijoille! Aineslistasta puuttui 1,5 dl kauramaito joka lisätään taikinaan kananmunien jälkeen. Resepti on korjattu. Pahoittelut virheestä! Terveisin, Sinikka & Bilberry Hill

@bilberryhill

Kodin Kuvalehti on lisännyt 589 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Mikko Hannula

Mehevä ja helppo aprikoosi-puolukkapiirakka kätkee sisäänsä vaniljarahkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-12 annosta
Valmistusaika
15 min + 30 min paistoaikaa
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-puolukkapiiras

Ainekset

150
g
voita tai margariinia
1
dl
fariinisokeria
1
muna
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
tl
leivinjauhetta
Täyte
2
prk (á 200 g)
vaniljarahkaa
1
prk (410/240 g)
aprikooseja
1
dl
pakastepuolukoita
2
rkl
sokeria
1/2
dl
mantelilastuja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää ne nopeasti sekoittaen taikinaan.
  3. Painele taikina jauhotetuin sormin piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm). Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
  4. Notkista rahka ja levitä piirakkataikinan päälle. Asettele aprikoosipuolikkaat rahkan päälle. Ripottele jäiset puolukat, sokeri ja mantelilastut pinnalle.
  5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla vielä noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

Kommentit (0)