Rullarieskasta valmistettava voileipäkakku on näyttävä tarjottava.
Rieskakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista täytteet erillisiin astioihin. Pilko kylmäsavulohi. Sekoita keskenään tuorejuusto ja jogurtti. Lisää seokseen loput lohitäytteen aineksista. Nosta täyte viileään.
- Halkaise avokadot ja poista kivet. Sekoita keskenään tuorejuusto ja kermaviili. Koverra ruokalusikalla avokadonliha monitoimikoneen kulhoon. Lisää loput täytteen ainekset ja käytä seos tasaiseksi.
- Halkaise rullarieskat pituussuunnassa kahtia. Levitä täytteitä vuorotellen ohuet kerrokset rieskojen väliin, kunnes jäljellä on enää noin 4–5 rkl molempia täytteitä. Säästä ne pinnan koristeluun. Nosta rieskakakku tässä vaiheessa peitettynä viileään noin 20 minuutiksi vetäytymään.
- Kakku on helpompi tarjoilla, jos leikkaat sen jo etukäteen valmiiksi annosviipaleiksi. Käytä leikkaamiseen ohutta sahateräistä leipäveistä.
- Juuri ennen tarjoilua koristele kakkuviipaleiden pinta lopuilla täytteillä, kylmäsavulohiviipaleilla ja yrteillä.
Todella hyvää. Tein pyöryköistä vähän pienempiä ja tomaattikastikkeeksi Marcella Hazanin ohjeella tehty yksinkertainen tomaattikastike. Söimme spagetin kera.
Tässäpä kiva ohje nokkosten aikaan, tykätään nokkosruuista. Teen itse myös usein ricottajuustoa. Kokeiluun huomenna, kiitos :)