12:48 | 14.5.2013
Mansikka-oliivipiirakka
Usko tai älä, mutta mansikka ja oliivi ovat täydellinen makupari.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 annosta
Keskivaikea
Mansikka-oliivipiirakka
Ainesosat
Piirakkapohja
4
dl
vehnäjauhoja
3/4
dl
tomusokeria
1
tl
suolaa
110
g
voita
n. 3/4
dl
vettä
Täyte
20
kivellistä kalamataoliivia
5
dl
(400 g) mansikoita
200
g
kermaviiliä
3
kananmunankeltuaista
3/4
dl
sokeria
Lisäksi
tomusokeria
Vaiheet
- Tee piirakkapohja. Sekoita kuiva-aineet kulhossa. Kuutioi voi ja nypi se joukkoon. Lisää vesi ja sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin 15 minuutiksi. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
- Poista oliiveista kivet ja laita oliivit pieneen kattilaan kylmään veteen. Lämmitä vesi kiehuvaksi ja siivilöi oliivit. Toista ryöppääminen kahdesti. Näin oliiveista lähtee enin karvaus.
- Voitele irtopohjavuoka (Ø n. 25 cm) ja painele taikina vuokaan 1 cm:n paksuudelta ja korkealle korkealle reunoille, jotta piirakka saa komeat reunat. Leikkaa leivinpaperista 30 cm:n ympyrä ja laita se taikinan päälle. Täytä vuoka esimerkiksi kuivatuilla herneillä tai pavuilla. Näin pohja pysyy muodossaan. Paista noin 15 minuuttia, kunnes taikina on kypsä.
- Tee täyte pohjan kypsyessä. Poista mansikoista kannat ja puolita mansikat. Sekoita kermaviili, keltuaiset ja sokeri kulhossa.
- Poista paperi ja painot piirakkapohjalta. Voit käyttää herneitä myöhemmin uudelleen. Asettele mansikat ja oliivit pohjan päälle. Kaada kermaviiliseos mansikoiden ja oliivien päälle. Paista piirakkaa noin 30 minuuttia.
- Voit tarjota piirakan lämpimänä tai jäähtyneenä vaikka seuraavana päivänä. Siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoamista.
Vinkki! Voit tehdä yli jäävistä valkuaisista esimerkiksi marenkeja.