
Kebakot nostetaan pöytään kuumina tai kylminä. Kreikkalaisherkku tsatsiki on raikas lisuke.
Pienet lammaskebakot
Ainekset
Työvaiheet
- Kuullota öljytilkassa hienoksi silputtu sipuli. Lisää mausteet ja kuumenna parin minuutin ajan.
- Lisää sekaan tomaattipyree ja hienoksi murennettu lihaliemikuutio. Kuumenna vielä hetki ja kumoa seos jauhelihan joukkoon kulhoon.
- Lisää sekaan kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta puutikkujen ympärille noin 8 cm:n pituisia, pitkulaisia pihvejä.
- Kuumenna pannulla öljyn ja voin seos ja paista siinä lihakebakot kypsiksi, muutama minuutti puoleltaan. Tarjoile kuumina tai kylminä.
Vinkki! Viismauste-seosta myydään etnisissä kaupoissa.
Tsatsiki (10 min)
Ainekset
Työvaiheet
- Halkaise kurkku ja poista siemenet. Raasta kurkku ja puristele ylimääräinen neste pois.
- Murskaa valkosipuli ja sekoita kaikki ainekset suolaa lukuun ottamatta keskenään. Nosta viileään noin puoleksi tunniksi ja lisää suola juuri ennen tarjoilua.