Me Naiset on lisännyt 1107 reseptiä.
Linkitetty 93 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Pia Inberg

Ranskalainen kanaherkku kypsyy hitaasti uunissa. Bon appétit!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
1 t 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Coq au vin eli kukkoa viinissä

Ainekset

10
pientä sipulia
6
broilerin koipi-reisipalaa
1 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
2
rkl
voita
2
rkl
öljyä
2
porkkanaa
4
valkosipulinkynttä
5
dl
punaviiniä
200
g
tuoreita herkkusieniä
140
g
pekonia
2
dl
lihalientä
3
laakerinlehteä
1
tl
timjamia
3
rkl
persiljaa

Työvaiheet

  1. Laita sipulit kulhoon ja kaada niiden päälle kiehuvan kuumaa vettä. Lionneet sipulit on helpompi kuoria. Jätä sipulit odottamaan.
  2. Leikkaa broileripalat kahtia nivelen kohdalta. Kuivaa lihapalat talouspaperilla ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
  3. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla. Ruskista broilerinpalat parissa erässä. Siirrä lihat noin kolmen litran vetoiseen pataan. Jätä rasva pannulle.
  4. Ota sipulit vedestä ja kuori ne. Kuori porkkanat ja leikkaa ne lanteiksi. Hienonna valkosipulit. Kuullota kasvikset pannulle jääneessä rasvassa ja kumoa pataan.
  5. Kaada paistinpannulle viini ja anna sen kiehahtaa. Näin saat maut talteen. Kaada viini pataan lihojen päälle.
  6. Puhdista herkkusienet, halkaise isoimmat halutessasi. Leikkaa pekoni noin sentin kuutioiksi. Ruskista pekoni ja sienet paistinpannulla ja nosta pataan.
  7. Huuhtele pannu lihaliemellä ja lisää pataan. Lisää laakerinlehdet ja timjami.
  8. Hauduta ruokaa uunissa 150 asteessa noin tunti. Voit myös saostaa liemen ruokalusikallisella maissitärkkelyksellä 10 minuuttia ennen kuin otat sen pois uunista. Sekoita tärkkelys tilkkaan kylmää vettä ja lisää seos pataan sekoittaen.
  9. Koristele persiljasilpulla ja tarjoa keitetyn riisin kera.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jennyfer1980 on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Broilerivuoka
Broilerivuoka

Erittäin helppo valmistaa ja kypsyy uunissa tunnissa itsekseen. Kaikenlisäksi myös edullinen ja erittäin hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min valmistus 1 h uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Broilerivuoka

Ainekset

2
pss
hernemaissipaprikaa
1
kpl
purjoa
2
prk
kermaa
1
pkt
broilerinsuikaleita
curryä
suolaa
valkosipulijauhetta

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Laita hernemaissipaprikat, silputtu purjo ja broilerit voideltuun uunivuokaan
2. Sekoita curry, suola ja valkosipulijauhe kermaan ja kaada vuokaan muiden aineiden joukkoon

Paiseta 175 asteessa tunti ja tarjoa riisin kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Retroklassikko, lämmin voileipä, taipuu intialaiseen tunnelmaan, kun naanleivän päälle pyöräyttää nopean broilericurryn.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
Valmistusaika 15 min + uunissa 8 min
Vaikeustaso
Helppo

Naanleivät intialaisittain

Ainekset

1
pieni sipuli
1
keltainen paprika
200
g
broilerin fileesuikaleita
1
tl
öljyä
2
tl
punaista currytahnaa
1
tl
tomaattipyreetä
2
tl
raastettua inkivääriä
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
dl
vettä
ripaus
suolaa ja mustapippuria
5
dl
babypinaattia
100
g
leipäjuustoa (rasvaa 17 %)
2
pientä naanleipää (Santa Maria)
2
rkl
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli ja kuutioi paprika. Paista broilerisuikaleita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipuli, paprika, currytahna ja tomaattipyree pannulle. Jatka paistamista vielä pari minuuttia. Raasta inkivääri ja lisää pannulle yhdessä jogurtin ja veden kanssa. Mausta broilerimuhennos suolalla ja pippurilla. Lisää pinaatti joukkoon. Nosta pannu syrjään liedeltä.

  2. Halkaise naanleivät pellille. Jaa muhennos puolikkaille. Suikaloi leipäjuusto ja lado päälle. Kypsennä leipiä uunissa 225 asteessa noin 8 minuutin ajan. Lusikoi päälle turkkilaista jogurttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2185 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Sahrami antaa kirkasliemiselle keitolle upean maun ja värin. Nopeassa sopassa on sattumina broileria, tortelliineja, herneitä ja lehtikaalia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen sahrami-kanakeitto

Ainekset

1
pkt (400 g)
broilerin sisäfileetä
2
punasipulia
2
rkl
oliiviöljyä
1 ½
l
vettä
2
kanaliemikuutioita
1
ps (0,5 g)
sahramia
½
ps (100 g)
musta- tai lehtikaalia
1
ruukku
basilikaa
1
pkt (250 g)
pieniä tortellineja (esim. Divella)
2
dl
pakasteherneitä
½–1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paloittele broileri. Kuori ja hienonna sipulit. Paista broileria öljyssä kattilassa 5–6 minuuttia. Lisää sipulit, vesi, liemikuutiot ja sahrami. Keitä 10 minuuttia.

  2. Poista kaaleista kovat keskiruodit ja viipaloi lehdet. Hienonna basilika. Lisää kaalit, basilika, tortellinit ja herneet kattilaan ja keitä 3–4 minuuttia.

  3. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.

Tämän kaltaista kanakeittoa en ole aiemmin syönytkään, mutta niin se vaan tulla tupsahti resepteihini jäädäkseen. Fenkoli ja sitruuna tuo keittoon erinomaiset maut tullessaan.

Resepti on alkujaan "Fenkolilla maustttu lohikeitto". Koska olen kala-allerginen, enkä voi syödä sitä lainkaan, tuli keitosta tehtyä kanaversio. Resepti on muuten täysin alkuperäinen, vain lohi on korvattu kanalla. Resepti on tullut minulle Ruokaboksin yhteydessä. Suosittelen rohkeasti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Fenkolilla maustettu kanakeitto

Ainekset

400
g
perunoita
1/2
sipuli
2
kpl
porkkanaa
1/2
fenkoli
nokare
voita
350
g
kanasuikaleita
1/2
ruukkua
tilliä
5
dl
vettä
1
tl
suolaa
5
kpl
maustepippuria
2
kpl
laakerinlehteä
1
prk
ruokakermaa
1/2
sitruunan mehu

Työvaiheet

1. Kuori perunat, porkkanat ja sipuli
2. Hienonna sipuli, lohko perunat sekä porkkanat
3. Puolita fenkoli pitkittäin ja poista kova kanta
4. Suikaloi fenkoli ja hienonna myös mahdolliset fenkolin lehdet ja varret
5. Kuumenna korkeareunainen kattila
6. Lisää voi, perunat, porkkanat, sipuli ja fenkoli kattilaan
7. Kuullota kasviksia sekoitellen muutama minuutti
8. Lisää kattilaan vesi ja kuumenna kiehuvaksi
9. Mausta suolalla, maustepippurilla ja laakerinlehdellä ja keitä n. 15 minuuttia
10. Hienonna tilli ja paista kanasuikaleet
11. Kun perunat ovat kypsiä, lisää keittoon kerma ja kanasuikaleet
12. Sammuta liesi ja anna hautua vielä 5 minuuttia
13. Viimeistele tillillä ja sitruunamehulla

Kommentit (1)

Vierailija

Kiitos. Loistava keitto!