Me Naiset on lisännyt 1488 reseptiä.
Linkitetty 70 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Jugurtista, raasteesta ja kaurahiutaleista tehtyä tuorepuuroa kutsutaan bircher-mysliksi. Se on Berliinin aamiaiskahviloiden hitti ja kaikkien myslien esiäiti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Bircher-mysli porkkanasta

Ainekset

1
porkkana
1/2
dl
pähkinöitä, esimerkiksi cashew tai saksanpähkinä
1
dl
kaurahiutaleita
2
dl
maustamatonta jogurttia
1/2
dl
mustaherukoita
Pinnalle
pähkinöitä, marjoja ja hunajaa

Työvaiheet

1. Kuori ja raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Murskaa pähkinät karkeasti veitsellä.

2. Sekoita porkkanaraaste, pähkinät, kaurahiutaleet, jäiset marjat ja jogurtti aamiaiskulhoon tai lasipurkkiin.

3. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

4. Koristele halutessasi pähkinöillä, marjoilla ja hunajalla.

Kommentit (1)

Aurinko
Seuraa 
Liittynyt9.3.2015

Ruokalan artikkelissa luki, että tämä on joku uusi villitys ja Berliinistä. Ei tämä nyt mikään niin uusi villitys ole eikä myöskään Berliinistä… Birchermyslin kehitti vuonna 1900 sveitsiläinen tohtori Maximilian Bircher-Benner ja se on siitä lähtien kuulunut olennaisena osana sveitsiläiseen aamu- tai iltapalaan.

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1488 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannukakut pysyvät kuohkeina, kun käännät ne pannulla heti, kun mahdollista. Malta kuitenkin paistaa ne melko miedolla lämmöllä. Täytteet voivat olla suolaista tai makeaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 24 kpl
Valmistusaika
1 t 5 min
Vaikeustaso
Helppo

Aamiaispannarit

Ainekset

2
kananmunaa
½
dl
kevytmaitoa
1
prk (200 g)
kermaviiliä
4
dl
vehnäjauhoja
4
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2
rkl
voisulaa
PAISTAMISEEN
voita
LISÄKSI
lohta, tilliä, kapriksia, kurkkua, sitruunalohkoja, punasipulia, pähkinöitä, jogurttia, hunajaa, banaania ja marjoja

Työvaiheet

  1. Riko kananmunien rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon maito, kermaviili ja kuivat aineet. Lisää lopuksi voisula ja anna taikinan turvota 25 minuuttia jääkaapissa.

  2. Voitele lettupannun syvennykset voilla. Annostele syvennyksiin taikinaa. Muista, että taikina kohoaa reilusti.

  3. Paista molemmin puolin kullanruskeita pannareita.

  4. Lado pannarit isolle vadille ja laita makeat täytteet toiselle puolelle ja suolaiset toiselle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1488 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kasa amerikkalaisia pikkupannareita ja kuumaa vaahterasiirappia – niistä on ihana kesäpäivä tehty! Kuohkeuden salaisuus on leivinjauhe ja taikinan turvotus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaniset kookosporkkanapannarit

Ainekset

dl
vehnäjauhoja (esim. täysjyvä)
2
rkl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
rkl
kookoshiutaleita
tl
leivinjauhetta
ripaus suolaa
dl
(kookospohjaista) kasvimaitoa
4
tl
sulatettua maidotonta margariinia
dl
hienoksi raastettua porkkanaa
PAISTAMISEEN
maidotonta margariinia
LISÄKSI
lämmintä vaahterasiirappia, kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, sokerit, kookoshiutaleet, leivinjauhe ja suola keskenään.

  2. Sekoita kasvimaito ja sula margariini keskenään ja kääntele kuiviin aineksiin. Kuori ja raasta porkkana joukkoon. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.

  3. Kuumenna rasva lettupannulla ja lusikoi taikinaa pannun koloihin. Paista molemmin puolin kullanruskeiksi.

  4. Tarjoa kookoshiutaleiden ja lämpimän vaahterasiirapin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2968 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Uppomunat, hollandaisekastike ja kylmäsavulohi tekevät aamiaisleivistä viikonlopun kohokohdan. Englantilaiset muffinit paistetaan maltin kanssa valurautapannulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 10 min + taikinan kohottaminen 1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Florentinen leivät

Ainekset

ENGLANTILAISET MUFFINIT
5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
dl
kylmää maitoa
1
kananmuna
1
rkl
voita
JAUHOTTAMISEEN
½
dl
mannasuurimoita
PIKA-HOLLANDAISEKASTIKE
200
g
voita
3
keltuaista
rkl
sitruunamehua
¼
tl
suolaa
¼
tl
cayennenpippuria
UPPOMUNAT
2
l
vettä
½
dl
väkiviinaetikkaa
4
kananmunaa
LISÄKSI
2
dl
babypinaattia
100
g
kylmäsavulohta

Työvaiheet

  1. Laita kuivat aineet kulhoon. Lisää maito, muna ja voi. Sekoita ainekset käsin taikinaksi. Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa 10 minuuttia, kunnes taikina on kimmoisaa.

  2. Siirrä taikina kulhoon ja anna sen kohota peitettynä kaksinkertaiseksi, noin tunnin ajan.

  3. Ripottele työtasolle mannasuurimoita. Taputtele taikina noin 21⁄2 sentin paksuiseksi levyksi ja leikkaa suorareunaisella muotilla (Ø 7–8 cm) taikinasta kiekkoja. Laita kiekot mannasuurimoilla jauhotetulle alustalle. Anna kohota peitettynä 30–40 minuuttia.

  4. Kuumenna valurautapannu hitaasti matalalla lämmöllä. Paista muffineja pannulla ilman rasvaa 7–8 minuuttia per puoli. Tarkkaile paistolämpöä, etteivät muffinit pala pohjasta.

  5. Valmista hollandaisekastike. Sulata voi kattilassa ja anna voin hieman kiehahtaa. Siirrä kattila pois levyltä ja kaada kuuma rasva pieneen kannuun.

  6. Erottele sauvasekoittimen korkeaan kulhoon keltuaiset ja purista joukkoon sitruunamehu. Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle. Käynnistä laite ja kaada voi ohuena nauhana keltuaisten joukkoon samalla sekoittaen, kunnes seos on emulgoitunut. Mausta kastike suolalla ja cayennenpippurilla.

  7. Kuumenna uppomunia varten vesi kiehuvaksi ja lisää etikka. Riko munat varovasti yksitellen kuppiin ja kaada siitä kiehuvaan veteen. Pyöräytä ensin lusikalla veteen pyörivä liike, se auttaa munia pysymään koossa. Keitä yksi muna kerrallaan. Keittoaika on 3–4 minuuttia. Nosta munat reikäkauhalla puhtaan keittiöpyyhkeen tai talouspaperin päälle.

  8. Leikkaa muffinit puoliksi ja paahda ne leivänpaahtimessa tai paistinpannulla. Laita muffinin päälle ensin kerros pinaattia, sitten lohiviipaleita ja nosta päälle kananmuna. Valuta lopuksi leiville reilusti hollandaisekastiketta.

Vinkki Muffinit voi valmistaa etukäteen pakastimeen. Muottina voit käyttää esimerkiksi suorareunaista lasia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2968 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Vaahterasiirappi on Kanadan lahja maailmalle. Klassinen herkkuaamupala syntyy sen, rapean ja suolaisen pekonin sekä kuohkeiden pannukakkuje yhdistelmästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kanadalaiset pannukakut

Ainekset

1
pkt (140 g)
pekonia
25
g
voita
1
pullo (250 ml)
vaahterasiirappia
PANNUKAKUT
4
kananmunaa (M-koko)
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
dl
piimää
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Paista pekonit pannulla molemmin puolin rapeiksi. Pidä lämpimänä 100-asteisessa uunissa.

  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki vispilällä ja sekoita joukkoon jauhot, leivinjauhe ja piimä.

  3. Lisää suola valkuaisten joukkoon ja vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan muutamassa erässä nostellen.

  4. Paista pannukakkuja pekonin rasvassa keskilämmöllä molemmin puolin muutama minuutti. Pannukakku on valmis käännettäväksi, kun pinnalle alkaa muodostua kuplia. Tarjoa pannukakut rapean pekonin ja voin kanssa. Valuta päälle runsaasti vaahterasiirappia.

Kommentit (0)