Tämä herkku on gluteeniton.
Sitruunainen jäädykekakku
Ainekset
Työvaiheet
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on noin 22 cm.
- Leikkaa kääretorttulevystä pyöreä, kakkuvuoan kokoinen ympyrä ja laita se vuokaan.
- Sekoita ranskankerma ja lemon curd keskenään. Murustele marengit noin peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Ota puolet paloista ja osa marjoista talteen koristelua varten. Sekoita marjat ja loput marengit nopeasti ranskankermaseokseen.
- Leikkaa kääretorttupohjasta suikaleita ja laita ne kermaseoksen päälle. Suikaleiden ei tarvitse peittää täytettä kokonaan. Lusikoi päälle toinen kerros ranskankermaseosta ja mustikoita. Tasoita pinta kuumaan veteen kastetulla veitsellä.
- Peitä vuoka kelmulla ja laita pakastimeen noin 4 tunniksi. Kakku on parhaimmillaan juuri ja juuri jäätyneenä.Jos teet kakun pakkaseen jo aiemmin, ota se sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua.
- Juuri ennen tarjoilua viimeistele kakku mustikoilla ja marenkipaloilla.Vinkki! Kääretortusta jää reunapaloja yli. Ne kannattaa hyödyntäää pappilan hätävaraan tai trifleen. Palat voi pakastaa. Ne säilyvät pakastimessa 3 kuukautta.
Kääretorttupohja
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää kuivat aineet muna-sokerivaahtoon.
- Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista uunin keskitasossa 6–7 minuuttia tai kunnes taikinan pinta saa väriä. Pohja palaa helposti, joten älä paista liikaa.
- Laita työpöydälle kakkulevyn kokoinen pala leivinpaperia ja sirottele sille sokeria. Kumoa vastapaistettu taikinalevy sokeroidun paperin päälle, taikinapuoli sokeroitua pintaa vasten. Odota hetki ja irrota taikinan päältä varovasti leivinpaperi. Anna jäähtyä.(15 min + kysennys 7 min)