Me Naiset on lisännyt 1343 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Sami Repo

Vahvat aasialaiset mausteet sopivat pehmeän lahnan makuun. Muista kuitenkin varoa ruotoja, sillä lahnassa niitä riittää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Valmistusaika
20 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Aasialainen uunilahna

Ainekset

1
iso (noin 1,2–1,5 kg) perattu ja suomustettu lahna
1 1/2
tl
suolaa
Maustekastike
1
limetti
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta inkivääriä
1
tuore chili
3
rkl
oliiviöljyä
4
rkl
soijakastiketta
3
rkl
sokeria
Pinnalle
1
cl
kevätsipulia ja korianteria

Työvaiheet

  1. Viillä lahnan kylkiin parin sentin välein pystysuoria, selkäruotoon ulottuvia viiltoja. Ripottele kalalle suolaa, myös viiltoihin ja vatsaonteloon.
  2. Tee maustekastike. Raasta limetin ohut kuoriosa ja purista hedelmästä mehu. Hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Kuumenna öljy ja soijakastike kattilassa. Lisää sokeri ja keitä pari minuuttia. Siirrä kattila liedeltä ja lisää kastikkeen muut ainekset.
  3. Valuta kastike kalalle. Lusikoi sitä myös vatsaonteloon. Anna kalan maustua huoneenlämmössä parikymmentä minuuttia.
  4. Paista 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Valele kalaa liemellä kypsennyksen aikana. Tarkista lahnan kypsyys selkäevästä. Kun se irtoaa helposti, on kala kypsää. Hienonna kypsän kalan pinnalle kevätsipulia ja korianteria.

Vinkki! Lisuke kypsyy samalla, jos leikkaat perunoista ja sipulista ohuita viipaleita ja ladot ne uunipellille kalan viereen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2684 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kypsennä lohipalat lempeästi uunissa inkiväärillä maustetun lehtikaalipaistoksen päällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkumalohi lehtikaalipedillä

Ainekset

600
g
kirjolohifileetä
1
ruukku
tilliä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kurkumaa
1
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria
Lehtikaalipaistos
1
ps (200 g)
lehtikaalia
2
valkosipulinkynttä
1
punasipuli
20–30
g
inkivääriä
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
rkl
sitruunankuorta raastettuna
½
sitruunan mehu
½
dl
vettä
½
tl
sokeria
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 astee­seen. Kuivaa kala, leikkaa se neljäksi pa­laksi. Tee kunkin palan keskelle viilto niin, että nahka pysyy ehjänä.
  2. Hienonna tilli kulhoon, lisää 2 rkl öljyä, kurkuma, 1 tl suolaa ja pippuri. Sivele seos kalan pintaan ja anna kalan maustua sen aikaa, kun esivalmistelet kasvikset.

  3. Poista lehtikaalista keskiranka ja hie­nonna se veitsellä pieneksi muruksi. Revi lehtiosat suupaloiksi. Kuori ja viipaloi val­kosipulit ja sipuli. Pese inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna 2 rkl öljyä uuninkestävässä paistinpannussa. Paista sipulia, valkosipulia ja inkivääriä ja lehti­kaalin keskirankapaloja 2 minuuttia. Lisää lehtikaalin lehtiosat ja seesaminsiemenet, paista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.

  4. Raasta sitruunankuori kulhoon, purista sitruunanmehu joukkoon, lisää vesi ja soke­ri. Sekoita neste paistokseen, anna kiehah­taa. Mausta paistos suolalla. Laita kalapa­lat paistoksen pinnalle ja kypsennä uunissa 15–20 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2684 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Höyryttämällä pavut kypsyvät juuri sopiviksi eivätkä lötkisty kuten usein vedessä keitettäessä. Lämminsavulohi tuo salaattiin ruokaisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Savulohi-papusalaatti

Ainekset

500
g
vihreitä papuja
½
dl
auringonkukansiemeniä
400
g
lämminsavulohta
Rakuuna-sinappikastike
½
ruukkua
ranskalaista rakuunaa
½
sitruuna
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
Dijon-kokojyväsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhtele pavut ja siisti kannat. Leikkaa isoimmat pavut halutessasi pituussuunnassa puoliksi.

  2. Kuumenna 1 litra vettä kattilassa ja höyrytä pavut kypsiksi siivilässä tai bambuhöyryttimessä, noin 4 minuuttia.

  3. Paahda auringonkukansiemeniä kuivassa pannussa pari minuuttia. Poista lohesta nahka ja murra lohi annospaloiksi

  4. Valmista kastike. Hienonna rakuuna ja purista sitruunasta mehu. Sekoita ne öljyn joukkoon. Lisää sinappi, suola ja pippuri. Sekoita haarukalla voimakkaasti vatkaten.

  5. Kääntele kastike papujen joukkoon. Lisää paloiteltu lohi ja paahdetut auringonkukansiemenet. Tarjoa salaatti paahdetun leivän kanssa.

Vinkki Voit korvata tuoreen ranskalaisen rakuunan teelusikallisella kuivattua rakuunaa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 265 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Italialaisen mare e monti -tattipastan innoittama merellinen spagetti on varsinainen makupommi. Tuoreen mintun raikas yrttisyys sopii tatin pähkinäiseen aromiin. Vähän minttua, paljon tattia on hyvä mittasuhde.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tatti-simpukkaspagetti

Ainekset

4
(yhteensä noin 600 g)
napakkaa, keskikokoista herkkutattia
2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
1
pkt (450 g)
sinisimpukoita (pakaste)
4
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
chilihiutaleita
1
dl
kuivaa valkoviiniä
1
dl
kuohukermaa + 1 dl pastan keitinlientä
1
tl
kuivattua oreganoa
2
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
400
g
spagettia
2
l
vettä
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan lähes kypsäksi.
  2. Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ja sipuli. Laita pakastetut simpukat siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Poista joukosta rikkoutuneet simpukat.
  3. Kuumenna öljy isolla pannulla. Paista sieniä noin 5 minuuttia niin, että niistä irronnut neste alkaa kiehua kasaan. Lisää valkosipulit, sipulit ja kuivatut chilit ja paista niin, että sipulit ruskistuvat hieman.
  4. Laita myös simpukat pannulle, lisää viini ja kiehauta. Lisää kerma ja keitinvesi ja keitä kannella peitettynä 10 minuuttia.
  5. Siivilöi pasta ja sekoita se kastikkeeseen. Mausta oreganolla ja mintulla. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2684 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anne Forstén ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Täytetyn kuhan valmistus on yllättävän helppoa ja täytteen aineksia voi muunnella oman maun mukaan. Tällä kertaa täytteessä maistuvat sardellit ja timjami. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuha juhlatuulella

Ainekset

1
(1½ kg)
selkäavattu, suomustettu kuha
1
tl
suolaa
ripaus valkopippuria
Tomaattitäyte
1
pieni sipuli
1
rkl
oliiviöljyä
¼
ruukku
timjamia
1
rs (47 g)
sardellia
1
tlk (400 g)
tomaattimurskaa
dl
vahvaa emmentaljuustoraastetta
2
rkl
parmesaanijuustoa raastettuna

Työvaiheet

  1. Laita selkäavattu kala voideltuun uunivuokaan, selkä ylöspäin. Mausta kala suolalla ja valkopippurilla. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

  2. Hienonna sipuli ja kuullota se kattilassa öljyssä. Nypi timjamista lehdet kattilaan ja lisää sardellifileet. Kuumenna muutama minuutti ja lisää tomaattimurska. Keitä kastiketta 10 minuuttia.

  3. Levitä tomaattikastike avatun kuhan sisälle. Ripottele juustot kastikkeen päälle. Kypsennä kalaa uunin alatasolla 15–20 minuuttia.

Kommentit (0)