Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2067 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Maleasialaiset laksat ovat keittojen aatelia. Perinteiseen laksaan tarvitaan pitkä lista mausteita, aineksia sekä rutkasti aikaa. Kotona voi helposti oikaista käyttämällä valmiita curry- ja chilitahnoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
50 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Malesialainen laksa

Ainekset

CURRYTAHNA
2
salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
30
g
tuoretta inkivääriä
1/2
dl
cashewpähkinöitä
2
rkl
panang-currytahnaa (esim. Spice Up)
1
rkl
sambal oelek -tahnaa (esim. Pirkka)
2
tl
kurkumaa
1
tl
kanelia
1/2
tl
jauhettua neilikkaa
LIEMI
1
tomaatti
2
rkl
ruokaöljyä
1 1/2
l
vettä
2
tlk (à 400 ml)
kookosmaitoa
1
rkl
ruokosokeria
1
tl
suolaa
LISÄKSI
1
ps (200g)
munanuudeleita
2
kananmunaa
2
dl
mungpavunituja
1
porkkana
2
varrellista punasipulia
1
chili
1
limetti
1/2
ruukkua
korianteria

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit, valkosipulit ja inkivääri. Yhdistä ne tehosekoittimessa. Lisää loput currytahnan ainekset. Soseuta tahnamaiseksi.
  2. Halkaise tomaatti. Raasta tomaatin sisus raastimen isolla terällä pieneen kulhoon niin, että kuori jää jäljelle. Kuumenna öljy kattilassa, lisää 1 dl valmistamaasi currytahnaa ja paista 1–2 minuuttia. Lisää raastettu tomaatti, vesi, kookosmaito, sokeri ja suola. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen poreillen 40 minuuttia.
  3. Keitä sillä aikaa nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kypsät nuudelit kylmällä vedellä. Keitä kananmunia 4–5 minuuttia.
  4. Huuhtele idut, vuole porkkana esimerkiksi kuorimaveitsellä ohuiksi viipaleiksi, viipaloi punasipulit varsineen, paloittele chili. Kuori ja halkaise kananmunat. Leikkaa limetit lohkoiksi.
  5. Jaa nuudelit annoskulhoihin, lisää porkkanaviipaleita, ituja, sipulia ja tuoretta chiliä. Kaada liemi kiehuvan kuumana päälle. Lisää kuhunkin kulhoon puolikas kananmuna, limettilohkoja ja korianteria.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla