Me Naiset on lisännyt 1245 reseptiä.
Linkitetty 283 keittokirjaan.
Ohje: Katja Nordlund Kuva: Sami Repo

Tuore minttu raikastaa vihreän pikapastakastikkeen, jota ei tarvitse edes kypsentää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Feta-kesäkurpitsakastike

Ainekset

1/2
valkosipulinkynsi
1
dl
pecorinojuustoa raasteena (tai parmesaania)
1
dl
minttua
3
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
4
dl
kesäkurpitsaa raasteena
100
g
fetaa tai vuohenjuustoa
3/4
dl
pinjansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori valkosipulinkynsi ja pane se pecorinon, mintun ja öljyn kanssa tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon. Pyöräytä ainekset tahnaksi. Lisää suola ja pippuri.
  2. Raasta kesäkurpitsa keskikarkeaksi raasteeksi, yhdistä se minttutahnaan. Murusta joukkoon feta.
  3. Sekoita kastike kuumaan pastaan ja ripottele päälle pinjansiemeniä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 174 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Karamellisoitua sipulia, pehmeä täyte ja rapea pohja. Helppo ja edullinen sipuligalette paistetaan rennosti pellillä.

Tämän piirakan aineksia voi muunnella sen mukaan, mitä keittiöstä valmistushetkellä löytyy:

  • Sipulitäytteeseen voi yhdistellä erilaisia sipuleita. Mikä tahansa viinietikka sopii täytteeseen.
  • Voit käyttää pohjaan mitä tahansa juustoraastetta. Jos kaapissasi on täysjyvävehnä-
  • ...
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Karamellisoitu sipuligalette

Ainekset

Pohja
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
dl
juustoraastetta
100
g
voita tai leivontamargariinia
½
dl
vettä
Sipulitäyte
500
g
sipulia
500
g
punasipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
rkl
sokeria
2
rkl
viinietikkaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Ranskankermatäyte
1
prk (200 g)
ranskankermaa
1
kananmuna
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista sipulitäyte. Kuori sipulit ja leikkaa ne poikittain noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi myös valkosipulinkynnet.
  2. Levitä pellille leivinpaperi ja sivele se ruokalusikallisella öljyä. Ripottele päälle ruokalusikallinen sokeria tasaiseksi kerrokseksi ja nostele sipulikiekot sen päälle. Sivele sipulit lopulla öljyllä ja ripottele päälle loppu sokeri. Pirskota päälle etikkaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Anna sipuleiden paahtua 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
  4. Valmista sillä aikaa pohja. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja juustoraaste kulhossa. Lisää rasva ja nypi muruiksi. Kaada joukkoon vesi ja sekoita tasaiseksi.
  5. Kauli taikina kevyesti jauhotetun leivinpaperin päälle halkaisijaltaan noin 30 sentin kokoiseksi pyöreäksi levyksi. Nostele levyn reunat ylös.
  6. Sekoita ranskankerma, muna ja mausteet keskenään. Levitä seos taikinan päälle.
  7. Nostele päälle jäähtyneet sipulit lomittain ja päällekkäin.
  8. Alenna uunin lämpö 200 asteeseen ja paista piirakkaa toiseksi alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.

Vinkki! Pohjan voi valmistaa myös monitoimikoneessa leikkuuterällä murustamalla ensin rasvan ja kuivat aineet, lisäämällä sitten vesitilkan ja pyöräyttämällä tasaiseksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1245 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Intialainen tomaattikeitto on herkullisen mausteinen ja sopivasti hapan. Se on myös täydellinen flunssan kaataja. Lisää chiliä makusi mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Intialainen tomaattikeitto

Ainekset

6
cm pala
inkivääriä
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
rypsiöljyä
4
rkl
tamarinditahnaa
1
ruukku
korianteria
1
vihreä chili
2
tlk (à 400 g)
kokonaisia tomaatteja (säilyke)
1
tl
kurkumaa
1
tl
suolaa
½
tl
sokeria
½
tl
jauhettua mustapippuria
Mausteseos
1
rkl
rypsiöljyä
1
tl
sinapinsiemeniä
1
tl
korianterin siemeniä
½
tl
jauhettua juustokuminaa

Työvaiheet

  1. Kuori inkivääri ja valkosipulinkynnet. Raasta ne suoraan kattilaan. Lisää öljy ja tamarindi. Kuumenna keskilämmöllä noin 5 minuuttia.

  2. Hienonna puolet korianterista, leikkaa chili pituussuunnassa puoliksi.

  3. Laita tomaatit kattilaan ja huuhdo tölkit vedellä. Murskaa tomaatteja hieman kauhalla. Lisää vesi kattilaan yhdessä korianterin, chilin ja kurkuman kanssa.

  4. Mausta keitto ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Keitä kannen alla 15 minuuttia välillä sekoittaen.

  5. Laita öljy paistinpannulle ja lisää mausteet. Kun sinapinsiemenet alkavat poksua, kaada kuuma mausteseos keiton pinnalle ja sekoita hyvin. Tarjoile keitto kuumana ja koristele lopulla korianterilla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 174 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Panu Pälviä

Kylvetä lihapullat vaihteeksi kookosmaitoisessa, thaimaustetussa liemessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaalainen red curry lihapullilla

Ainekset

2
salottisipulia
800
g
kasviksia, esimeriksi suippopaprikaa, porkkanaa ja litteitä herneenpalkoja
öljyä
1
rkl
(tai maun mukaan) thai red curry -tahnaa
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
kasvislientä
1
limetti
1
rkl
thaimaalaista kalakastiketta
1
ruukku korianteria
Lihapullat
2
valkosipulinkynttä
noin 3
cm:n
pätkä inkivääriä
1
punainen miedohko chilipalko
500
g
possunjauhelihaa tai sika-nautajauhelihaa
1
kananmuna
hiutalesuolaa, valkopippuria myllystä
Tarjoiluun
basmatiriisiä tai riisinuudeleita

Työvaiheet

  1. Tee ensin lihapullat. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Poista chilistä siemenet ja kanta. Kuutioi chili. Yhdistä ne jauhelihan ja munan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele pieniksi pulliksi. Paista pannulla öljyssä noin 5 minuuttia. Laita hetkeksi sivuun. Jos haluat pulliin kauniin värin, paista ne pannulla öljyssä kypsiksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Paloittele kasvikset pieniksi paloiksi. Kuullota sipulia pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää red curry ja sekoita. Laita pannulle kasvikset, kookosmaito ja kasvisliemi. Kiehauta seos ja lisää joukkoon kevyesti paistetut lihapullat. (Jos käytät kypsiä pullia, niin lisää ne keittoon vasta lopuksi). Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia tai siihen asti, kunnes lihapullat ovat kypsiä ja kasvikset ovat napakoita.
  3. Viimeistele limettimehulla, kalakastikkeella ja korianterilla. Tarjoa keitetyn riisin tai nuudeleiden kanssa.
     

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1245 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Juha Salminen

Kaipaatko vaihtelua perusburgereihin? Kokeile näitä! Possu-maapähkinäpurilaiset ovat saaneet inspiraationsa vietnamilaisesta keittiöstä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Possu-maapähkinäpurilaiset

Ainekset

400
g
possun jauhelihaa
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
raastettua inkivääriä
½
ruukku
ruohosipulia
2
rkl
kalakastiketta
1
keltuainen
LISÄKSI
8
pientä briossi- tai hampurilaissämpylää
1
dl
majoneesia
1
dl
makeaa thai chilikastiketta
romaine- tai sydänsalaattia
1
dl
rouhittuja maapähkinöitä
1
limetti

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, kuori ja raasta inkivääri. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kaikki jauhelihapihvien ainekset keskenään. Muotoile pihveiksi ja paista pannulla seesamiöljyssä kypsäksi.

  2. Paahda sämpylät. Laita pohjalle majoneesia ja makeaa thai chilikastiketta, päälle salaatinlehti ja pihvi. Rouhi päälle maapähkinöitä ja purista limetin mehua. Laita kansi kiinni.

Kommentit (0)