Soppa testasi some-hitiksi nousseen kahden aineen suklaalevypiirakan. Piirakka on yllättävän herkullinen, vaikka voitaikinan ja suklaan yhdistelmä voi ajatuksena tuntua tuhdilta. Pieni pala piirasta tosin riittää!
Suklaalevypiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Nosta voitaikinalevyt sulamaan noin puoli tuntia ennen leipomista.
- Nypistele levyt yhtenäiseksi isoksi levyksi ja kauli taikinasta suklaalevyä suurempi. Taikinan tulee olla päistä pari, kolme senttiä suklaalevyä pidempi ja sivuilta noin viisi senttiä leveämpi. Nosta suklaalevy keskelle taikinaa ja likkaa saksilla tai veitsellä taikinan reunoista suikaleita. Taittele suikaleet suklaalevyn päälle.
- Voitele piiras kananmunalla.
- Paista piirakka 200 asteessa 15-10 minuuttia.
VINKKI! Kokeilimme piirakkaan pähkinäsuklaata, joka toi hyvää rouheutta täytteeseen. Vaihtele piiraan makua suklaan mukaan.