Me Naiset on lisännyt 867 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Sami Repo

Bulgogi-tacon väliin ladotaan lihan lisäksi korealaista hapankaalia.

Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Bulgogi-tacot

Ainekset

400
g
naudan entrecote-lihaa
Marinadi
½
dl
soijakastiketta
3
rkl
fariinisokeria
1
rkl
seesamiöljyä
3
valkosipulinkynttä
½
rkl
viinietikkaa
1
tl
cayennepippuria
Pikakimchi eli korealainen hapankaali
¼
kiinankaali
½
valkosipulinkynsi
2
tl
raastettua inkivääriä
½
chili
¼
dl
vettä
½
tl
sokeria
½
rkl
valkoviinietikkaa
½
rkl
tomaattipyreetä
½
tl
suolaa
Tarjoiluun
tacokuoria tai tortilloja, jäävuorisalaattia, kurkkua, tomaattia, punasipulia, ranskankermaa, sriracha-kastiketta

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Se onnistuu helpoiten, kun liha on hieman kohmeista. Leikkaa valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi ja sekoita ne sekä marinadin muut ainekset ja kaada lihalle. Jätä maustumaan muiden ainesten valmistelun ajaksi.
  2. Tee kimchi. Leikkaa kaali suikaleiksi. Raasta valkosipuli ja inkivääri. Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Sekoita ainekset yhteen ja jätä maustumaan hetkeksi.

  3. Valmistele muut ainekset. Revi jäävuorisalaatti, kuutioi kurkkua ja tomaattia, hienonna punasipuli. Nosta ainekset tarjolle, lämmitä tacokuoret.

  4. Ota lihat marinadista ja paista viipaleita noin puoli minuuttia molemminpuolin todella kuumalla pannulla. Tarjoa kuumana tacojen täytteenä. Jokainen ruokailija saa täyttää tacon makunsa mukaisesti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1777 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Tommi Tervanen KUVA Tuomas Kolehmainen

Osso buco on Kotipizzan toimitusjohtaja Tommi Tervasen lapsuuden lempiruokaa. Hitaasti herkulliseksi hautuvassa pataruuassa on kiireettömyyden tuntu.  

Annoksia
4
Valmistusaika
6 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Osso buco Tommi Tervasen tapaan

Ainekset

1
kg
naudan potkaa
1
dl
vehnäjauhoja
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
1
tl
jauhettua savupaprikaa
4
rkl
voita
4
rkl
oliiviöljyä
2
paprikaa
2
porkkanaa
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1
tlk
kokonaisia kuorittuja tomaatteja
1
rkl
ruokosokeria
2
rkl
riistafondia
1
dl
punaviiniä
noin 5
dl
vettä
( 1
tl
suolaa)
1/2
dl
hienonnettua rosmariinia
1/2
dl
hienonnettua oreganoa
Gremolata
3
valkosipulinkynttä
1
sitruunan kuori raastettuna
1
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Leikkaa viillot potkien reunoihin (jotta ne eivät käpristy kypsyessään). Sekoita mausteet jauhoihin ja pyörittele potkat maustetuissa jauhoissa. Mittaa puolet öljystä ja voista padan pohjalle. Ruskista potkat nopeasti ja siirrä sivuun.
  2. Paloittele paprikat, kuori ja paloittele porkkanat, sipulit ja valkosipulinkynnet. Lisää loput rasvat pataan ja kuumenna uudelleen. Kuullota kasviksia padassa noin 5 minuuttia. Lisää potkat, kuoritut tomaatit, sokeri, fondi ja viini sekä vettä niin paljon, että lihat peittyvät. Hauduta kannen alla noin 5 tuntia.
  3. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Hienonna lopuksi yrtit päälle.
  4. Tee gremolata. Kuori ja raasta valkosipulit, raasta sitruunan kuori. Hienonna lehtipersilja. Sekoita ainekset keskenään. Tarjoa Osso Bucon (ja parmesaanirisoton) kanssa.

Kommentit (1)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1777 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Ihanat mustatorvisienet sopivat mainiosti paahteisella seesamiöljyllä ja kipakalla inkiväärillä maustettuun wokkiin. Kokeile!

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Possu-mustatorvisieniwokki

Ainekset

1
l
mustatorvisieniä
4
pientä tai 1 iso paksoi
3
valkosipulinkynttä
1
pieni purjo
n. 5
cm:n pala
inkivääriä
2 +2
rkl
rypsiöljyä
400
g
possunsuikaleita
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
riisiviiniä
2
tl
seesamiöljyä
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Puhdista sienet. Viipaloi paksoi ja hienonna valkosipulinkynnet. Viipaloi ja huuhtele purjo. Kuori ja hienonna inkivääri.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa tai wokissa. Paista possusuikaleita 3–5 minuuttia ja siirrä sivuun. Lisää 2 rkl öljyä pannuun ja paista valkosipulia ja inkivääriä 1 minuutti. Lisää sienet ja vihannekset ja paista korkeassa lämpötilassa 2–3 minuutta. Lisää paistetut lihat joukkoon.
  3. Sekoita soijakastike, riisiviini ja seesamiöljy ruokaan. Mausta mustapippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1777 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Panu Pälviä

Kreolipyttis on värikäs ja mausteinen versio perinteisestä muurikkaspydäristä. Makkarat, perunat ja munat pitävät huolen, ettei kukaan jää nälkäiseksi.

Annoksia
6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreolipyttis

Ainekset

12
keitettyä perunaa
2
ryynimakkaraa
1
kabanossi tai muu grillimakkara
1
sipuli
1
punainen paprika
2
esikypsennettyä maissia
1
prk (340 g)
hillosipuleita
1-2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
voita
1
tl
savupaprikaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
6
kananmunaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi perunat ja makkarat. Hienonna sipuli. Leikkaa paprika 1 cm:n kuutioiksi. Veistä maissintähkistä jyvät: nosta maissi pystyyn leikkuulaudalla ja leikkaa jyvät irti kuljettamalla terävää veistä pitkin kovaa ruotia. Valuta hillosipulit.
  2. Kuumenna öljy isossa pannussa tai muurinpohjapannulla. Kuullota sipulit ja paprikakuutiot öljyssä pehmeiksi. Lisää makkarat. Kun makkarat ovat ruskistuneet, lisää perunat, maissit ja hillosipulit ja paistele kunnes perunoissa ja maisseissa on ruskistunutta pintaa. Lisää nokare voita antamaan makua, kääntele pyttistä ja mausta savupaprikajauheella ja mustapippurilla.
  3. Paista kananmunat ja tarjoa pyttiksen kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1777 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Juhlista sienikauden alkua mainiolla pizzalla, jonka kantarelleissa on vieno savun maku. Itse tehty tomaattikastike ja kylmäsavukinkku tekevät pizzasta parasta viikonloppuruokaa.

Annoksia
2 pizzaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Savukantarellipizzat

Ainekset

2
dl
vettä
25
g
tuorehiivaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
Savustetut kantarellit
2
l
kantarelleja
1
savustuspussi
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Tomaattikastike
2
valkosipulinkynttä
2
dl
paseerattua tomaattia
4
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
oliiviöljyä
1
laakerinlehti
1
tl
kuivattua oreganoa
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1
pkt (100 g)
kylmäsavustettua kinkkua
10
kirsikkatomaattia
1
pkt (125/220 g)
mozzarellaa
2
rkl
tuoretta oreganoa

Työvaiheet

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva veteen. Lisää öljy ja suola. Sekoita jauhot 2–3 erässä taikinaan. Vaivaa taikinaa käsin noin 10 minuuttia tai koneella, kunnes taikina on kimmoisaa. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
  2. Savusta sillä aikaa sienet. Laita uunipelti uuniin ja kuumenna uuni 250-asteiseksi. Käytä alalämpöä, jos mahdollista. Älä käytä kiertoilmatoimintoa. Harjaa sienet puhtaiksi. Paloittele ne 3–4 cm:n paloiksi. Laita ne savustuspussiin ja sulje pussi tiiviisti. Laita pussi kuumalle pellille uuniin noin 10 minuutiksi. Laske sitten lämpötila 200 asteeseen ja jatka savustamista 10 minuuttia. Ota savustuspussi uunista ja anna sienten vetäytyä pussissa 10 minuuttia ennen avaamista. Mausta sienet suolalla ja pippurilla.
  3. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä kastikkeen aineet kattilassa ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Tarkista maku.
  4. Säädä uuni 250 asteeseen. Kauli tai painele taikinasta 2 ohutta pizzapohjaa ja siirrä ne leivinpaperilla päällystetyille uunipelleille. Levitä pohjille tomaattikastiketta, savustetut sienet, kinkut ja tomaatit. Revi mozzarella ja levitä pizzoille. Paista pizzoja uunissa 8–10 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja pohja tuntuu rapealta. Ripota pizzoille tuoretta oreganoa.

Kommentit (0)