Me Naiset on lisännyt 859 reseptiä.
Linkitetty 260 keittokirjaan.
Ohje: Katja Nordlund Kuva: Sami Repo

Tuore minttu raikastaa vihreän pikapastakastikkeen, jota ei tarvitse edes kypsentää.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Feta-kesäkurpitsakastike

Ainekset

1/2
valkosipulinkynsi
1
dl
pecorinojuustoa raasteena (tai parmesaania)
1
dl
minttua
3
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
4
dl
kesäkurpitsaa raasteena
100
g
fetaa tai vuohenjuustoa
3/4
dl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori valkosipulinkynsi ja pane se pecorinon, mintun ja öljyn kanssa tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Pyöräytä ainekset tahnaksi. Lisää suola ja pippuri.
  2. Raasta kesäkurpitsa keskikarkeaksi raasteeksi, yhdistä se minttutahnaan. Murusta joukkoon feta.
  3. Sekoita kastike kuumaan pastaan ja ripottele päälle pinjansiemeniä.
Hyvä terveys on lisännyt 121 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Panerointi antaa makua muuten miedolle pakasteseitille. Rapean pinnan saat myös vehnäleseillä.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paneroitu seiti ja pinaatti-pasternakkamuusi

Ainekset

600
g
pakasteseitiä
1
tl
suolaa
1/2
tl
valkopippuria myllystä
4
palaa
ruisnäkkileipää
2
munaa
Pinaatti-palsternakkamuusi
600
g
palsternakkaa
200
g
jauhoista perunaa
1
dl
pakastepinaattia sulatettuna
1
dl
kreikkalaista jogurttia (rasvaa 6 %)
1
(luomu)sitruunan kuori
1
tl
suolaa
Lisäksi
paistamiseen öljyä
1
sitruuna lohkoina

Työvaiheet

  1. Aloita muusista. Kuori ja lohko palsternakat ja perunat kattilaan. Lisää vettä niin, että juurekset peittyvät. Keitä kypsäksi.
  2. Kun juurekset kypsyvät, mausta sulatetut kalapalat suolalla ja pippurilla. Murskaa näkkileivät esim. suljetussa pakastuspussissa kaulimella. Kaada näkkileipämurut lautaselle. Riko toiselle lautaselle munat. Pyörittele kalapalat ensin munassa ja sen jälkeen näkkileipämuruissa.
  3. Paista paneroidut kalapalat kypsäksi öljyssä paistinpannulla kerran paiston aikana kääntäen. Noin 2 minuuttia per puoli on sopiva aika.
  4. Kaada juuresten keitinvesi pois. Muussaa juurekset perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Lisää joukkoon pinaatti, jogurtti ja sitruunan  kuoriraaste. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna nopeasti kattilassa koko ajan sekoittaen. Tarjoile sitruunanlohkojen kanssa.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 173 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Etikkakurkut

Ainekset

1/2
kg
kasvihuonekurkkua tai avomaankurkkua
1-2
kpl
valkosipulin kynttä
1/2
dl
(tuoretta minttua)
Mausteliemi:
1
dl
vettä
1
dl
Italialainen valkoviinietikka
2
dl
sokeria
1
tl
suolaa

Työvaiheet

Huuhdo kurkut ja leikkaa viipaleiksi. Pilko valkosipuli.
Lado purkkiin valkosipuli, kurkkuviipaleet ja minttu.
Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan ja kiehauta ne.
Kaada mausteliemi kurkkujen päälle, sulje kansi, jäähdytä ja säilytä viileässä.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 173 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Annoksia
3
Vaikeustaso
Helppo

Sirkka-melonisalaatti

Ainekset

1/2
pieni vesimeloni
n.3/4
ruukku
minttu
n.3/4
ruukku
jääsalaatti
125
g
mozzarellajuustoa
2
rkl
kuivattuja kotisirkkoja

Työvaiheet

Pilko salaatti ja nypi mintunlehdet kulhoon. Leikkaa vesimeloni puoliksi, kuutio sisälmys ja lusikoi se varovasti siivilään valumaan. Säästä tyhjä kuori, sillä siitä tulee salaatin tarjoiluastia. Kuivaa vesimelonin puolikas talouspaperilla ja asettele salaatti meloniin. Revi mozzarellajuusto. Laita vesimeloni- ja mozzarellapalat salaatin päälle. Ripottele pinnalle kuivattuja kotisirkkoja.

Vinkki! Vesimelonkikupista kannattaa leikata pohjasta pieni, ohut siivu pois niin alustasta tulee tasainen ja salaattikulho pysyy pysyssä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1752 reseptiä.
Linkitetty 72 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kreikkalainen kesäkurpitsa-pastapaistos on päältä rapea ja sisältä mehevä.

Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen kesäkurpitsa-pastapaistos

Ainekset

2
pientä kesäkurpitsaa
3
rkl
oliiviöljyä
350
g
penneä tai muuta kuviopastaa
200
g
fetaa
1,5
dl
parmesaania raastettuna
Kastike
2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
2
rkl
oliiviöljyä
2
prk
(yht. 800 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2
dl
mustia kalamataoliiveja
1
tl
balsamicoa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
3
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Viipaloi tai kuutioi kesäkurpitsat. Paista niitä öljyssä pannussa noin 5 minuuttia, kunnes niissä on kaunis väri. Jätä odottamaan.
  2. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuullota niitä öljyssä pannussa 3-5 minuuttia. Lisää tomaatit liemineen, oliivit, balsamico ja muut mausteet. Kiehauta seos ja säädä lämpö alhaiseksi. Anna hautua vähintään 20 minuuttia. Hienonna oregano ja lisää siitä suurin osa kastikkeeseen. Jätä muutama yrtinlehti viimeistelyyn. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitinvesi pois. Yhdistä pasta, kastike ja kesäkurpitsat.
  4. Laita puolet pastaseoksesta vuokaan. Murustele puolet fetasta päälle ja lisää puolet parmesaanista. Lusikoi loppu pastaseos päälle. Viimeistele lopulla fetalla ja parmesaanilla.
  5. Kypsennä paistosta uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on saanut väriä. Viimeistele tuoreella oreganolla.

Kommentit (0)