Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
16:54 | 14.1.2015

Mausteiset lanttunyytit

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
Ohje: Prisca Leclerc Kuva: Sami Repo

Piiraiden yllättävä täyte on pohjoisafrikkalaisittain inkiväärillä, kurkumalla ja kanelilla maustettua lanttulaatikkoa. Ja oikaisija käyttää tietty kaupan valmista ruis-perunataikinaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 kpl
30 min + 30 min
Helppo

Mausteiset lanttunyytit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Peruna-ruistaikina
3
keitettyä perunaa
250
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
ruisjauhoja
1/2
tl
suolaa
1/2
dl
vettä
Täyte
2
sipulia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
voita
1
rkl
raastettua inkivääriä
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
kurkumaa
1/2
tl
kanelia
1/4
tl
mustapippuria
ripaus
suolaa
1
dl
kermaa
400
g
lanttulaatikkoa (6-7 dl)
Lisäksi
maitoa voiteluun

Vaiheet

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  2. Tee taikina. Survo jäähtyneet perunat perunasurvimella tai haarukalla kulhossa. Paloittele voi joukkoon ja sekoita käsin tasaiseksi. Yhdistä jauhot ja suola ensin keskenään, lisää ne sitten peruna-voiseokseen ja sekoita. Lisää vesi ja vaivaa taikinaksi. Jos taikina tarttuu käsiin, lisää hieman vehnäjauhoja. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli; kuullota niitä voissa pannussa 5 minuuttia. Raasta inkivääri. Lisää kaikki mausteet pannuun ja kuullota vielä 5 minuuttia. Lisää kerma ja sekoita. Lisää lanttulaatikko ja sekoita tasaiseksi.
  4. Kauli taikina hyvin jauhotetulla alustalla noin 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa levy 8 osaan. Nosta palat uunipellille. Jaa täyte taikinapohjille. Voitele reunat maidolla. Kerää taikinan reunat nyytiksi täytteen ympärille.
  5. Voitele maidolla ja laita uuniin noin 30 minuutiksi.
  6. Lanttunyytit maistuvat sekä lämpiminä että kylminä.

Vinkki: Jos haluat, voit oikaista reseptissä käyttämällä valmista ruis-perunataikinaa kaupan pakastealtaasta.

Tilaa Glorian ruoka & viini
lanttu
lanttulaatikko
Leivät & piirakat
joulu
finnhits
this is finland

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini