
Manuela Boscon kasvislautasella riittää herkkuja: paahdettuja sieniä yrtti-kvinoan kanssa, ruusukaalia, munakoisoa tomaattipedillä ja hierottua lehtikaalisalaattia.
Paahdettuja portobellosieniä yrtti-kvinoapedillä
Ainekset
Työvaiheet
- Paahda portobellot 180 asteessa n.20-30 min. Mittaa kvinoa kasariin ja lisää 4 dl vettä, yrtit oliiviöljy, suola, tamarikastike ja sipuli. Keitä 20 min ja valuta, jos nestettä on vielä jäljellä.
- Tee sillä välin kastike: hienonna yrtit ja yhdistä tahinin, tamarikastikkeen, oliiviöljyn, pinjansiementen ja saksanpähkinöiden sekä puolitetun valkosipulin kanssa maustetahnaksi. Mausta kookossokerilla ja kääntele kypsän kvinoan joukkoon. Jaa kvinoa portobellosienille ja laita sienet takaisin uuniin ja paahda vielä noin 5 min.
- Ennen tarjolle laittoa viimeistele täytetyt sienet sitruunamehulla ja oliiviöljyllä.
Paahdettuja ruusukaaleja
Ainekset
Työvaiheet
-
Höyrytä ruusukaaleja 5 minuuttia. Laita ne portobellosieneten kanssa uuniin paahtumaan, noin 5 min. Puolita ruusukaalit ennen tarjoilua.
Hieronnassa käynyt lehtikaalisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Revi lehtikaali kulhoon, lisää rucola. Kuori avokado, poista sen kivi ja kuutioi lehtikaalin joukkoon. Yhdistä loput aineksista ja kaada lehtikaalien päälle.
- Hiero salaattia käsin, kunnes vihreät ovat kastikkeen peitossa. Anna marinoitua hetken ennen tarjoilua.
Paahdettua munakoisoa tomaattipedillä
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna öljyä pannulla ja lisää hienonnettu valkosipuli ja chili. Paahda, kunnes valkosipulit saavat väriä. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit ja anna hautua miedolla lämmöllä kunnes neste haihtuu ja tomaateista irtoaa kuori. Lisää 1-2 rkl kookossokeria sekä ja suolaa ja revittyä basilikaa maun mukaan.
-
Leikkaa munakoisot viipaleiksi. Kuumenna öljy ja paista munakoisot molemmin puolin ruskeiksi keskilämmöllä lisää suolaa samalla kun koisot paistuvat. Asettele munakoisoviipaleet tarjoilulautaselle ja lisää tomaattimuhennosta. Anna jäähtyä, nautitaan mieluiten kylminä.
-
Halutessasi voit viimeistellä munakoisot vielä tilkalla oliiviöljyä ja tuoreella basilikalla. Italiassa ruokaan käytetään myös parmesaaniraastetta.