
Kun kinkku saa seurakseen chiliä, korianteria ja muita tymäköitä mausteita, se ei maistu enää joululta.
Jouluisesta makumaailmasta pääsee helposti trooppisiin tunnelmiin, kun joulukinkun jämistä valmistaa meksikolaiseen tapaan quesadilloja.
Kuutioitu joulukinkku sekoitetaan tortillojen täytteeksi papujen, salsan ja tuoreen korianterin kanssa. Makua saadaan juustokuminasta. Myös esimerkiksi tuore ananas ja jalapenot sopivat täytteeseen.
Quesadillat valmistuvat kätevästi pannulla. Tortillalettu kuumennetaan, täytetään puoliksi, ripotellaan juustoraastetta pinnalle ja taitetaan tortilla puolikuuksi. Sulava juusto pitää tortillan taitettuna. Tortilla kannattaa vielä kääntää pannulla ja paistaa toinenkin puoli rapeaksi, sen jälkeen liu’uttaa leikkuulaudalle, leikata puoliksi ja tarjota kuumana.
Quesadillat joulupossusta
Ainekset
Työvaiheet
- Tee täyte. Valuta pavut ja huuhdo ne kylmällä vedellä lävikössä. Leikkaa joulukinkku noin sentin kuutioiksi.
- Sekoita pavut, kinkkukuutiot, salsa, juustokumina ja korianteri yhteen.
- Kuumenna yksi tortilla pinnoitetulla pannulla keskilämmöllä. Levitä neljäsosa täytteestä puolelle tortillan alasta. Nosta päälle rucolaa ja juustoraastetta. Käännä tyhjä puoli täytteen päälle. Paina tortillaa lastalla pannua vasten, jotta juusto sulaa ja liimaa tortillan puolet yhteen.
- Käännä tortilla ja pidä sitä kuumassa vielä 1–2 minuuttia. Liu’uta quesadilla pannulta, leikkaa kahtia ja koristele korianterilla ja limetinlohkoilla.