Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Makea leivonta
11:43 | 13.7.2015

Sitruunainen jäädykekakku

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä herkku on gluteeniton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 palaa
15 min + jäädyttäminen 4 t
Keskivaikea

Sitruunainen jäädykekakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
kääretorttupohja (ks. ohje alla)
400
g
ranskankermaa (rasvaa 34%)
1
dl
lemon curdia (esim. Thursday Cottage)
150
g
marenkia tai marenkilevyjä (esim. Bergvall)
250
g
kotimaisia mustikoita tai pensasmustikoita

Vaiheet

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 22 cm.
  2. Leikkaa kääretorttulevystä pyöreä, kakkuvuoan kokoinen ympyrä ja laita se vuokaan.
  3. Sekoita ranskankerma ja lemon curd keskenään. Murustele marengit noin peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Ota puolet paloista ja osa marjoista talteen koristelua varten. Sekoita marjat ja loput marengit nopeasti ranskankermaseokseen.
  4. Leikkaa kääretorttupohjasta suikaleita ja laita ne kermaseoksen päälle. Suikaleiden ei tarvitse peittää täytettä kokonaan. Lusikoi päälle toinen kerros ranskankermaseosta ja mustikoita. Tasoita pinta kuumaan veteen kastetulla veitsellä.
  5. Peitä vuoka kelmulla ja laita pakastimeen noin 4 tunniksi. Kakku on parhaimmillaan juuri ja juuri jäätyneenä.Jos teet kakun pakkaseen jo aiemmin, ota se sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua.
  6. Juuri ennen tarjoilua viimeistele kakku mustikoilla ja marenkipaloilla.Vinkki! Kääretortusta jää reunapaloja yli. Ne kannattaa hyödyntäää pappilan hätävaraan tai trifleen. Palat voi pakastaa. Ne säilyvät pakastimessa 3 kuukautta.

Kääretorttupohja

Ainesosat

4
kananmunaa
2
dl
sokeria
2 1/2
dl
mantelijauhoja
4
rkl
perunajauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria

Vaiheet

  1.  Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2.  Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää kuivat aineet muna-sokerivaahtoon.
  3.  Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista uunin keskitasossa 6–7 minuuttia tai kunnes taikinan pinta saa väriä. Pohja palaa helposti, joten älä paista liikaa.
  4.  Laita työpöydälle kakkulevyn kokoinen pala leivinpaperia ja sirottele sille sokeria. Kumoa vastapaistettu taikinalevy sokeroidun paperin päälle, taikinapuoli sokeroitua pintaa vasten. Odota hetki ja irrota taikinan päältä varovasti leivinpaperi. Anna jäähtyä.(15 min + kysennys 7 min)
Tilaa Glorian ruoka & viini
jäädykekakku
sitruunainen jäädykekakku
Sokerileipuri

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Nyhtökana

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini