Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 78 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Piia Arnould

Mutkat suoriksi! Tästä suklaahippukeksitaikinasta valmistuu yksi, pellin kokoinen jättikeksi, joka leikataan paistettuna pieniksi paloiksi. Pinnalta rapeat ja sisältä ihanan sitkaat keksit sopivat vaikka buffettiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
64 kpl
Valmistusaika
15 min + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaahippu-peltikeksi

Ainekset

200
g
voita
2
dl
sokeria
2
dl
fariinisokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
munaa (M-koko)
6
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
ps (100 g)
suklaahippuja
Pinnalle
1
ps (100 g)
suklaahippuja

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon suklaahiput. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää ne taikinaan.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille tasaiseksi kerrokseksi.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Paistoaika riippuu siitä, kuinka pehmeistä tai rapeista kekseistä pidät: tarkkaile, ettei levy pääse kärähtämään. Leikkaa levy heti isolla veitsellä 64 tasakokoiseen palaan. Anna jäähtyä.

Vinkki! Näin saat tasapaloja: leikkaa pellillinen isolla veitsellä ensin puoliksi, sitten palat taas puoliksi ja niin edelleen. Saat pellillisestä 64 minikeksiä.

Kommentit (5)

Vierailija

nuo kyllä näyttää kuivatuilta marjoilta, karpalo, puolukka. Ei tule suklaa mieleen ensimmäisenä.Mutta kaipa sen voi valmistaa marjoistakin.Ainakin kuvan perusteella.

Vierailija

Kannattaa varmaan tarkistaa, onko silmälasien vahvuudet riittävät? En ole vielä sellaisiin kuivattuhin marjoihin törmännyt, jotka uunissa paistamisen jälkeen saisi veitsellä leikattua noin siististi. (ja ovat ne sulaneetkin, nuo suklaahiput). Ehkä veitseni ovat liian tylsiä ja paksuteräisiä?

Taidan leipoa kohta pellillisen, lapset ovat viime aikoina ostaneet kaupasta suklaahippukeksejä, nämä näyttävät huomattavasti maukkaammilta...

Vierailija

Rasvan ja sokerin suhde kun on 1:1 niin paranee, eikä tartte olla fariinisokeria. Suklaahippuja saisi olla enempi, jos nimenä on suklaahippukeksi. Mielestäni

Herkkupeffa

Tuli todella hyviä keksejä! Mahtava ohje, näitä tehdään kyllä varmasti useammin. Kiitos!

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista, ja kyllä, suklaata ovat nuo hippuset! Kiva jos onnistui :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Portugalin kuuluisin leivos pasteis de nata tehdään usein voitaikinasta, mutta kokeilepa murotaikinaa. Murea pohja ja kermaisen pehmeä sitruuna-vaniljatäyte – upea päätös aterialle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
50 min + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Portugalilaiset vaniljaleivokset

Ainekset

400
g
murotaikinaa (pakaste)
TÄYTE
2
dl
kuohukermaa
1
dl
täys- tai kevytmaitoa
2
rkl
maissitärkkelystä (Maizena)
¾
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
4
huoneenlämpöistä keltuaista
1–2
sitruunan kuori (1 rkl raastettuna)
2
tl
sitruunamehua
LISÄKSI
tomusokeria ja kanelia

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Tee täyte. Laita kerma, maito ja maissitärkkelys kattilaan. Sekoita sokeri ja vaniljasokeri joukkoon. Kuumenna seos kiehuvaksi ja siirrä kattila pois liedeltä, säädä liesi valmiiksi keskilämmölle. Riko keltuaisten rakenne pienessä kulhossa ja lisää ne sitten nopeasti vatkaten kermaseokseen. Siirrä kattila takaisin liedelle ja keitä keskilämmöllä sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes täyte paksuuntuu. Älä anna sen kiehua.
  3. Mausta täyte raastetulla sitruunankuorella ja sitruunamehulla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi välillä sekoitellen.
  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina ohuemmaksi levyksi (noin 30 x 40 cm). Ota siitä ympyröitä (Ø noin 10 cm) ja painele ne muffinipellin koloihin. Lusikoi täyte pohjille. Paista leivoksia uunin keskitasossa noin 15–19 minuuttia. Täyte saa ruskistua paikoitellen.
  5. Siivilöi jäähtyneiden leivosten pinnalle tomusokeria ja kanelia.

Vinkki! Voit paistaa taikinasta ja täytteestä leivosten sijaan ison tortun. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø noin 22 cm) ja painele kaulittu taikina vuokaan. Lisää täyte ja paista 200 asteessa noin 25–30 minuuttia.

Helsingin Sanomat on lisännyt 112 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Elvi Rista

Nettihitiksi nousseen dalgona-kahvin maut taipuvat myös kakuksi.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kuohkea dalgona-kakku

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
1
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
soodaa
½
tl
suolaa
150
g
kermaviiliä
3
rkl
pikakahvijauhetta
150
g
voita
1
dl
muscovadosokeria
1
dl
sokeria
3
kananmunaa
KUORRUTE
250
g
mascarponetuorejuustoa
1
dl
vispikermaa
4
tl
pikakahvijauhetta
6
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe, sooda ja suola keskenään kulhossa.
  2. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kermaviili ja pikakahvijauhe.
  3. Sulata voi. Mittaa sokerit voin joukkoon ja sekoita. Lisää myös kananmunat ja sekoita hyvin.
  4. Lusikoi sokeri-voi-munaseoksen joukkoon kermaviili ja sekoita. Lisää lopuksi vielä kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi vispilällä.
  5. Kaada taikina voideltuun vuokaan (halkaisijaltaan noin 22 cm). Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 35–40 minuuttia tai siihen asti, kunnes tikulla kokeiltaessa tikkuun ei enää irtoa muruja.
  6. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kuin irrotat sen.
  7. Valmista kuorrute vatkaamalla kaikki kuorrutteen aineet kuohkeaksi vaahdoksi.
  8. Tasoita jäähtyneen kakun pinta tarvittaessa leikkaamalla siitä terävällä veitsellä siivu pois. Levitä kuorrute ilmavasti kakun päälle.
  9. Koristele halutessasi hennolla kaakaojauhekerroksella.
     
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tuskin mikään on parempaa kuin mansikkakakku tai raparperipiirakka. Paitsi ehkä mansikkakakku, jossa on pohjana raparperipiirakka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12
Valmistusaika
25 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-raparperijuustokakku

Ainekset

8
dl
raparperia paloiteltuna
1
pieni fenkoli
½ + ½
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
TAIKINA
1
kananmuna
1
dl
sokeria
100
g
voita
2
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
2
prk (à 200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
dl
kuohukermaa
PÄÄLLE
1
l
mansikoita

Työvaiheet

  1. Paloittele raparperi kulhoon. Leikkaa fenkoli ohuiksi lastuiksi raparperin joukkoon. Lisää ½ dl sokeria ja vaniljasokeri. Sekoita ja anna mehustua noin 15 minuuttia huoneenlämmössä.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi pyöreän (Ø 25–27 cm) tai neliönmuotoisen (27 x 27 cm) irtopohjavuoan pohjalle. Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Yhdistä taikinan aineet yhteen varovasti käännellen. Levitä taikina vuokaan. Lusikoi puolet raparperi-fenkoliseoksesta kerrokseksi taikinan pinnalle. Kypsennä uunin alaosassa 25 minuuttia tai kunnes kakkupohja on juuri ja juuri kypsä. Anna pohjan jäähtyä hetki vuoassa ennen irrottamista.
  3. Kaada loppu raparperi-fenkoliseos pieneen kattilaan. Lisää ½ dl sokeria ja keitä miedolla lämmöllä 4–5 minuuttia. Anna hillokkeen jäähtyä.
  4. Notkista tuorejuusto kulhossa, lisää sokerit ja sekoita. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseokseen.
  5. Siirrä raparperipohja tarjoiluvadille. Lusikoi hilloke pohjalle ja levitä juustotäyte hillokkeen päälle. Poista mansikoista kannat ja puolita marjat. Koristele kakku mansikoilla.

Raparperi-ricottatrifle sopii täydellisesti kesäisiin herkutteluhetkiin. Raparperin ja ricotan raikkaus, pohjan makeus ja täyteläinen kermavaahto takaavat runsaan herkullisen maun. Trifle on mehevä kerrosjälkkäri, jonka valmistaminen onnistuu mökkiolosuhteissakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
30 min + jäähtyminen ja tekeytyminen 3 h
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-ricottatrifle

Ainekset

Pohja
3
kpl
kananmumia
1,5
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
1/2
dl
perunajauhoja
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
raastettua (luomu) sitruunan kuorta
Raparperihilloke
500
g
raparperia
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kaardemummaa
1
tl
kanelia
Ricottavaahto
2,5
dl
vispikermaa
250
g
ricotta-tuorejuustoa
3-4
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
Koristelu
tuoreita mansikoita
suklaakuorrutettuja mansikoita (Fazer)
timjamia

Työvaiheet

Pohja:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Kääntele joukkoon esim. nuolijaa apuna käyttäen vehnä- ja perunajauhot, vanilja ja sitruuna.
Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja levitä n. sentin paksuiseksi levyksi.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia.
Kumoa pohja kääretortun tavoin toiselle (sokeroidulle) leivinpaperille jäähtymään.

Raparperihilloke:
Viipaloi raparperit.
Laita kaikki ainekset kattilaan.
Kuumenna aluksi koko ajan sekoitellen.
Kun seos on kiehuvaa anna sen kiehua välillä sekoitellen kymmenisen minuutin ajan.
Kaada hilloke toiseen astiaan jäähtymään ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi, mielellään jääkaappikylmäksi.

Ricottavaahto:
Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
Vatkaa kermavaahdon joukkoon ricotta.
Mausta seos maun mukaan sokerilla ja vaniljasokerilla.
Siirrä jääkaappiin odottamaan triflen kokoamista.

Kokoamimen:
Kun pohja ja hilloke on jäähtynyt kokoa trifle.
Leikkaa pohja esim. suorakaiteen muotoisiksi (n. 4x5cm) paloiksi.
Kokoa trifle haluamaasi astiaan.
Kerroksia tulee kolme, jätä päällimmäiseksi ricottavaahtoa.
Asettele astiaan palasia pohjasta (1/3 paloista).
Levitä pohjapalojen päälle reilu kerros (1/3) raparperihilloketta.
Levitä raparperihillokkeen päälle kerros ricottavaahtoa.
Toista tämä kolme kertaa.
Siirrä trifle jääkaappiin tekeytymään vielä vähintään tunniksi.
Koristele haluamallasi tavalla ja nauti! :)