Käyttäjä38914_0 on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

Lempeä kaura sopii täydellisesti yhteen kotimaisten omenoiden kanssa. Paras piirakka syntyy happamista omenoista. Kokeile helppoa piirakkareseptiä, joka maistuu hyvältä seuraavanakin päivänä.

Kaurainen omena-rahkapiirakka

Taikina

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen

Makoisa Omenapiirakka

Ainekset

200
g
Huoneenlämpöistä voita
2
dl
Sokeria
Ripaus suolaa
6
dl
Kaura- tai neljänviljanhiutaleita
2
dl
Vehnäjauhoja
0,5
tl
Leivinjauhetta
Pohjalle
3-4
omenaa
0,5
dl
Kanelisokeria
Rahkatäyte
500
g
Maitorahkaa
200
g
Ranskankermaa tai Kermaviiliä
2
kananmunaa

Työvaiheet

Vuoan mitta 31x23 cm

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää suola, hiutaleet, jauhot ja leivinjauhe. Nypi taikina murumaiseksi.

3. Ota 2/3 taikinasta ja painele vuoan pohjalle.

4. Kuori omenat ja poista omenakodat. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Asettele lohkot limittäin pohjalle. Sirottele päälle kanelisokeri.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä täyte omenoiden päälle.

6. Lisää loppuun taikinaan hieman vehnäjauhoja. Nypi murumaiseksi ja ripottele rahkatäyteen päälle.

7. Paista piirakkaa 170 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera tai nauti sellaisenaan hyvän kahvin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla