Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
12:48 | 14.5.2013

Mansikka-oliivipiirakka

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Usko tai älä, mutta mansikka ja oliivi ovat täydellinen makupari.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 annosta
Keskivaikea

Mansikka-oliivipiirakka

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Piirakkapohja
4
dl
vehnäjauhoja
3/4
dl
tomusokeria
1
tl
suolaa
110
g
voita
n. 3/4
dl
vettä
Täyte
20
kivellistä kalamataoliivia
5
dl
(400 g) mansikoita
200
g
kermaviiliä
3
kananmunankeltuaista
3/4
dl
sokeria
Lisäksi
tomusokeria

Vaiheet

  1. Tee piirakkapohja. Sekoita kuiva-aineet kulhossa. Kuutioi voi ja nypi se joukkoon. Lisää vesi ja sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin 15 minuutiksi. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  2. Poista oliiveista kivet ja laita oliivit pieneen kattilaan kylmään veteen. Lämmitä vesi kiehuvaksi ja siivilöi oliivit. Toista ryöppääminen kahdesti. Näin oliiveista lähtee enin karvaus.
  3. Voitele irtopohjavuoka (Ø n. 25 cm) ja painele taikina vuokaan 1 cm:n paksuudelta ja korkealle korkealle reunoille, jotta piirakka saa komeat reunat. Leikkaa leivinpaperista 30 cm:n ympyrä ja laita se taikinan päälle. Täytä vuoka esimerkiksi kuivatuilla herneillä tai pavuilla. Näin pohja pysyy muodossaan. Paista noin 15 minuuttia, kunnes taikina on kypsä.
  4. Tee täyte pohjan kypsyessä. Poista mansikoista kannat ja puolita mansikat. Sekoita kermaviili, keltuaiset ja sokeri kulhossa.
  5. Poista paperi ja painot piirakkapohjalta. Voit käyttää herneitä myöhemmin uudelleen. Asettele mansikat ja oliivit pohjan päälle. Kaada kermaviiliseos mansikoiden ja oliivien päälle. Paista piirakkaa noin 30 minuuttia.
  6. Voit tarjota piirakan lämpimänä tai jäähtyneenä vaikka seuraavana päivänä. Siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoamista.

 

Vinkki! Voit tehdä yli jäävistä valkuaisista esimerkiksi marenkeja.

Tilaa Glorian ruoka & viini
piiras
Mansikka
Glorian ruoka ja viini
Sami Repo
Jouni Toivanen
mansikkapiirakka
oliivi
Jälkiruuat
Juhannus

Suosituimmat

Puolukkalammas

Maailman paras riisipuuro

Rommirusinakakku

Taatelikakku

Karviais-punaherukkahilloke

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini