Me Naiset on lisännyt 1341 reseptiä.
Linkitetty 128 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Pia Inberg
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen kurpitsakeitto

Ainekset

1 1/2
kg
butternut- tai talvikurpitsaa (700 g valmista kurpitsasosetta)
1
iso sipuli
2
isoa valkosipulinkynttä
1/2
rkl
raastettua, tuoretta inkivääriä
1
rkl
mietoa currytahnaa
1/2
tl
juustokuminaa eli jeeraa
tilkka
öljyä kuullottamiseen
1
l
vettä
1
kasvisliemikuutio
400
g
kookosmaitoa
suolaa, mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurpitsat kuuteen osaan, poista siemenet ja pane palat uunipellille leivinpaperin päälle kuoripuoli alaspäin. Kypsennä paloja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes sisus on pehmeää.
  2. Kaavi kurpitsansisus lusikalla kattilaan. Kuullota silputtu sipuli, murskatut valkosipulinkynnet ja inkivääriraaste pannulla öljytilkassa. Lisää currytahna sekä jeera ja kuumenna hetken aikaa sekoittaen. Kumoa seos kurpitsasoseen sekaan kattilaan ja lisää vesi, kasvisliemikuutio ja keitä noin 5 minuutin ajan.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää kookosmaito ja kiehauta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2681 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos himosi kohde on mac & cheese, tässä on sen kilpailijaksi kukkis & cheese. Tämä vuoka valmistuu paahdetusta kukkakaalista ja ihanan pehmeästä juustokastikkeesta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
20 min + kypsennys 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Gratiini paahdetuista kukkakaaleista

Ainekset

n. 1
kg
kukkakaalia
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Juustokastike
3
rkl
voita
3
rkl
vehnäjauhoja
5
dl
täysmaitoa
80
g
cheddarjuustoa (2 dl raasteena)
80
g
emmentaljuustoa (2 dl raasteena)
Lisäksi
voita vuoan voiteluun
1
dl
kuivaa leipämurua tai korppujauhoja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Nypi kukkakaalit pieniksi nupuiksi ja laita nuput leivinpaperille uunipellille. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä öljy, valkosipuli, suola ja mustapippuri. Pyörittele mausteöljy kukkakaalinuppuihin ja paahda kukkakaaleja uunissa noin 10 minuuttia.

  2. Tee kastike. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Ripottele vehnäjauhot voihin ja kiehauta seos koko ajan sekoittaen. Kaada maito ohuena nauhana joukkoon. Keitä kastiketta koko ajan sekoittaen 3–4 minuuttia tai kunnes se sakenee. Siirrä kattila pois liedeltä.

  3. Raasta juustot. Sekoita juustoraasteet kuumaan kastikkeeseen.

  4. Voitele uunivuoka voilla. Siirrä kukkakaalit pelliltä vuokaan ja kaada kastike niiden päälle. Ripottele leipämurut pinnalle ja valuta oliiviöljy vuokaan. Kypsennä gratiinia uunissa noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2681 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Käyttövalmis keitetty riisi on mainio oikaisu, kun riisin keittämiselle ei ole aikaa. Pannussa mausteiden kanssa muhiva riisi saa seurakseen reilusti tuoreita yrttejä ja kikherneitä. Pannu onnistuu luonnollisesti yhtä lailla eilisestä keitetystä riisistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikherne-yrttiriisi

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
2
rkl
mietoa oliiviöljyä
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
kirveliä
½
ruukku
minttua
1
tlk
käyttövalmiita kikherneitä
2
ps (à 200 g)
maustamatonta valmisriisiä (tai keitettyä riisiä)
1
tl
jauhettua juustokuminaa
tl
jauhettua korianteria
¾
tl
jauhettua maustepippuria
tl
sumakkia)
1
pkt (200 g)
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Laita ne öljyn kanssa kylmään pannuun. Kuumenna matalalla lämmöllä 5 minuuttia.

  2. Hienonna sillä aikaa yrtit ja valuta kikherneet.

  3. Nosta lieden lämpöä ja kallista pannua niin, että öljy ja valkosipuli ovat pannun toisella laidalla. Paista näin, kunnes valkosipuli saa hieman väriä. Siirrä valkosipulit pois pannusta, mutta jätä öljy pannuun.

  4. Lisää riisit, kikherneet ja mausteet. Paista sekoittaen 3–4 minuuttia.

  5. Ota pannu liedeltä, lisää yrtit ja valkosipuli. Murenna päälle fetajuusto.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2681 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Italialainen munakoiso-tomaattivuoka, melanzane, tehdään perinteisesti uunissa. Pannuversio syntyy puolta nopeammin ja maistuu herkulliselta.

Tähän ruokaan käytetään japanilaisia munakoisoja, mutta pannu onnistuu myös tavallisilla munakoisoilla. Ne kannattaa leikata tuhdeiksi lanteiksi.

Vinkki! Melanzanen kaveriksi kannattaa varata rapeakuorista leipää, joka imee itseensä mahtavasti makua kasvisten maustamasta liemestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pannumelanzane

Ainekset

4
(600–700 g)
japanilaista munakoisoa
1
dl
vehnäjauhoja
½
kg
kypsiä tomaatteja
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
valkoviiniä
1
tlk
tomaattimurskaa
½
tl
suolaa
2
tl
sokeria
¼
tl
mustapippuria
½
ruukkua
basilikaa
Parmesaani-mozzarellakerma
1
dl
parmesaania raastettuna
1
pallo
bufalamozzarellaa
1
prk (200 g)
ranskankermaa
Lisäksi
2
rkl
oliiviöljyä
1–2
tl
kuivattuja chilihiutaleita
½
ruukkua
basilikaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisojen kova kanta pois ja leikkaa munakoisot pitkittäin puoliksi. Leikkaa puolikkaat vielä kahteen osaan, noin 15 cm:n pätkiksi.
  2. Kaada jauhot matalalle lautaselle ja kasta munakoisojen leikkuupinnat jauhoihin.
  3. Leikkaa tomaatit suupaloiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista munakoisoja keskilämmöllä laakeassa paistinpannussa oliiviöljyssä noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää pannuun tomaatit ja valkosipulit. Jatka paistamista pari minuuttia. Nosta lämpöä ja kaada valkoviini pannuun. Anna kiehua noin 1 minuutti ja lisää sen jälkeen joukkoon tomaattimurska ja mausteet. Hienonna basilika ja lisää se pannuun. Anna melanzanen kypsyä miedolla lämmöllä hiljalleen kiehuen noin 10 minuuttia.
  4. Raasta parmesaani. Valuta ja revi mozzarella pieniksi paloiksi. Sekoita juustot ranskankerman joukkoon. Sekoita keskenään öljy ja chili. Lusikoi melanzanen pinnalle mozzarella-ranskankerma, pirskottele päälle chiliöljyä ja viimeistele basilikalla. 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2681 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Öljyssä uuttunut valkosipuli antaa raikkaan tomaattiselle pastalle kivan säväyksen. Tämä ihana pasta on vartissa valmis pöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paras tomaattipasta

Ainekset

5–6
eriväristä tomaattia
2
rkl
punaviinietikkaa
1
prk (50 g)
kapriksia
2
pkt
bufalamozzarellaa
4
valkosipulinkynttä
1
dl
oliiviöljyä
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria
3–4
basilikanoksaa
Lisäksi
400
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä).

  2. Lohko tomaatit erikokoisiksi paloiksi isoon kulhoon ja mausta ne etikalla. Valuta kaprikset ja lisää ne tomaattien joukkoon. Ota mozzarellat pois pakkauksistaan ja laita lautaselle odottamaan.

  3. Hienonna valkosipulinkynnet. Lämmitä öljy pannussa ja lisää valkosipuli. Lieden lämpö saa olla matala, ettei valkosipuli ruskistu.

  4. Valuta pasta ja lisää valkosipuliöljy kuuman pastan joukkoon. Kaada pasta tomaattikulhoon ja sekoita huolellisesti.

  5. Mausta pasta sormisuolalla ja mustapippurilla. Viimeistele ruoka revityillä basilikanlehdillä ja mozzarellalla.

Vinkki Paista halutessasi kaprikset öljyssä rapeiksi. Kuivaa ne ensin huolellisesti talouspaperin välissä, laita pannuun kuumaan öljyyn ja paista, kunnes kaprikset ovat rapeita.

Kommentit (0)