Bostonkakku saa päivityksen, kun uumeniin sipaistaan aprikoosihilloa ja reilusti sulaa suklaata. Aprikoosin ja suklaan ansiosta kakkua voisi kutsua myös Sacher-Bostoniksi, koska ne ovat myös itävaltalaisen Sacherkakun olennaiset makutekijät.
Suklaaboston
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Riko muna lasissa ja lisää taikinaan noin puolet munamassasta. Säästä loppu muna voiteluun. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta joukkoon osa vehnäjauhoista. Sulata rasva ja lisää taikinaan vähän jäähtyneenä loppujen jauhojen kanssa. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa käsistä.
- Nostata taikinaa leivinliinan alla vedottomassa paikassa noin puoli tuntia.
- Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä pinnalle ohut kerros aprikoosimarmeladia. Sulata suklaa kattilassa tai mikroaaltouunissa. Lisää joukkoon voinokare. Anna suklaan hieman jäähtyä ja levitä se levylle aprikoosihillon päälle. Kierrä levy rullalle ja leikkaa pötköstä noin 6 sentin paloja.
- Pingota irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi. Asettele palat harvakseltaan kakkuvuokaan. Jos kaikki palat eivät mahdu vuokaan, tee loppupaloista korvapuusteja. Nostata pullaa vedottomassa paikassa noin 20 minuuttia.
- Voitele bostonin pinta munalla. Ripottele päälle mantelilastuja. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia.Koristele jäähtynyt suklaaboston tomusokerilla.