Me Naiset on lisännyt 1315 reseptiä.
Linkitetty 82 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Pia Inberg

Itse valmistettu pehmis syntyy käden käänteessä jogurtin ja sitruunatahnan avustuksella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
noin 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-sitruunapehmis

Ainekset

200
g
mustikoita
1/2
dl
hillosokeria
1/2
sitruunan raastettu kuori
ripaus
kanelia
Lisäksi
1
l
vaniljajäätelöä
2
dl
paksua maustamatonta jogurttia
1
dl
sitruunatahnaa (lemon curd)

Työvaiheet

  1. Kuumenna kattilassa noin viisi minuuttia hiljalleen sekoitellen mustikoita, hillosokeria, sitruunan raastettua kuorta ja kanelia. Nosta sivuun ja anna jäähtyä.
  2. Yhdistä keskenään hieman pehmennyt jäätelö, jogurtti ja sitruunatahna. Lisää sekaan mustikkahilloketta nokareittain ja sekoita kevyesti niin, että seokseen muodostuu isoja raitoja. Annostele tarjolle ja nauti heti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tuoreita vadelmia ja ruusuvedellä maustettua vegaanista moussea. Tämä maidoton jälkkäri on ylellinen, mutta yllättävän helppo tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min + hyytyminen 4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vegaaninen ruusu-vadelmamalja

Ainekset

250
g
tuoreita vadelmia
2
dl
vispautuvaa soija- tai kaura- pohjaista valmistetta (esim. kauravispi)
2
dl
maustamatonta soijajogurttia tai -rahkaa
1
tl
vaniljasokeria
½
dl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
1
dl
vaahterasiirappia
1
ps
vegegeliä eli vegaanista liivatetta (esim. Dr Oetker)
4
tl
ruusuvettä
Päälle
250
g
tuoreita vadelmia
¾
dl
vettä
¼
dl
sokeria
1
rkl
ruusuvettä
1
ps
vegegeliä

Työvaiheet

  1. Mittaa vadelmat 6 lasin pohjalle. Vaahdota kasvivispi. Sekoita jogurttiin, mausta sokereilla.

  2. Mittaa kattilaan sitruunamehu ja vaahterasiirappi. Kiehauta ja sekoita joukkoon vegegel. Hämmennä, kunnes neste kirkastuu. Jäähdytä hieman, mausta ruusuvedellä ja sekoita jogurttitäytteeseen. Kaada laseihin marjojen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.

  3. Soseuta päällystä varten vadelmat sauvasekoittimella. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa, kunnes sokeri liukenee. Sekoita joukkoon vegegel. Hämmennä, kunnes neste kirkastuu. Jäähdytä hieman, sekoita joukkoon ruusuvesi ja kääntele vadelmasoseen joukkoon.

  4. Lusikoi sose päällimmäiseksi laseihin. Anna hyytyä toiset 2 tuntia. Koristele halutessasi tuoreilla vadelmilla ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1315 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Suklaa-kinuskikakun raikastaa itse tehty vadelmatahna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
2 h 15 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Suklainen vadelma-kinuskikakku

Ainekset

Pohja
2
kananmunaa
2
dl
luonnonjogurttia
1
dl
rypsiöljyä
2
dl
kiehuvaa vettä
4
dl
sokeria
dl
vehnäjauhoja
dl
kaakaojauhetta
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
1
tl
vaniljasokeria
Vadelmacurd
250
g
vadelmia
2
dl
hillosokeria
1
tl
jauhettua kardemummaa
100
g
voita
2
keltuaista
Kuorrutus
2
prk
vaahtoutuvaa kinuskikermaa
1
rs (250 g)
mascarponea
Päälle
vadelmia ja syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Tee ensin vadelmacurd. Mittaa vadelmat, hillosokeri ja kardemumma kattilaan. Keitä ilman kantta 10 minuuttia. Painele vadelmia liiskaksi keittämisen aikana.

  2. Siivilöi siemenet pois lusikalla tiheään siivilään painellen. Koeta saada mahdollisimman paljon siemenetöntä hilloa. Kaada se takaisin kattilaan. Sulata joukkoon voi. Lisää keltuaiset joukkoon koko ajan sekoittaen ja keitä ensimmäisiin kupliin asti.

  3. Poista kattila levyltä. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Siirrä sitten jääkaappiin kiinteytymään.

  4. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Vuoraa kaksi irtopohjavuokaa (halkaisijaltaan noin 26 cm) leivinpaperilla.

  5. Sekoita kulhossa kananmunat, jogurtti ja öljy. Lisää kiehuva vesi joukkoon hitaasti sekoittaen.

  6. Yhdistä kuivat aineet isossa kulhossa. Sekoita jogurttiseos varovasti joukkoon.

  7. Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista yksi kakkupohja kerrallaan, noin 30 minuuttia. Irrota pohjat vuoista ja anna jäähtyä.

  8. Vatkaa kinuskikermat vaahdoksi, lisää lopuksi mascarpone ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi.

  9. Levitä vadelmacurd toiselle kakkulevylle ja ¼ kuorrutuksesta päälle. Laita toinen kakkulevy päälle ja levitä päälle ja sivuille loput kuorrutteesta.

  10. Koristele vadelmilla ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 275 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Kesän kruunaa itse tehty jäätelö. Kondensoidun maidon ansiosta et tarvitse jäätelön valmistukseen edes jäätelökonetta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 2 l jäätelöä
Valmistusaika
25 min + jäätelön pakastaminen 6 h
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkainen melbajäätelö

Ainekset

5–6
(n. 700 g)
kypsää persikkaa
1
l
vettä
1
l
mansikoita
1
dl
glukoosisiirappia
4
dl
vispikermaa
1
tlk (397 g)
kondensoitua maitoa
1
tl
aitoa vaniljaa jauheena tai vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Keitä vesi kattilassa poreilevaksi. Laita persikat veteen ja keitä noin 8 minuuttia tai kunnes kuori alkaa kunnolla irrota ja hedelmäliha tuntuu pehmeältä. Nosta persikat reikäkauhalla lautaselle jäähtymään.
  2. Kuori persikat ja poista kivi. Soseuta persikat sauvasekoittimella ja laita sose vielä jääkaappiin jäähtymään. Sosetta tulisi olla 5–6 desiä.
  3. Poista mansikoista kannat ja paloittele marjat sauvasekoittimen kulhoon. Lisää glukoosisiirappi. Soseuta ja laita sose jääkaappiin odottamaan. Sosetta tulisi olla noin 5 desiä.
  4. Vatkaa kylmä vispikerma isossa kulhossa vaahdoksi. Valuta kondensoitu maito kerman joukkoon koko ajan sekoittaen.
  5. Jaa seos kolmeen kulhoon. Lisää persikkasose yhteen kulhoon, mansikkasose toiseen ja mausta kolmas vaniljalla.
  6. Laita jäätelömassoja kerroksittain pakastuksen kestävään suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Nostele massaa vielä haarukalla, jotta kerrokset sekoittuvat raidallisiksi.
  7. Laita jäätelö pakastimeen vähintään 6 tunniksi tai yön yli. Ota jäätelö huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Vinkki! Voit valmistaa jäätelön myös pelkästään mansikasta – laita tällöin mansikkaa ja glukoosisiirappia kaksinkertainen määrä eli 2 l mansikoita ja 2 dl glukoosisiirappia. Voit käyttää jäätelöön myös valmiita persikka- tai mansikkasoseita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2605 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Mantelicrumblea ja marjakompotin pilkuttamaa kuohkeaa fetajuustovaahtoa samassa lusikallisessa! Tämän ihanan jälkiruoan idea on lainattu lontoolaiselta ruokagurulta Yotam Ottolenghiltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
30 min + tekeytyminen 2 h
Vaikeustaso
Helppo

Fetamousse ja vatukkakompotti

Ainekset

Fetamousse
dl
täyteläistä kuohukermaa
100
g
fetajuustoa
300
g
maustamatonta tuorejuustoa
½
dl
sokeria
1
sitruunan kuori
Mantelicrumble
100
g
kuorittuja manteleita
50
g
kylmää voita
dl
(täysjyvä)vehnäjauhoja
¾
dl
fariinisokeria
1
rkl
mustia seesaminsiemeniä
Vadelmakompotti
1
appelsiinin kuori
600
g
vadelmia tai karhunvatukoita
dl
sokeria
4
kokonaista tähtianista
(4
rkl
appelsiinilikööriä)
Lisäksi
100
g
vadelmia tai karhunvatukoita
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Vaahdota kerma kulhossa. Murustele feta toiseen kulhoon. Lisää tuorejuusto ja sokeri fetan joukkoon. Pese sitruuna, raasta kuoren keltainen osa juustoseokseen ja vatkaa seos sähkövatkaimella tasaiseksi. Kääntele kermavaahto juustoseokseen. Peitä kelmulla ja anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

  2. Kuumenna uuni 180-asteiseksi ja tee crumble. Rouhi mantelit. Kuutioi voi. Nypi mantelit, voi ja jauhot murumaiseksi. Lisää sokeri ja siemenet. Levitä seos leivinpaperille pellille. Paista uunissa kullanruskeaksi, noin 12 minuuttia. Vahdi paahtumista, ettei crumble pala. Anna jäähtyä.

  3. Keitä kompotti. Pese appelsiini ja vuole kuoren oranssi kerros kuorimaveitsellä isoiksi suikaleiksi. Laita kuorisuikaleet, marjat, sokeri ja anikset kattilaan. Kiehauta ja anna porista miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes seos hieman paksuuntuu. Lisää halutessasi likööri ja jatka hauduttamista 2 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna kompotin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  4. Lusikoi fetamousse tarjoiluastioihin. Lisää kompotti ja ripottele crumble annoksiin. Viimeistele marjoilla ja oliiviöljyllä.

Vinkki Täyteläinen kuohukerma tunnetaan englanniksi nimellä double cream. Se tekee jälkiruuasta superkuohkean. Ohjeeseen käy myös tavallinen kuohu- tai vispikerma.

Kommentit (0)