Me Naiset on lisännyt 880 reseptiä.
Linkitetty 225 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Raejuustomunakas on yksinkertainen, mutta tuhti aamupala, jolla kannattaa aloittaa touhuisa päivä!

Annoksia
1
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustomunakas

Ainekset

3
munaa
½
prk
rasvatonta raejuustoa
½
tl
suolaa
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
salaattia tai yrttejä

Työvaiheet

1. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki vispilällä. Sekoita mukaan raejuusto ja suola.

2. Lämmitä pannulla vähän öljyä ja paista munakas. Jos käytät pientä pannua, paista molemmin puolin. Isolla pannulla munakkaasta tulee ohut, joten voit paistaa sen vain yhdeltä puolelta. Viimeistele mustapippurilla.

Kommentit (1)

marismoi_

Paisto: pannu todella kuumaksi, massa pannulle ja lämmöt alas. Kestää tovin, mutta rakenne pysyy hyvänä.

Thread has been locked.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1805 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Reetta Pasanen

Yhden kattilan potkapasta on superhelppo mutta uskomattoman rehevän makuinen! Lusikoi ricotta joukkoon suurpiirteisiksi sattumiksi vasta pöydässä.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Yhden kattilan potkapasta

Ainekset

1
l
vettä
200
g
savupotkaa
5
dl
orecchiettea tai muuta pientä pastaa
1
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
100
g
pensaspapuja
70
g
babypinaattia
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
ricottajuustoa

Työvaiheet

  1. Mittaa vesi vedenkeittimeen ja keitä kiehuvaksi. (Laita liesi kuumenemaan.)
  2. Kuutioi savupotka ja laita se pastan, oreganon ja suolan kanssa kattilaan. Lisää kuuma vesi ja laita kuumalle liedelle. Keitä 10 minuuttia.
  3. Huuhtele pavut ja nypi niistä kannat. Leikkaa pavut muutamaan osaan. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Kun potkapasta on kiehunut 10 minuuttia, lisää pavut ja keitä vielä 2 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita pinaatit joukkoon. Mausta mustapippurilla. Lisää ricotta ruuan päälle juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 569 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Broilericurry yhdistää ihanat mausteet ja herkullisen kookosliemen. Helppo curry on täydellinen vaihtoehto silloin, kun haluat ruuan lautaselle mahdollisimman nopeasti.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Broilericurry

Ainekset

1
rs (500 g)
broilerin fileepihvejä
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
(400 g)
kukkakaali
1
vihreä paprika
1
rkl
öljyä
2
rkl
vihreää tai punaista currytahnaa
1
tl
kurkumaa
1
prk (200 g)
kookoskermaa
2
rkl
kalakastiketta
2
tl
sokeria
1–2
limetin mehu
Lisäksi
1
dl
suolapähkinöitä
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Ota broileri huoneenlämpöön vajaa tunti ennen ruuanvalmistusta. Leikkaa fileet reiluiksi paloiksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Puolita kukkakaali ja irrottele reiluiksi paloiksi. Paloittele varsi. Poista paprikasta siemenet ja viipaloi.
  3. Kiehauta öljy ja currytahna pannulla. Paista broilerit mausteöljyssä kauniin värisiksi. Kuullota niiden joukossa sipulit. Pyöräytä joukkoon kukkakaalit ja paprikat. Kaada pannulle kookoskerma.
  4. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 5 minuuttia. Älä hauduta kauemmin, jotta kukkakaali ei pehmene liikaa ja broileri säilyttää mehevyytensä.
  5. Mausta kalakastikkeella, sokerilla ja limetin mehulla. Pyöräytä sekaisin, jotta kukkakaalit maustuvat kauttaaltaan. Viimeistele suolapähkinöillä ja korianterilla.
  6. Tarjoa keitettyjen nuudeleiden tai riisin kanssa.

Vinkki! Valitse currytahnan väri sen mukaan, kuinka vahvaa haluat. Punainen on tulisempaa kuin vihreä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1805 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Salsiccia-makkaraa, perunoita ja mangoldia. Valkosipulinen ja kermainen Zuppa Toscana on täsmäruoka kylmyyttä vastaan.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Zuppa Toscana

Ainekset

1
ps (300 g)
mangoldia (2 l hienonnettuna)
4
valkosipulinkynttä
2
isoa perunaa
1
sipuli
1
pkt (260 g)
salsiccia-raakamakkaraa
1
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
2
rkl
öljyä
2
dl
kermaa
1
tl
kuivattua oreganoa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
4
viipaletta pekonia

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja hienonna mangoldit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja kuutioi perunat ja sipuli isoiksi paloiksi. Viipaloi makkarat.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja tee kanaliemi kuutioista. Jätä odottamaan.
  3. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Ruskista makkarapalat, sipuli ja valkosipulit. Lisää perunat ja kanaliemi. Keitä miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia.
  4. Paahda pekoniviipaleita uunipellillä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
  5. Lisää kerma keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää mangoldit ja hauduta vielä 5 minuuttia. Mausta keitto oreganolla ja pippurilla. Murenna rapeat pekonit sopan pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1805 reseptiä.
Linkitetty 126 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen Reetta Pasanen

Murea pohja, voimakkaan juustoinen täyte ja mehevät tomaatit. Tämä quiche on ansainnut herkullisimman kasvispiirakan tittelin.

Annoksia
n. 10 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-sinihomejuustoquiche

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
75
g
kylmää voita
1
kananmunankeltuainen
n. 1
rkl
kylmää vettä
Täyte
300
g
erilaisia tomaatteja
100
g
sinihomejuustoa
200
g
maukasta juustoa (esim. sinihome tai kypsytetty kova juusto)
3
kananmunaa
3
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun. Laita jääkaappiin 15 minuutiksi.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakka- tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
  3. Viipaloi tomaatit. Viipaloi tai murenna sinihomejuusto. Jätä odottamaan.
  4. Raasta juusto kulhoon. Sekoita kananmunat ja kerma juustoraasteeseen. Kaada seos piiraspohjalle. Asettele sinihomejuusto ja tomaatit pinnalle.
  5. Säädä uuni 175 asteeseen ja kypsennä piirasta noin 35 minuuttia. Jos piiras tummuu liikaa, laita päälle folio.
  6. Anna quichen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Tarjoa salaatin kanssa.

Kommentit (0)