MasterChef VIP on lisännyt 41 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.

Manuela Boscon kasvislautasella riittää herkkuja: paahdettuja sieniä yrtti-kvinoan kanssa, ruusukaalia, munakoisoa tomaattipedillä ja hierottua lehtikaalisalaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paahdettuja portobellosieniä yrtti-kvinoapedillä

Ainekset

4-6
isoa portobellosientä
200
g
kvinoaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
Provencen yrtit -mausteseosta
tamarikastiketta (tai soijakastiketta)
1
sipuli kuutioituna
Kastike
3
ruukkua
tuoretta korianteria
3
ruukkua
tuoretta vahvaa minttua
3
ruukkua
tuoretta basilikaa
tuoretta rosmariinia
3
rkl
tahinia
1
rkl
tamarikastiketta (tai soijakastiketta)
1
rkl
oliiviöljyä
pinjansiemeniä
saksanpähkinöitä
1
valkosipulinkynsi
kookossokeria
oliiviöljyä
sitruunaa

Työvaiheet

 

  1. Paahda portobellot 180 asteessa n.20-30 min. Mittaa kvinoa kasariin ja lisää 4 dl vettä, yrtit oliiviöljy, suola, tamarikastike ja sipuli. Keitä 20 min ja valuta, jos nestettä on vielä jäljellä.
  2. Tee sillä välin kastike: hienonna yrtit ja yhdistä tahinin, tamarikastikkeen, oliiviöljyn, pinjansiementen ja saksanpähkinöiden sekä puolitetun valkosipulin kanssa maustetahnaksi. Mausta kookossokerilla ja kääntele kypsän kvinoan joukkoon. Jaa kvinoa portobellosienille ja laita sienet takaisin uuniin ja paahda vielä noin 5 min.
  3. Ennen tarjolle laittoa viimeistele täytetyt sienet sitruunamehulla ja oliiviöljyllä.

Paahdettuja ruusukaaleja

Ainekset

250
g
ruusukaaleja

Työvaiheet

 

  1. Höyrytä ruusukaaleja 5 minuuttia. Laita ne portobellosieneten kanssa uuniin paahtumaan, noin 5 min. Puolita ruusukaalit ennen tarjoilua.

Hieronnassa käynyt lehtikaalisalaatti

Ainekset

200
g
lehtikaalia
rucolaa
1
avokado
2
sitruunaa
1
limetin mehu
2
rkl
tahinia
2
rkl
tamarikastiketta
balsamiviinietikkaa
1-2
rkl
dijoninsinappia
ripaus
chiliä
2
rkl
kookossokeria
1-2
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
seesamiöljyä

Työvaiheet

 

  1. Revi lehtikaali kulhoon, lisää rucola. Kuori avokado, poista sen kivi ja kuutioi lehtikaalin joukkoon. Yhdistä loput aineksista ja kaada lehtikaalien päälle.
  2. Hiero salaattia käsin, kunnes vihreät ovat kastikkeen peitossa. Anna marinoitua hetken ennen tarjoilua.

Paahdettua munakoisoa tomaattipedillä

Ainekset

1
munakoiso
400
g
makeita kirsikkatomaatteja
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
punaista chiliä
oliiviöljyä
tuoretta basilikaa
suolaa
kookossokeria
(raastettua parmesaania)

Työvaiheet

 

  1. Kuumenna öljyä pannulla ja lisää hienonnettu valkosipuli ja chili. Paahda, kunnes valkosipulit saavat väriä. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit ja anna hautua miedolla lämmöllä kunnes neste haihtuu ja tomaateista irtoaa kuori. Lisää 1-2 rkl  kookossokeria sekä ja suolaa ja revittyä basilikaa maun mukaan.
  2. Leikkaa munakoisot viipaleiksi. Kuumenna öljy ja paista munakoisot molemmin puolin ruskeiksi keskilämmöllä lisää suolaa samalla kun koisot paistuvat. Asettele munakoisoviipaleet tarjoilulautaselle ja lisää tomaattimuhennosta. Anna jäähtyä, nautitaan mieluiten kylminä.

  3. Halutessasi voit viimeistellä munakoisot vielä tilkalla oliiviöljyä ja tuoreella basilikalla. Italiassa ruokaan käytetään myös parmesaaniraastetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kesäinen pasta tehdään varhaiskaalista. Yksinkertaiset makuyhdistelmät osuvat juuri kohdilleen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäpasta

Ainekset

300
g
(pappardelle)pastaa
1
varhaiskaali
1
nippu (120 g)
kevätsipulia
2
rkl
voita
1
rkl
sokeria
1
tl
kuminansiemeniä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
ruukku kirveliä

Työvaiheet

  1. Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/2 l vettä) 8–10 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Ota noin 1 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta.
  2. Halkaise kaali ja leikkaa se noin 2–3 cm:n viipaleiksi. Viipaloi kevätsipulit.
  3. Kuumenna 1 rkl voita pannussa ja paista siinä kevätsipuleita 2 minuuttia. Siirrä sipulit pois pannusta. Lisää 1 rkl voita pannuun. Sekoita sokeri voihin ja ruskista keskilämmöllä 3–5 minuuttia. Lisää kuminansiemenet ja kaali ja paista 3–5 minuuttia. Sekoita etikka, suola ja pippuri kaalipaistokseen.
  4. Lisää pasta ja tilkka keitinvettä kaalien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Hienonna kirveli viimeistelyksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Pehmeän kermaisa burrata on varsinainen mielihyväjuusto. Se kruunaa kauniin vihreän kesäsalaatin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-burratasalaatti

Ainekset

1
nippu (250 g)
parsaa
1
nippu (150 g)
retiisiä
2
ruukkua
vesikrassia
2
ruukkua
herneenversoja
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
pkt (100 g)
burratajuustoa tai (120 g) mozzarella di bufalaa
Hernekastike
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
1
sitruunan mehu
1
dl
ranskankermaa
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Sulata herneet mikrossa tai siivilässä kuuman veden alla ja laita sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää sitruunan mehu ja ranskankerma ja soseuta. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan soseuttaen. Mausta hunajalla ja suolalla.
  2. Katkaise parsojen kova tyvi pois. Suikaloi parsat kuorimaveitsellä. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna krassi ja paloittele herneenversot. Sulata herneet. Yhdistä kasvikset ja yrtit kulhossa. Sekoita kolmannes kastikkeesta joukkoon.
  3. Laita salaatti tarjoiluastiaan, ripottele siemenet pinnalle. Valuta juusto ja lisää se salaattiin. Viimeistele lopulla kastikkeella.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 268 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.

Elämäsi paras burgeri saattaa hyvinkin olla tässä! Kasvisburgerissa sämpylän väliin laitetaan marinoitu, lihaisa portobellosieni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Portobelloburgeri

Ainekset

6
isoa portobelloa
3
rkl
timjamia hienonnettuna
3/4
dl
oliiviöljyä
3
rkl
omenaviinietikkaa
3/4–1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
6
burgerisämpylää
parmesaanimajoneesia (ks. ohje alla)
marinoitua punasipulia (ks. ohje alla)
tomaattia
salaattia

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet ja poista niistä jalat (jalat voi hienontaa ja paistaa esimerkiksi munakkaan tai letun täytteeksi). Viillä terävällä veitsellä ristikkokuvio lakin yläpintaan.
  2. Hienonna timjami. Sekoita isossa kulhossa timjami, öljy, etikka, suola ja mustapippuri. Kääntele sieniä kulhossa niin, että marinadi leviää tasaisesti sienille. Anna marinoitua jääkaapissa 20 minuuttia. Valmistele myös marinoidut punasipulit ja parmesaanimajoneesi (ohje alempana).
  3. Pyyhi sienistä talouspaperilla enin marinadi pois. Paahda portobellosieniä kuumalla, öljytyllä grilliparilalla noin 2 minuuttia, käännä ja jatka kypsentämistä vielä 1 minuutti. Voit myös paistaa sienet paistinpannussa.
  4. Halkaise burgerisämpylät ja laita ne leikkuupinta alaspäin parilalle hetkeksi lämpenemään. Täytä burgerit: levitä pohjalle majoneesia, sen päälle salaattia, sipulia ja tomaattia. Laita päälimmäiseksi portobello. Paina kansi päälle ja tarjoa kuumina.

Parmesaanimajoneesi

Ainekset

1
kananmuna
1
rkl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
3
dl
rypsiöljyä
1
tl
valkoviinietikkaa
1
dl
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

  1. Riko huoneenlämpöinen kananmuna korkeaan astiaan, esimerkiksi litran mittakannun pohjalle. Lisää muutkin aineet huoneenlämpöisenä: sinappi, suola, öljy ja viinietikka.
  2. Aseta sauvasekoitin kannun pohjalle. Surauta seos majoneesiksi niin, että nostat sauvasekotinta hitaasti pohjalta ylöspäin. Majoneesi sekoittuu hetkessä. Raasta parmesaani ja sekoita se majoneesiin.

Marinoitu punasipuli

Ainekset

1
punasipuli
1
tl
sormisuolaa
1
tl
sokeria
2
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Mittaa suola, sokeri ja sitruunamehu kulhoon. Lisää sipulit, sekoita ja anna maustua vähintään 15 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1965 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Grillattu tatti on yksinkertaisuudessaan ylellinen herkku. Tuoreena poimittu herkkupala paistuu vaikka nuotiolla makkaratikussa ja on käsittämättömän hyvää myös kylmänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillitatit

Ainekset

6−8
pientä kiinteää herkkutattia
½
sitruunan mehu
Mausteöljy
1
dl
rypsi- tai oliiviöljyä
2
rosmariininoksaa
1
valkosipulinkynsi
1
tl
suolaa
½
tl
roseepippuria
¼
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Puhdista tatit harjaamalla. Jos pillit ovat vaaleita ja kiinteitä, älä poista niitä.
  2. Jätä pienet tatit kokonaisiksi tai halkaise ne pitkittäin kahteen osaan. Viipaloi isommat tatit tai pilko ne suupaloiksi ja pujota grillivartaisiin.
  3. Hienonna rosmariininoksa. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä kaikki mausteöljyn ainekset keskenään. Grillaa tatit sellaisenaan ja sivele niitä kevyesti marinadilla grillaamisen aikana. Tai jälkimarinoi tatit eli grillaa ensin ja valuta marinadi sitten päälle.
  4. Grillaa puolikkaita tatteja kuumalla parilalla tai hiilloksella 5 minuuttia molemmin puolin tai kunnes pinta on paahtunut kauniisti. Viipaleille riittää pari minuuttia molemmin puolin.
  5. Purista grillatun tatin päälle lopuksi hieman sitruunamehua.

Kommentit (0)