Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Klassikko uudistui! Rapeiden ja pehmeiden kerrosten lumoon perustuvassa britakakussa maistuvat nyt sitruuna ja halva.

Marenki, halva ja sitruunatahna ovat makeita, joten täyte ei kaipaa lisäsokeria.

Brita on parhaimmillaan leivontapäivänä. Voit kuitenkin tehdä pohjan juhlia edeltävänä iltana, säilyttää sen huoneenlämmössä ja täyttää aamulla. Lopputulos on tyrmäävän herkullinen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20
Valmistusaika
1 t + 30 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sitruuna-halvabrita

Ainekset

150
g
voita
dl
sokeria
4
keltuaista (M-kokoisen munan)
2
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
dl
kuohukermaa
2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
Marenki
4
valkuaista (M-kokoisen munan)
2
dl
sokeria
2
rkl
seesaminsiemeniä
50
g
vaniljahalvaa
Täyte
3
dl
vispikermaa
1
rs (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
2
dl
lemon curdia
2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
50
g
vaniljahalvaa
Pinnalle
50
g
vaniljahalvaa
marenkia

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan yhä vatkaten. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan yhdessä kerman kanssa. Mausta sitruunankuoriraasteella. Sekoita.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille tasaiseksi levyksi.
  3. Puhdista ja kuivaa vatkaimet.
  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kuohkeaa. Levitä marenkivaahto puhtaalla nuolijalla taikinan päälle aaltoilevaksi kerrokseksi. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja murusteltua halvaa.
  5. Kypsennä kakkupohjaa 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  6. Valmista täyte. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, lemon curd ja sitruunankuoriraaste. Vatkaa tasaiseksi ja tarkista maku.
  7. Jaa pohja kolmeen osaan ja nosta yksi levyistä pohjaksi tarjoiluvadille. Levitä päälle puolet täytteestä ja murustele pinnalle halvaa. Nosta täytteen päälle toinen kakkulevy ja täytä samoin. Nosta pinnalle kolmas kakkulevy.
  8. Murustele päälle halvaa ja halutessasi myös marenkia ennen tarjoilua.

Vinkki! Jos jätät ohjeesta halvan ja seesamin pois, saat klassisen britakakun. Lisää silloin marengin päälle mantelilastuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 111 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Nettihitiksi nousseen dalgona-kahvin maut taipuvat myös kakuksi.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kuohkea dalgona-kakku

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
1
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
soodaa
½
tl
suolaa
150
g
kermaviiliä
3
rkl
pikakahvijauhetta
150
g
voita
1
dl
muscovadosokeria
1
dl
sokeria
3
kananmunaa
KUORRUTE
250
g
mascarponetuorejuustoa
1
dl
vispikermaa
4
tl
pikakahvijauhetta
6
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään kulhossa.
  2. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kermaviili ja pikakahvijauhe.
  3. Sulata voi. Mittaa sokerit voin joukkoon ja sekoita. Lisää myös kananmunat ja sekoita hyvin.
  4. Lusikoi sokeri-voi-munaseoksen joukkoon kermaviili ja sekoita. Lisää lopuksi vielä kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi vispilällä.
  5. Kaada taikina voideltuun vuokaan (halkaisijaltaan noin 22 cm). Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 35–40 minuuttia tai siihen asti, kunnes tikulla kokeiltaessa tikkuun ei enää irtoa muruja.
  6. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kuin irrotat sen.
  7. Valmista kuorrute vatkaamalla kaikki kuorrutteen aineet kuohkeaksi vaahdoksi.
  8. Tasoita jäähtyneen kakun pinta tarvittaessa leikkaamalla siitä terävällä veitsellä siivu pois. Levitä kuorrute ilmavasti kakun päälle.
  9. Koristele halutessasi hennolla kaakaojauhekerroksella.
     
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2208 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tuskin mikään on parempaa kuin mansikkakakku tai raparperipiirakka. Paitsi ehkä mansikkakakku, jossa on pohjana raparperipiirakka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12
Valmistusaika
25 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-raparperijuustokakku

Ainekset

8
dl
raparperia paloiteltuna
1
pieni fenkoli
½ + ½
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
TAIKINA
1
kananmuna
1
dl
sokeria
100
g
voita
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
2
prk (à 200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
dl
kuohukermaa
PÄÄLLE
1
l
mansikoita

Työvaiheet

  1. Paloittele raparperi kulhoon. Leikkaa fenkoli ohuiksi lastuiksi raparperin joukkoon. Lisää ½ dl sokeria ja vaniljasokeri. Sekoita ja anna mehustua noin 15 minuuttia huoneenlämmössä.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi pyöreän (Ø 25–27 cm) tai neliönmuotoisen (27 x 27 cm) irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Yhdistä taikinan aineet yhteen varovasti käännellen. Levitä taikina vuokaan. Lusikoi puolet raparperi-fenkoliseoksesta kerrokseksi taikinan pinnalle. Kypsennä uunin alaosassa 25 minuuttia tai kunnes kakkupohja on juuri ja juuri kypsä. Anna pohjan jäähtyä hetki vuoassa ennen irrottamista.
  3. Kaada loppu raparperi-fenkoliseos pieneen kattilaan. Lisää ½ dl sokeria ja keitä miedolla lämmöllä 4–5 minuuttia. Anna hillokkeen jäähtyä.
  4. Notkista tuorejuusto kulhossa, lisää sokerit ja sekoita. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseokseen.
  5. Siirrä raparperipohja tarjoiluvadille. Lusikoi hilloke pohjalle ja levitä juustotäyte hillokkeen päälle. Poista mansikoista kannat ja puolita marjat. Koristele kakku mansikoilla.

Raparperi-ricottatrifle sopii täydellisesti kesäisiin herkutteluhetkiin. Raparperin ja ricotan raikkaus, pohjan makeus ja täyteläinen kermavaahto takaavat runsaan herkullisen maun. Trifle on mehevä kerrosjälkkäri, jonka valmistaminen onnistuu mökkiolosuhteissakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
30 min + jäähtyminen ja tekeytyminen 3 h
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-ricottatrifle

Ainekset

Pohja
3
kpl
kananmumia
1,5
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
perunajauhoja
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
raastettua (luomu) sitruunan kuorta
Raparperihilloke
500
g
raparperia
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kaardemummaa
1
tl
kanelia
Ricottavaahto
2,5
dl
vispikermaa
250
g
ricotta-tuorejuustoa
3-4
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
Koristelu
tuoreita mansikoita
suklaakuorrutettuja mansikoita (Fazer)
timjamia

Työvaiheet

Pohja:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Kääntele joukkoon esim. nuolijaa apuna käyttäen vehnä- ja perunajauhot, vanilja ja sitruuna.
Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja levitä n. sentin paksuiseksi levyksi.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.
Kumoa pohja kääretortun tavoin toiselle (sokeroidulle) leivinpaperille jäähtymään.

Raparperihilloke:
Viipaloi raparperit.
Laita kaikki ainekset kattilaan.
Kuumenna aluksi koko ajan sekoitellen.
Kun seos on kiehuvaa anna sen kiehua välillä sekoitellen kymmenisen minuutin ajan.
Kaada hilloke toiseen astiaan jäähtymään ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi, mielellään jääkaappikylmäksi.

Ricottavaahto:
Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
Vatkaa kermavaahdon joukkoon ricotta.
Mausta seos maun mukaan sokerilla ja vaniljasokerilla.
Siirrä jääkaappiin odottamaan triflen kokoamista.

Kokoamimen:
Kun pohja ja hilloke on jäähtynyt kokoa trifle.
Leikkaa pohja esim. suorakaiteen muotoisiksi (n. 4x5cm) paloiksi.
Kokoa trifle haluamaasi astiaan.
Kerroksia tulee kolme, jätä päällimmäiseksi ricottavaahtoa.
Asettele astiaan palasia pohjasta (1/3 paloista).
Levitä pohjapalojen päälle reilu kerros (1/3) raparperihilloketta.
Levitä raparperihillokkeen päälle kerros ricottavaahtoa.
Toista tämä kolme kertaa.
Siirrä trifle jääkaappiin tekeytymään vielä vähintään tunniksi.
Koristele haluamallasi tavalla ja nauti! :)

Sport on lisännyt 85 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kaunis kesäjälkkäri kasataan letuista, joihin tulee makeus banaanista ja proteiinia kaurajauhoista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + taikinan turvottaminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lettukakku

Ainekset

1
kypsä banaani
3
munaa
2
dl
kauramaitoa
1
dl
kaurajauhoja
ripaus
suolaa
TÄYTE
3
dl
turkkilaista jogurttia (laktoositonta)
1
tl
vaniljasokeria
1
rkl
sokeria
1
tl
kardemummaa
n. 1
l
tuoreita marjoja (mansikoita, mustikoita)
1
rkl
manteleita
1
rkl
hunajaa
LISÄKSI
paistamiseen öljyä

Työvaiheet

  1. Hienonna banaani. Sekoita lettutaikinan aineet tasaiseksi. Anna turvota puoli tuntia.

  2. Paista taikinasta 6–7 isoa lettua. Anna lettujen jäähtyä hetki.

  3. Mausta jogurtti vaniljasokerilla, sokerilla ja kardemummalla. Viipaloi mansikat. Aseta yksi lettu tarjoiluvadille ja lusikoi jogurttia ja marjoja letulle. Täytä samalla tavoin kaikki lettukakun välit niin, että päällimmäisen letun pinnalle tulee vielä jogurttia ja marjoja. Rouhi mantelit veitsellä ja ripottele päälle. Valuta hunaja kakulle.