Me Naiset on lisännyt 846 reseptiä.
Linkitetty 234 keittokirjaan.
Ohje: Katja Nordlund Kuva: Sami Repo

Tuore minttu raikastaa vihreän pikapastakastikkeen, jota ei tarvitse edes kypsentää.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Feta-kesäkurpitsakastike

Ainekset

1/2
valkosipulinkynsi
1
dl
pecorinojuustoa raasteena (tai parmesaania)
1
dl
minttua
3
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
4
dl
kesäkurpitsaa raasteena
100
g
fetaa tai vuohenjuustoa
3/4
dl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori valkosipulinkynsi ja pane se pecorinon, mintun ja öljyn kanssa tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Pyöräytä ainekset tahnaksi. Lisää suola ja pippuri.
  2. Raasta kesäkurpitsa keskikarkeaksi raasteeksi, yhdistä se minttutahnaan. Murusta joukkoon feta.
  3. Sekoita kastike kuumaan pastaan ja ripottele päälle pinjansiemeniä.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1690 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Raikasta parsaa, täyteläistä juustoa, ruokaisaa kvinoaa ja rapeaa pähkinärouhetta. Tässä salaatissa on kaikki kohdallaan, myös sinapin ja sitruksen maustama kastike.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-kvinoasalaatti

Ainekset

1
dl
kvinoaa
1
dl
hasselpähkinöitä
300
g
vihreää parsaa
l
salaattisekoitusta (esim. vuonankaali, rucola)
2
palloa
bufalamozzarellaa
Sinappikastike
1
dl
öljyä
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
kokojyväsinappia
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
juustokuminaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1/4
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Huuhtele kvinoa hyvin ja keitä se kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paahda pähkinöitä kuivassa pannussa keskilämmöllä sekoitellen 3–5 minuuttia. Kaada pähkinät leikkuu-laudalle ja rouhi veitsellä karkeaksi rouheeksi.
  3. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Viipaloi parsat kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Sekoita parsasuikaleet, kvinoa, pähkinärouhe ja salaattisekoitus vadilla tai salaattikulhossa.
  4. Sekoita kaikki kastikkeen aineet pienessä kulhossa tasaiseksi. Lisää kastike salaattiin ja sekoita se kevyesti käännellen.
  5. Valuta mozzarellapallot talouspaperin päällä. Revi ne suupaloiksi ja lisää salaatin päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 846 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Maailman helpoimmassa kesäpastassa ainekset yksinkertaisesta pilkotaan ja sekoitetaan keitetyn pastan joukkoon. Valmista! Mehevä lohi kypsyy kuuman pastan ja limettimehun ansiosta hieman, ja jää upean meheväksi.

Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäinen lohi-avokadopasta

Ainekset

400
g
pastaa
400
g
lohta
2
varsisipulia
5
retiisiä
2
avokadoa
2
avomaankurkkua
3
rkl
soijaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
limettiä

Työvaiheet

  1. Laita pastalle vesi kiehumaan. Pilko pastan kiehuessa lohi pieniksi kuutioiksi. Siivuta retiisit ja sipulit. Kuutioi avokadojen hedelmäliha ja leikkaa juustohöylällä kurkut suikaleiksi.
  2. Keitä ja valuta pasta. Lisää kuuman pastan joukkoon lohikuutiot ja vihannekset. Sekoita hyvin. Lisää soija ja öljy. Purista limettien mehu pastan joukkoon ja sekoita.

Kommentit (2)

Ekku

Voiko lohta oikeasti kypsyä noin vaan?

Nuudelipasta

Nythän tämä kääntyi jo itämaisiksi nuudeleiksi tuon soijan vuoksi. Itse teen tätä samaa pastaa lisäämällä öljyksi seesamiöljyä ja mukaan munakassiivuja sekä misotahnaa. Kesällä ihanaa, kun syö kylmänä, ja ilman tuota lohtakin on superhyvää.

Me Naiset on lisännyt 846 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.

Yksittäiset munakoisojen päälle kootut moussakat ovat kuin pikkuisia pizzoja. Tarjoa niiden kanssa raikasta salaattia.

Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + 20 min paisto
Vaikeustaso
Kohtalainen

Moussaka-pizzat

Ainekset

2
munakoisoa
Tomaattikastike
1
sipuli
200
g
herkkusieniä
2
rkl
öljyä
400
g
tomaattimurskaa
2
rkl
punaviinietikkaa
dl
vettä
1
dl
punaisia linssejä
juustokastike
1
sitruuna
200
g
halloumijuustoa
35
g
voita
½
dl
vehnäjauhoa
5
dl
maitoa
50
g
juustoraastetta
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
koristeluun
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Pilko sienet pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannulla öljy ja ruskista sienet. Lisää sipulit ja paista niitä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, viinietikka ja vesi. Huuhtele linssit ja sekoita ne joukkoon. Anna keittyä sillä välin, kun teet toisen kastikkeen.
  2. Raasta halloumi raastimen karkealla terällä ja sitruuna hienolla. Anna voin sulaa kattilassa. Ripottele jauho voin joukkoon ja anna kuplia hetki. Lisää maito hiljalleen koko ajan vispaten. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää juustoraasteet sekä sitruunan kuori. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Leikkaa munakoisot sentin paksuisiksi siivuiksi. Levitä ne uunipellille. Lusikoi kiekkojen päälle ensin tomaattikastiketta ja sitten juustokastiketta. Paista uunin alatasolla 20 minuuttia. Koristele lehtipersiljalla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 846 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Parsa yhdistetään tässä piirakassa brie-juuston ja sitruunan kanssa. Helppo pohja tehdään valmiista filotaikinasta.

Annoksia
8-10 annosta
Valmistusaika
Valmistusaika 20 min + paisto 25 min

Brie-parsapiirakka

Ainekset

12-16
tankoparsaa (2 punttia)
½
pkt
filotaikinaa
100
g
voita
2
rkl
seesaminsiemeniä
2
sitruunan kuoret
200
g
brie-juustoa
5
oksaa
timajmia
1
muna
150
g
ranskankermaa
1
rkl
hunajaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Ota taikina hyvissä ajoin sulamaan. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
  2. Sulata voi ja raasta sitruunan kuoret voin joukkoon. Kostuta suti sitruunavoihin ja sivele sitä vuoan pohjalle. Nosta filotaikinalevy vuokaan. Sudi sitruunavoita filotaikinalevylle ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Nosta uusi taikinalevy edellisen päälle, sudi voita ja ripottele siemeniä. Jatka kunnes vuoassa on kauttaaltaan 6–7 kerrosta taikinaa.
  3. Leikkaa brie siivuiksi ja hienonna timjami. Riko muna kulhoon. Sekoita rakenne rikki. Sekoita joukkoon ranskankerma, hunaja ja pippuri.
  4. Napsauta parsoista puumainen varrenosa pois. Kaada ranskankerma-munatäyte taikinalevyjen päälle. Lado brie-siivut tasaisesti täytteen päälle. Asettele parsat riviin juuston päälle. Paista 25 minuuttia uunin keskitasolla.

Kommentit (0)