Itse valmistettu pehmis syntyy käden käänteessä jogurtin ja sitruunatahnan avustuksella.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
noin 25 min
Vaikeustaso
Helppo
Mustikka-sitruunapehmis
Ainekset
200
g
mustikoita
1/2
dl
hillosokeria
1/2
sitruunan raastettu kuori
ripaus
kanelia
Lisäksi
1
l
vaniljajäätelöä
2
dl
paksua maustamatonta jogurttia
1
dl
sitruunatahnaa (lemon curd)
Työvaiheet
- Kuumenna kattilassa noin viisi minuuttia hiljalleen sekoitellen mustikoita, hillosokeria, sitruunan raastettua kuorta ja kanelia. Nosta sivuun ja anna jäähtyä.
- Yhdistä keskenään hieman pehmennyt jäätelö, jogurtti ja sitruunatahna. Lisää sekaan mustikkahilloketta nokareittain ja sekoita kevyesti niin, että seokseen muodostuu isoja raitoja. Annostele tarjolle ja nauti heti.