Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 188 keittokirjaan.
Ohje: Katja Nordlund Kuva: Sami Repo

Herkullinen sitruunakastike valmistuu muutamasta raaka-aineesta. Sekoita pastaan tai tarjoa vaikka kalan ja perunoiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea sitruunakastike

Ainekset

1
sitruuna
1/4
ruukku
tilliä
150
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Raasta sitruunan ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Purista hedelmästä mehu. Hienonna tilli.
  2. Sekoita mehu, kuoriraaste ja tilli tuorejuustoon. Lisää öljy, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi tahnaksi ja tarjoa kuuman pastan kanssa.

Vinkki: Jos haluat pastan joukkoon rapeutta, paista 1 1/2 dl leivänmuruja ruokalusikallisessa oliiviöljyä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
LKarvinen on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Sushia lounaaksi ja sokerisuolattua lohta iltapalaksi? Miksipä ei. Tämä resepti on helppo valmistaa ja se ei vie kauan aikaa. Lohi on todella herkullinen tällä tavalla valmistettuna ja tämä resepti sopii esimerkiksi alkupalaksi tai vaikkapa pieneksi iltapurtavaksi.

Käytä tuoretta norjan lohta, jonka saat suoraan paikalliselta kalatiskiltäsi. Aasialaisen vivahteen tämä resepti saa piparjuurikreemistä sekä japaninretikkasalaatista. Sokerisuolattuja lohireseptejä löytyy melko hyvin netistä, itse törmäsin yhden tälläkin palstalla kirjoittavan toiseen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Sokerisuolattua lohta

Ainekset

600
g
lohta
100
g
sokeria
100
g
suolaa
Piparjuurikreme
0,5
dl
piparjuuritahnaa
1
purkki
Ranskankermaa
suolaa
Japaninretikkasalaatti
1
kpl
japaninretikka
2
rkl
oliiviöljyä
1
kpl
sitruuna
2
rkl
viinietikka
suolaa

Työvaiheet

Leikkaa lohifilee graavilohen tyyliin hiuksenhienoiksi ja ohuiksi paloiksi ja aseta sopivan kokoiseen astiaan. Kaada suola sekä sokeri erilliseen astiaan ja sekoita. Kaada tämän jälkeen lohipalojen päälle. Marinoi lohipaloja noin 30 minuutin ajan ja kuivaa palat.

Valmista piparjuurikreemi vatkaamalla ranskankerma kuohkeaksi ja sekoita kulhoon lisäksi piparjuuritahna ja suolaa. Muista tässä välissä tarkistaa maku, se on olennaista! Voit halutessasi lisätä sokeria tai suolaa oman makusi mukaan.

Valmista japaninretikkasalaatti kuorimalla salaatti ja raasta se sen jälkeen raastimella. Tämän jälkeen lisää sekoita mukaan öljy, puristettu sitruuna sekä viinietikka. Lisää hieman suolaa ja tarkista maku.

Asettele lohipalat tyylikkäästi lautaselle salaatin sekä piparjuurikremen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pippurinen juustopasta cacio e pepe on ihana kesäruoka retiiseillä ja herneillä tuunattuna. Vartti vain ja valmista on!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pippurinen retiisi-hernepasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
rkl
kokonaisia mustapippureita
1
nippu (150 g)
retiisejä
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
punainen chili
40
g
parmesaania raastettuna
4
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa paahda mustapippureita kuivassa pannussa 1 minuutti. Rouhi paahdetut pippurit huhmaressa.
  3. Viipaloi retiisit ja suikaloi herneenpalot. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Raasta juusto.
  4. Ota pastan keitinvettä 1 dl talteen ja siivilöi pasta. Kaada pasta takaisin kattilaan ja lisää juusto, öljy ja pippuria makusi mukaan. Lisää ½ dl keitinvettä kerrallaan ja sekoita voimakkaasti niin, että juusto sulaa kastikemaiseksi. Lisää retiisit, herneet ja chili. Mausta suolalla ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Tässä ohje rapeaakin rapeampiin ranskiksiin. Nämä kultakimpaleita muistuttava sormisyötävät viedään heti käsistä!

Vinkki! Ota paistoöljy talteen ja käytä sitä vielä toisenkin kerran.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Rapeat ranskikset

Ainekset

10
isoa perunaa
1
l
öljyä
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pese perunat. Kuori, jos haluat. Täytä iso kulho kylmällä vedellä. Leikkaa perunat tikuiksi, jotka ovat halkaisijaltaan noin sentin. Nosta ne veteen sitä mukaa kuin leikkaat. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  2. Levitä pellille leivinpaperi. Valuta perunoista vesi, huuhdo ja kuivaa ne. Levitä uunipellille ja kypsennä 7 minuuttia.
  3. Kaada öljy paksupohjaiseen kattilaan. Varaa viereen kulho , jonka päälle on viritetty siivilä , kattilan kansi ja reikäkauha. Kuumenna öljy. Jos käytät lämpömittaria, kuumenna öljy 180-asteiseksi. Ilman lämpömittaria öljy on sopivan lämpöistä, kun leipäpala ruskistuu noin minuutissa.
  4. Uppopaista ensiksi puolet ranskiksista. Anna niiden ruskistua noin 4 minuuttia. Nosta reikäkauhalla siivilään. Nosta loput perunoista ruskistumaan. Valuta myös ne. Suolaa perunat ja tarjoile heti. 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Misotahnalla marinoitu, grillissä meheväksi paahdettu munakoiso vie jalat alta. Viimeistele herkku pistaaseilla ja rucolanversoilla, muuta ei tarvita!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset misomunakoisot

Ainekset

2
munakoisoa
1+ 2
rkl
ruokaöljyä
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu
3
rkl
misotahnaa (esim. Yutaka)
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
½
dl
pistaaseja kuorittuna
rucolan versoja

Työvaiheet

  1. Laita grilli kuumenemaan.
  2. Halkaise munakoisot pitkittäin. Viillä leikkuupintaan veitsen kärjellä kevyet ristiviillot. Sivele ristikkopinta öljyllä.
  3. Hienonna valkosipuli ja purista sitruunasta mehu. Sekoita misotahna, sitruunamehu, valkosipuli, sokeri ja suola kulhossa.
  4. Pane munakoisot leikkuupinta alaspäin grilliin paahtumaan noin 5 minuutiksi tai kunnes pinta on kullanruskea. Käännä munakoisot ja sivele leikkuupinnat misoseoksella.
  5. Siirrä munakoisot grillissä matalamman lämmön alueelle. Jatka kypsennystä grillikuvun alla 5–7 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat läpikypsiä.
  6. Rouhi pistaasit. Viimeistele munakoisot pistaaseilla ja rucolanversoilla.

Kommentit (2)

Vierailija

Miksi sitruunan raastettu kuori? Alkup. Ohjeessa ei ole. Miksi pitää tehdä yksinkertaisesta aina pikkuisen vaivaalloisempaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hmm, onkohan kommenttisi tullut vahingossa väärään reseptiin?