Kun kaipaat vaihtelua perinteiselle rahkapiirakalle tai juustokakulle, leivo raikas jogurttitorttu. Sitruunankuorella maustettu herkku on ihanan keveä eikä ollenkaan liian makea. Ensimmäisten kevätpäivien kunniaksi tortun kanssa tarjotaan minttumarinadissa maustunutta sitrussalaattia.
Sitruuna-jogurttitorttu
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Hienonna keksit tehosekoittimella tai laita ne muovipussiiin ja murusta kaulimella. Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Sekoita voi keksinmuruihin. Painele keksiseos irtopohjavuokaan (halkaisija n. 24 cm). Paista pohjaa 10 minuuttia ja anna jäähtyä täytteen valmistamisen ajan.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Sekoita jogurtti, mascarpone, sokeri, maissitärkkelys ja unikonsiemet keltuaisten joukkoon. Pese sitruunat, raasta kuori hienolla terällä ja sekoita jogurttimassaan.
- Vaahdota valkuaiset ja suola sähkövatkaimella. Lisää sokeri vaahdottamisen loppuvaiheessa. Kääntele vaahto varovasti jogurttimassaan. Kaada massa kakkuvuokaan paista noin 50-60 minuuttia. Peitä tarvittaessa foliolla, ettei pinta tummuisi liikaa.
- Anna kakun jäähtyä jääkaappikylmäksi. Valmista sitrussalaatti kakun kypsyessä (ks. ohje.)
- Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele sitrussalaatilla ja mintulla tai syötävillä kukilla.
Minttumarinoitu sitrussalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori appelsiinit ja greipit terävällä veitsellä hedelmälihaa myöten. Leikkaa hedelmälohkot yksi kerrallaan kalvottomiksi kulhoon.
- Keitä vettä ja sokeria kattilassa, kunnes sokeri liukenee. Lisää likööri ja kiehauta. Mausta mintulla. Kaada kuuma marinadi sitrusten päälle ja laita jääkaappiin maustumaan yön yli tai vähintään 2 tunniksi.
Vinkki! Voit myös korvata liköörin sitruksista irtoavalla mehulla.