Suola on täydellinen makupari makealle toffeelle.
Vinkki! Jos rakastat salmiakkia, voit korvata suolan toffeessa turkinpippurirouheella.
Suolatoffeet
Ainekset
Työvaiheet
- Vuoraa vuoka (noin 15 x 15 cm) leivinpaperilla. Sekoita kerma, sokeri ja siirappi mahdollisimman laakeapohjaisessa kattilassa tai paistinpannussa. Kuumenna kiehuvaksi, ja anna seoksen kiehua voimakkaasti poreillen 20 minuuttia. Sekoita, jotta seos ei pala pohjaan. Lisää lopuksi voi.
- Testaa toffeen rakenne tipauttamalla seosta teelusikan kärjellä tippa kylmään veteen. Jos tippa jähmettyy, toffee on valmista. Jos ei, jatka keittämistä.
- Kaada toffeeseos vuokaan. Ripottele pinnalle suolahiutaleet. Anna kovettua jääkaapissa ja leikkaa paloiksi.