Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Makea leivonta
16:15 | 9.3.2021

Suklaa-pähkinätoscakakku

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1476 reseptiä
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Kanelilla ja appelsiinilla maustettu suklaa-pähkinäkakku valmistuu ilman vatkainta. Kun kakku saa jäädä uunissa hieman taikinaiseksi, sen maku on parhaimmillaan.

Vinkki! Voit tehdä kakun päivää tai kahta ennen tarjoilua. Irrota se vuoan reunoista vetäisemällä kakun ympäri puisella veitsellä tai nuolijalla. Nosta kakku kelmulla peitettynä ja jäähtyneenä vuoassaan jääkaappiin. Nosta kakku hyvissä ajoin ennen tarjoilua huoneenlämpöön, jotta sisus on herkullisen pehmeä leikattaessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12
45 minuuttia
Helppo

Suklaa-pähkinätoscakakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

150
g
voita
2
dl
sokeria
2
tl
(luomu)appelsiinin kuorta raastettuna
2
munaa (M-koko)
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
kanelia
½
tl
suolaa
Pähkinätosca
50
g
voita
½
dl
sokeria
1
rkl
siirappia
1
rkl
vehnäjauhoja
1
rkl
appelsiinimehua
150
g
pähkinäsekoitusta

Vaiheet

  1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle. Voitele reunat.
  2. Sulata voi ja anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita joukkoon sokeri, appelsiininkuoriraaste ja munat yksitellen.
  3. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja mausteet. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
  4. Sulata toscakuorrutuksen voi kattilassa. Lisää sokeri, siirappi, jauhot ja appelsiinimehu. Kiehauta. Paloittele pähkinät karkeasti ja lisää ne kuorrutukseen.
  5. Lusikoi kuorrutus kakkutaikinan päälle vuokaan.
  6. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes se on juuri ja juuri kypsä. 20 minuutin paiston jälkeen kakku on, uunin ominaisuuksista riippuen, mutakakkumaisen taikinainen, 25 minuutin jälkeen lähes kypsä.
  7. Anna kakun vetäytyä vuoassaan ennen kuin irrotat sen vadille. Tarjoa vasta täysin jäähtyneenä.
Tilaa Glorian ruoka & viini
pääsiäinen
toscakakku
Sokerileipuri
Kemut

Suosituimmat

Lakupallopiparit

Luumu-omenatorttu

Kuminanäkkärit

Keikautetut luumutortut

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini