Torttubaarissa jokainen saa lusikoida torttunsa päälle juuri niitä täytteitä mitä haluaa. Myös lehtevät ja rapeat torttupohjat ihastuttavat: näissä tortuissa taikina ei jää marmeladin kohdalta raa'aksi. Kokeile tortun päällä perinteisen luumumarmeladin rinnalla kanelirahkaa, aprikoosi-pähkinävoita ja glögi-marjahilloa!
Tortut
Ainekset
Työvaiheet
- Nosta torttulevyt sulamaan leivinpaperilla peitetylle uunipellille noin 15 minuuttia ennen leipomista.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Leikkaa kustakin taikinalevystä poikittain kolme suorakaiteen mallista palaa. Levitä palat pellille. Voitele palat munalla ja ripottele niiden pintaan mantelirouhetta ja sokeria.
- Paista torttuja uunin keskitasolla noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat pinnastaan kauniin ruskeita ja saaneet väriä myös pohjaansa.
- Tarjoa torttulevyt kanelirahkan, aprikoosi-päärynävoin, glögimarjahillon ja perinteisen luumumarmeladin kera. Jokainen voi lusikoida tortun päälle haluamansa täytteet.
Kanelirahka
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita sokeri ja kaneli rahkaan.
- Tarjoa kanelirahka hillojen lisäkkeenä torttubaarissa.
Aprikoosi-päärynävoi
Ainekset
Työvaiheet
- Paloittele aprikoosit pieneen kattilaan. Kuori ja kuutioi päärynä mukaan. Lisää mehu ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes hedelmät ovat pehmeitä. Mausta hunajalla ja sitruunanmehulla ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.
- Jäähdytä tahna ja tarjoa torttujen päällysteenä.
Glögi-marjahillo
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä ilman kantta hilloksi noin 15 minuutin ajan.
- Jäähdytä hillo ja tarjoa torttujen päällysteenä.