Me Naiset on lisännyt 1341 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Pia Inberg

Savukala tuo vaihtelua kaalikääryleisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5 annosta
Valmistusaika
40 + 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Uuden kaalin savukalakääryleet

Ainekset

1
keskikokoinen valkokaali
Keittämiseen
2
l
vettä
2
tl
suolaa
Täyte
2
dl
sushiriisiä
2
dl
kaalia hienonnettuna
250
g
savustettua siikaa tai muuta vaaleaa kalaa
2
kevätsipulin vartta
2
rkl
silputtua ruohosipulia
1
dl
ranskankermaa
1
kananmuna
1
tl
suolaa
1
maustemitta jauhettua valkopippuria
Lisäksi
voinokareita ja juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Koverra kaalista kanta ja poista uloimmat lehdet. Pane kaali isoon kattilaan ja lisää vettä niin, että kaali melkein peittyy. Lisää suola ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes kaali tuntuu pehmeältä.
  2. Irrota lehtiä sitä mukaa kun ne kypsyvät. Säästä hieman keitinlientä. Nosta lehdet valumaan siivilään ja silppua kaalin sisusta pari desiä täytteeseen.
  3. Keitä sushiriisi paketin ohjeen mukaan. Lisää kypsän riisin sekaan kaalisilppu, hienonnettu savukala, kevätsipuli- ja ruohosipulisilppu, ranskankerma, kananmuna, suola ja valkopippuri. Sekoita ja maista.
  4. Aseta kaalinlehdet työpöydälle kanta itseesi päin. Tarvittaessa voit leikata lehden paksuimman osan pois, jolloin se on helpompi kääriä.
  5. Nosta jokaisen lehden keskelle 1 ½–2 rkl täytettä. Taita lehden pitkät sivut täytteen päälle ja rullaa kääröksi täytteen ympärille.
  6. Pane kääröt tiiviisti vierekkäin voideltuun uunivuokaan ja lisää pinnalle voinokareita ja pari ruokalusikallista juoksevaa hunajaa. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 50 minuuttia.
  7. Valele kääryleiden pintaa pari kertaa säästetyllä kaalin keitinliemellä. Tarjoa keitettyjen uusien perunoiden ja salaatin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2674 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Höyryttämällä pavut kypsyvät juuri sopiviksi eivätkä lötkisty kuten usein vedessä keitettäessä. Lämminsavulohi tuo salaattiin ruokaisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Savulohi-papusalaatti

Ainekset

500
g
vihreitä papuja
½
dl
auringonkukansiemeniä
400
g
lämminsavulohta
Rakuuna-sinappikastike
½
ruukkua
ranskalaista rakuunaa
½
sitruuna
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
Dijon-kokojyväsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhtele pavut ja siisti kannat. Leikkaa isoimmat pavut halutessasi pituussuunnassa puoliksi.

  2. Kuumenna 1 litra vettä kattilassa ja höyrytä pavut kypsiksi siivilässä tai bambuhöyryttimessä, noin 4 minuuttia.

  3. Paahda auringonkukansiemeniä kuivassa pannussa pari minuuttia. Poista lohesta nahka ja murra lohi annospaloiksi

  4. Valmista kastike. Hienonna rakuuna ja purista sitruunasta mehu. Sekoita ne öljyn joukkoon. Lisää sinappi, suola ja pippuri. Sekoita haarukalla voimakkaasti vatkaten.

  5. Kääntele kastike papujen joukkoon. Lisää paloiteltu lohi ja paahdetut auringonkukansiemenet. Tarjoa salaatti paahdetun leivän kanssa.

Vinkki Voit korvata tuoreen ranskalaisen rakuunan teelusikallisella kuivattua rakuunaa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 260 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Italialaisen mare e monti -tattipastan innoittama merellinen spagetti on varsinainen makupommi. Tuoreen mintun raikas yrttisyys sopii tatin pähkinäiseen aromiin. Vähän minttua, paljon tattia on hyvä mittasuhde.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tatti-simpukkaspagetti

Ainekset

4
(yhteensä noin 600 g)
napakkaa, keskikokoista herkkutattia
2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
1
pkt (450 g)
sinisimpukoita (pakaste)
4
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
chilihiutaleita
1
dl
kuivaa valkoviiniä
1
dl
kuohukermaa + 1 dl pastan keitinlientä
1
tl
kuivattua oreganoa
2
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
400
g
spagettia
2
l
vettä
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan lähes kypsäksi.
  2. Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet ja sipuli. Laita pakastetut simpukat siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Poista joukosta rikkoutuneet simpukat.
  3. Kuumenna öljy isolla pannulla. Paista sieniä noin 5 minuuttia niin, että niistä irronnut neste alkaa kiehua kasaan. Lisää valkosipulit, sipulit ja kuivatut chilit ja paista niin, että sipulit ruskistuvat hieman.
  4. Laita myös simpukat pannulle, lisää viini ja kiehauta. Lisää kerma ja keitinvesi ja keitä kannella peitettynä 10 minuuttia.
  5. Siivilöi pasta ja sekoita se kastikkeeseen. Mausta oreganolla ja mintulla. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2674 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anne Forstén ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Täytetyn kuhan valmistus on yllättävän helppoa ja täytteen aineksia voi muunnella oman maun mukaan. Tällä kertaa täytteessä maistuvat sardellit ja timjami. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuha juhlatuulella

Ainekset

1
(1½ kg)
selkäavattu, suomustettu kuha
1
tl
suolaa
ripaus valkopippuria
Tomaattitäyte
1
pieni sipuli
1
rkl
oliiviöljyä
¼
ruukku
timjamia
1
rs (47 g)
sardellia
1
tlk (400 g)
tomaattimurskaa
dl
vahvaa emmentaljuustoraastetta
2
rkl
parmesaanijuustoa raastettuna

Työvaiheet

  1. Laita selkäavattu kala voideltuun uunivuokaan, selkä ylöspäin. Mausta kala suolalla ja valkopippurilla. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

  2. Hienonna sipuli ja kuullota se kattilassa öljyssä. Nypi timjamista lehdet kattilaan ja lisää sardellifileet. Kuumenna muutama minuutti ja lisää tomaattimurska. Keitä kastiketta 10 minuuttia.

  3. Levitä tomaattikastike avatun kuhan sisälle. Ripottele juustot kastikkeen päälle. Kypsennä kalaa uunin alatasolla 15–20 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2674 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anne Forstén ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Kuohkea haukitimbaali on klassisen tyylikäs alkuruoka. Tällä kertaa se tarjotaan äyriäiskastikkeen seurassa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1h + kastike 1 t 40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Haukitimbaalit

Ainekset

Timbaalit
5
kananmunaa
500
g
haukifileetä
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria
5
dl
kuohukermaa
Äyriäiskastike
1
l
vettä
4
rkl
hummerifondia
1
keskikokoinen sipuli
70
g
voita
¾
dl
vehnäjauhoja
1
dl
valkoviiniä
1
rkl
konjakkia
1
rkl
tomaattisosetta
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
voita
Lisäksi
6
kypsää kuorittua jättikatkaravunpyrstöä
2
rkl
kirjolohen mätiä
2
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Voitele pienet kohokasvuoat. Kuumenna uuni 100 asteeseen.

  2. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Kuutioi hauki pieniksi paloiksi ja jauha monitoimikoneessa tasaiseksi. Lisää mausteet.

  3. Kaada kerma ohuena nauhana koneen käydessä ja lisää viimeisenä valkuaiset. Anna koneen käydä, kunnes mureke on tasaista.

  4. Täytä vuoat mureketaikinalla ja peitä foliolla. Laita vuoat isompaan uunivuokaan. Kaada varovasti kiehuvan kuumaa vettä vuokaan niin, että vesi ulottuu noin ¾ paistovuokien korkeudesta. Laita vuoka varovasti uuniin.

  5. Kypsennä uunissa vesihauteessa 50–60 minuuttia. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla. Cocktailtikku uppoaa kypsään timbaaliin helposti. Jos kala on raakaa, tikkua ei saa painettua timbaalista läpi.

  6. Valmista äyriäiskastike. Kuumenna kattilassa vesi ja fondi kiehuvaksi. Hienonna sipuli.

  7. Kuumenna ruokalusikallinen voita pannussa ja kuullota siinä sipuli. Siirrä sipuli lautaselle.

  8. Sulata pannussa loput voista ja lisää vehnäjauhot. Kiehauta jauhot ja lisää kuuma hummeriliemi jauhojen joukkoon koko ajan sekoittaen. Lisää sitten sipuli, valkoviini, konjakki, tomaattisose ja mausteet.

  9. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 1 tunti. Siivilöi kastike ja keitä vielä 20 minuuttia. Siivilöi pinnalle kertynyt vaahto pois. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen voi.

  10. Annostele äyriäiskastiketta lautasille ja laita haukitimbaali kastikkeen keskelle. Koristele annokset ravunpyrstöillä, mädillä ja tillillä.

Vinkki Ylijääneet keltuaiset voi pakastaa. Ne säilyvät myös muutaman päivän jääkaapissa. Keltuaisilla voi suurustaa kastikkeita ja keittoja tai voidella leivonnaisia.

Kommentit (0)