MasterChef VIP on lisännyt 41 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.

Manuela Boscon kasvislautasella riittää herkkuja: paahdettuja sieniä yrtti-kvinoan kanssa, ruusukaalia, munakoisoa tomaattipedillä ja hierottua lehtikaalisalaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paahdettuja portobellosieniä yrtti-kvinoapedillä

Ainekset

4-6
isoa portobellosientä
200
g
kvinoaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
Provencen yrtit -mausteseosta
tamarikastiketta (tai soijakastiketta)
1
sipuli kuutioituna
Kastike
3
ruukkua
tuoretta korianteria
3
ruukkua
tuoretta vahvaa minttua
3
ruukkua
tuoretta basilikaa
tuoretta rosmariinia
3
rkl
tahinia
1
rkl
tamarikastiketta (tai soijakastiketta)
1
rkl
oliiviöljyä
pinjansiemeniä
saksanpähkinöitä
1
valkosipulinkynsi
kookossokeria
oliiviöljyä
sitruunaa

Työvaiheet

 

  1. Paahda portobellot 180 asteessa n.20-30 min. Mittaa kvinoa kasariin ja lisää 4 dl vettä, yrtit oliiviöljy, suola, tamarikastike ja sipuli. Keitä 20 min ja valuta, jos nestettä on vielä jäljellä.
  2. Tee sillä välin kastike: hienonna yrtit ja yhdistä tahinin, tamarikastikkeen, oliiviöljyn, pinjansiementen ja saksanpähkinöiden sekä puolitetun valkosipulin kanssa maustetahnaksi. Mausta kookossokerilla ja kääntele kypsän kvinoan joukkoon. Jaa kvinoa portobellosienille ja laita sienet takaisin uuniin ja paahda vielä noin 5 min.
  3. Ennen tarjolle laittoa viimeistele täytetyt sienet sitruunamehulla ja oliiviöljyllä.

Paahdettuja ruusukaaleja

Ainekset

250
g
ruusukaaleja

Työvaiheet

 

  1. Höyrytä ruusukaaleja 5 minuuttia. Laita ne portobellosieneten kanssa uuniin paahtumaan, noin 5 min. Puolita ruusukaalit ennen tarjoilua.

Hieronnassa käynyt lehtikaalisalaatti

Ainekset

200
g
lehtikaalia
rucolaa
1
avokado
2
sitruunaa
1
limetin mehu
2
rkl
tahinia
2
rkl
tamarikastiketta
balsamiviinietikkaa
1-2
rkl
dijoninsinappia
ripaus
chiliä
2
rkl
kookossokeria
1-2
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
seesamiöljyä

Työvaiheet

 

  1. Revi lehtikaali kulhoon, lisää rucola. Kuori avokado, poista sen kivi ja kuutioi lehtikaalin joukkoon. Yhdistä loput aineksista ja kaada lehtikaalien päälle.
  2. Hiero salaattia käsin, kunnes vihreät ovat kastikkeen peitossa. Anna marinoitua hetken ennen tarjoilua.

Paahdettua munakoisoa tomaattipedillä

Ainekset

1
munakoiso
400
g
makeita kirsikkatomaatteja
3
valkosipulinkynttä hienonnettuna
punaista chiliä
oliiviöljyä
tuoretta basilikaa
suolaa
kookossokeria
(raastettua parmesaania)

Työvaiheet

 

  1. Kuumenna öljyä pannulla ja lisää hienonnettu valkosipuli ja chili. Paahda, kunnes valkosipulit saavat väriä. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit ja anna hautua miedolla lämmöllä kunnes neste haihtuu ja tomaateista irtoaa kuori. Lisää 1-2 rkl  kookossokeria sekä ja suolaa ja revittyä basilikaa maun mukaan.
  2. Leikkaa munakoisot viipaleiksi. Kuumenna öljy ja paista munakoisot molemmin puolin ruskeiksi keskilämmöllä lisää suolaa samalla kun koisot paistuvat. Asettele munakoisoviipaleet tarjoilulautaselle ja lisää tomaattimuhennosta. Anna jäähtyä, nautitaan mieluiten kylminä.

  3. Halutessasi voit viimeistellä munakoisot vielä tilkalla oliiviöljyä ja tuoreella basilikalla. Italiassa ruokaan käytetään myös parmesaaniraastetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2734 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Pehmeäksi paahdettu myskikurpitsa sopii mainiosti ranskalaisen quichen täytteeksi. Valitse piirakkaan maukas juusto, joka antaa vastapainoa makealle kurpitsalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsaquiche

Ainekset

½
dl (40 g)
hasselpähkinää jauhettuna
2
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
100
g
voita
n. ½
dl
kylmää vettä
Täyte
½
myskikurpitsaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
1
rkl
oliiviöljyä
½
pieni purjo
150
g
maukasta juustoa (esim. Appenzeller)
1
rkl
timjamia tai rosmariinia hienonnettuna
2
dl
kuohu- tai ruokakermaa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
3
kananmunaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Jauha pähkinät tehosekoittimessa hienok­si. Yhdistä pähkinäjauhe, vehnäjauhot, suo­la ja voi, nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta pallo, painele se kiekoksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin viilenemään puoleksi tunniksi.

  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese tai kuori ja viipaloi kurpitsa. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Levitä palat leivinpape­rille pellille ja valuta öljy päälle. Paahda uu­nissa pehmeiksi, noin 30 minuuttia.

  3. Kauli taikina jauhotetulla alustalla tasai­seksi levyksi (Ø n. 30 cm). Pingota leivin­paperi irtopohjavuoan pohjalle (Ø 24 cm). Nosta taikina vuokaan kaulimen avulla ja siisti taikinan reunat veitsellä 3–4 cm:n kor­keudelle. Anna pohjan jähmettyä jääkaapis­sa puoli tuntia.

  4. Laita leivinpaperipala pohjataikinan pääl­le ja painoksi esimerkiksi kuivattuja hernei­tä. Esipaista pohjaa uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia. Poista paino ja leivinpaperi, jatka paistamista 5 minuuttia.

  5. Halkaise, huuhtele ja hienonna purjo. Kuullota sitä halutessasi öljyssä pannussa muutama minuutti.

  6. Raasta juusto ja hienonna yrtti. Sekoita juusto, yrtti, kerma, ranskankerma, munat ja pippuri keskenään.

  7. Levitä purjot ja kurpitsat esipaistetulle pohjalle ja juusto-kermatäyte niiden päälle. Paista uunin alimmalla tasolla noin 30 mi­nuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jos pinta tummuu liikaa, peitä piirakka foliolla.

Vinkki Lisää täytteeseen hienonnettua kink­kua tai paistettua pekonia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2734 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Kaalikääryleiden makoisa kasvistäyte syntyy linsseistä ja sienistä. Kun täyte on jo kääriessä kyp­sä, kääryleitä ei tarvitse paahtaa pitkään ja ne säilyvät raik­kaan vihreinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Kasviskaalikääryleet

Ainekset

1
savoijinkaali
Täyte
(5
dl
kaalia hienonnettuna)
2
dl
punaisia linssejä
350
g
juureksia (esim. porkkanaa ja selleriä)
½
purjo
1
l (250 g)
kantarelleja, tatteja tai suppilovahveroita
4
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
siirappia
1
tl
kuminansiemeniä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
Liemi
5
dl
vettä
1
dl
valkoviiniä
1
kasvisliemikuutio
5
dl (n. 125 g)
kantarelleja tai suppilovahveroita
2
rkl
voita
1
rkl
sokeria
2
laakerinlehteä

Työvaiheet

  1. Koverra kaalista kanta veitsellä ja erotte­le lehdet varovasti toisistaan. Ota sivuun 10 isoa ehjää lehteä. Hienonna loppu kaali ja kanta täytettä varten.

  2. Ryöppää isoja kaalinlehtiä muutama ker­rallaan suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/2 l vettä), noin 2 minuuttia. Nosta lehdet kulhoon jääveteen tai jäähdytä siivi­lässä juoksevan kylmän veden alla. Ota 1 litra keitinvettä talteen ja keitä siinä linssejä pakkauksen ohjeen mukainen aika. Valuta.

  3. Kuori ja raasta juurekset, hienonna purjo ja pilko sienet. Paista juureksia, purjoa ja kaalia isossa paistinpannussa öljyssä 5 mi­nuuttia. Lisää sienet ja paista vielä 5–8 mi­nuuttia niin, että sienistä irronnut neste haih­tuu. Lisää siirappi ja mausteet. Paista vielä 5 minuuttia. Sekoita paistos linssien joukkoon.

  4. Levitä kaalinlehdet työpöydälle. Ohen­na lehtiruoti veitsellä tai pehmennä sitä kaulimella.

  5. Lusikoi täyte lehdille ja rullaa kääryleiksi. Laita uunivuokaan saumapuoli alaspäin.

  6. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Yhdistä liemen aineet kattilassa ja keitä 5 minuuttia. Kaada kuuma liemi vuokaan kääryleiden päälle. Peitä foliolla ja kypsennä uunissa 30 minuuttia. Ota folio pois, lusikoi lientä vuo­asta kääryleiden päälle ja kypsennä vielä 15–20 minuuttia. Valele lientä kääryleille pari kertaa kypsennyksen aikana.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 287 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä yhden aineksen luksusvoi sulattaa kaikkien sydämet. Resepti on helppo, mutta ole tarkkana voin ruskistuksen kanssa. Ruskean ja palaneen voin ero voi olla pienestä kiinni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Ruskistettu voivaahto

Ainekset

250
g
huoneenlämpöistä voita

Työvaiheet

  1. Laita puolet voista kulhoon.
  2. Laita loput voista paksupohjaiseen kattilaan. Lämmitä keskilämmöllä sekoitellen, kunnes voi muuttuu ruskeaksi. Varo, ettei voi pala. Kaada se toiseen astiaan siten, että kattilan pohjalle laskeutunut sakka jää kattilaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Yhdistä ruskistettu ja huoneenlämpöinen voi. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoa leivän päällä tai käytä vaikkapa kalan, lihan tai kasvisten maustamiseen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1387 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Pyöräytä vihanneslokeron jämistä ja nuudeleista herkullinen salaatti. Inkiväärivinegretti sitoo maut ihanasti yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Jämänuudelisalaatti ja inkiväärivinegretti

Ainekset

200
g
nuudeleita
7
dl
kasviksia (esimeriksi paprikaa, punakaalia, sokeriherneitä, porkkanaa)
Inkiväärivinegretti
1
rkl
raastettua inkivääriä
1
dl
rypsiöljyä
¼
dl
omenaviinietikkaa
2
tl
hunajaa
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

  1. Tee inkiväärivinegretti sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.

  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta. Pilko tai suikaloi kasvikset.

  3. Sekoita inkiväärivinegretistä osa nuudeleiden joukkoon. Kääntele nuudelit ja kasvikset keskenään. Pirskota vielä päälle vinegrettiä.

Kommentit (0)