Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
10:00 | 2.10.2019

Malesialainen laksa

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Maleasialaiset laksat ovat keittojen aatelia. Perinteiseen laksaan tarvitaan pitkä lista mausteita, aineksia sekä rutkasti aikaa. Kotona voi helposti oikaista käyttämällä valmiita curry- ja chilitahnoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
50 minuuttia
Keskivaikea

Malesialainen laksa

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

CURRYTAHNA
2
salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
30
g
tuoretta inkivääriä
1/2
dl
cashewpähkinöitä
2
rkl
panang-currytahnaa (esim. Spice Up)
1
rkl
sambal oelek -tahnaa (esim. Pirkka)
2
tl
kurkumaa
1
tl
kanelia
1/2
tl
jauhettua neilikkaa
LIEMI
1
tomaatti
2
rkl
ruokaöljyä
1 1/2
l
vettä
2
tlk (à 400 ml)
kookosmaitoa
1
rkl
ruokosokeria
1
tl
suolaa
LISÄKSI
1
ps (200g)
munanuudeleita
2
kananmunaa
2
dl
mungpavunituja
1
porkkana
2
varrellista punasipulia
1
chili
1
limetti
1/2
ruukkua
korianteria

Vaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit, valkosipulit ja inkivääri. Yhdistä ne tehosekoittimessa. Lisää loput currytahnan ainekset. Soseuta tahnamaiseksi.
  2. Halkaise tomaatti. Raasta tomaatin sisus raastimen isolla terällä pieneen kulhoon niin, että kuori jää jäljelle. Kuumenna öljy kattilassa, lisää 1 dl valmistamaasi currytahnaa ja paista 1–2 minuuttia. Lisää raastettu tomaatti, vesi, kookosmaito, sokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen poreillen 40 minuuttia.
  3. Keitä sillä aikaa nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kypsät nuudelit kylmällä vedellä. Keitä kananmunia 4–5 minuuttia.
  4. Huuhtele idut, vuole porkkana esimerkiksi kuorimaveitsellä ohuiksi viipaleiksi, viipaloi punasipulit varsineen, paloittele chili. Kuori ja halkaise kananmunat. Leikkaa limetit lohkoiksi.
  5. Jaa nuudelit annoskulhoihin, lisää porkkanaviipaleita, ituja, sipulia ja tuoretta chiliä. Kaada liemi kiehuvan kuumana päälle. Lisää kuhunkin kulhoon puolikas kananmuna, limettilohkoja ja korianteria.
Tilaa Glorian ruoka & viini
malesialainen
malesialainen laksa
laksa
keitot
kevyet & salaatit
sporttiruoka
Vegaanisia herkkuja

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Taatelikakku

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Butter chicken

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini