Me Naiset on lisännyt 1222 reseptiä.
Linkitetty 361 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen ja Taina Vuohelainen KUVA Arto Vuohelainen

Balsamico ja rosmariini tuovat kanaruokaan italialaisen säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen appelsiinikana

Ainekset

4
broilerin minuuttipihviä
suolaa, vastarouhittua mustapippuria
2
rkl
öljyä
3
rkl
valkoista tai mustaa balsamico-viinietikkaa
1 1/2
dl
vastapuristettua appelsiinimehua
1 1/2
dl
kanalientä
2
rkl
tuoretta rosmariinia
1
rkl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Mausta minuuttipihvit molemmilta puolilta suolalla ja pippurilla. Paista broilereihin pannulla öljyssä kaunis väri molemmille puolille. Kaada pannulle viinietikka, kanaliemi ja appelsiinimehu.
  2. Lisää hienonnettu rosmariini. Anna seoksen kiehahtaa, vähennä lämpöä ja jatka paistamista noin 5 minuuttia.
  3. Lusikoi pannulla olevaa nestettä broilereille paistamisen aikana. Lisää hunaja ja voi. Jatka paistamista vielä muutama minuutti.
  4. Tarjoile broilerit keitetyn riisin, keitettyjen kasvisten ja salaatin kera.

Kommentit (2)

Saara Dufva
Seuraa 
Liittynyt10.7.2014

Missä välissä se kanaliemi laitetaan? :)

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Totta tosiaankin, Saara. Hyvä huomio!

Kanaliemi lisätään samaan aikaan kuin viinietikka ja appelsiinimehu. Päivitimme reseptin ajan tasalle.

Kiitoksia tarkkaavaisuudesta :)

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2330 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Katajanmarjat ja rosmariini tai kuusenhavut maustavat poronfileen juhlapöytään. Kuivatuilla mustikoilla maustettu leipämuru tekee pinnasta hauskasti rapean. Tarjoa perunamurskeen ja jugurttidipin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + maustuminen 30 min + vetäytyminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Katajanmarja-poronfilee

Ainekset

700
g
poron sisä- tai ulkofileetä
4
katajanmarjaa
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
soijakastiketta
½
tl
mustapippuria myllystä
2
kuusenhavua tai 4 rosmariininoksaa
1
rkl
voita ja 1 rkl öljyä paistamiseen
LISÄKSI
1
viipale vaalea leipää
2
tl
rypsiöljyä
2
tl
sitruunan kuorta raastettuna
2
rkl
kuivattua mustikkaa

Työvaiheet

  1. Laita ensin perunat paahtumaan (ohje alla). Pyyhi fileet talouspaperilla. Murskaa katajanmarjat. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Yhdistä katajanmarjat, valkosipuli, soijakastike ja mustapippuri. Sivele seos fileelle. Anna maustua huoneenlämmössä puoli tuntia.

  2. Laita kuusenhavut tai rosmariinit sekä voi ja öljy pannuun. Kuumenna ja lisää liha. Paista noin 2 minuuttia per puoli. Tarkista lihan sisälämpö mittarilla. Liha on medium-kypsää mittarin osoittaessa 56 astetta. Peitä filee foliolla ja anna vetäytyä 15 minuuttia.

  3. Murenna leipä esimerkiksi teholeikkurilla. Paista öljyssä pannussa kullanruskeaksi. Lisää sitruunan kuoriraaste ja mustikka. Ripottele seos lihalle.

Vinkki Jos kaipaat kastiketta, tarjoa filee jogurttidipin kanssa. Myös punaviinikastike sopii annokseen.

Tuplapaahdettu perunamurske

Ainekset

1
kg
Rosamunda-perunaa
75
g
gruyérea tai muuta maukasta juustoa
100
g
voita
1
tl
sormisuolaa
½
tl
valkopippuria myllystä
3
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
2
tl
sitruunankuorta raastettuna

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese perunat ja laita ne uunivuokaan. Kypsennä 50 minuuttia.

  2. Raasta juusto. Sulata voi ja lisää juusto voisulaan. Kuori ja survo kypsät kuumat perunat karkeaksi murskeeksi. Sekoita perunamurske voi-juustoseokseen. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Pese ja voitele uunivuoka, jossa paahdoit perunat. Laita perunamurske vuokaan ja kypsennä uunissa noin 15 minuuttia. Mausta hienonnetulla ruohosipulilla ja raastetulla sitruunankuorella.

Jogurttidippi

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
tl
sitruunankuorta raastettuna
1
ruukku
ruohosipulia tai tilliä
3
dl
turkkilaista jogurttia
1
tl
sormisuolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi. Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Hienonna yrtti.

  2. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita tasaiseksi.

Kommentit (0)

Vesikielellä on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen

Elämme haasteisia aikoja ja työt/opiskelut ovat siirtyneet useimmilla koronan vuoksi taas etäksi. Tässä etätöihin oiva lounasvaihtoehto, jonka voit tehdä hyvin etukäteen ja lämmittää, kun tulee ruokatauko. Tästä rullasta tykkää koko perhe ja on ravitsevaakin.
Pohjan taikinaan voit lisätä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanainen jauhelihamunakasrulla

Ainekset

Pohja
6
kananmunaa
6
dl
maitoa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
dl
vehnäjauhoja
pinaattia
Täyte
400
g
jauhelihaa
1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
2-3
isoa porkkanaa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
tl
savupaprikaa
2
rkl
korianterisilppua
1
prk
creme fraichea (170g)
Kuorrute
100
g
Emmental-juustoraastetta
1
kananmuna
1
kananmunan keltuainen

Työvaiheet

Pohja:
1. Sekoita pohjan ainekset kulhossa . Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 20-30 minuuttia.
2. Jäähdytä pohja ja kumoa jäähtynyt pohja toisen leivinpaperin päälle.

Täyte:
3. Paista jauheliha kypsäksi ja siirrä se toiseen pannuun odottamaan sillä aikaa, kun paistat sipulit ja porkkanat pehmeiksi.
4. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Silppua porkkanat ja valkosipulit. Paista porkkanat ja sipulit yhdessä paistinpannulla ja hauduta ne pehmeiksi (n.10 min)
5. Lisää sekaan kypsä jauheliha ja mausta seos. LIsää lopuksi creme fraiche. Sekoita hyvin.
6. Levitä hieman jäähtynyt täyteseos 3/4 osan pohjan päälle ja kääri rullalle. (kuva).

Kuorrute:
7. Sekoita juustoraaste, keltuainen ja 1 kananmuna keskenään hyvin ja lusikoi se rullan päälle. Kuorruta rulla 250 asteessa noin 8-10 minuuttia.

8. Anna rullan vetäytyä kunnolla ennen leikkaamista. Jäähtynyt rulla on helpompi leikata ja pysyy kauniisti kasassa.

Tämä maistuu erittäin hyvältä myös kylmänä. Nauti.

Resepti: Tarja Pasanen @waterontongue (Vesikielellä)

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2330 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Nyt on järisyttävän hyvää! Mehevä kassler ja makea persimon solmivat padassa koukuttavan makuliiton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Persimon-possupata

Ainekset

800
g
porsaan kassleria
4
valkosipulinkynttä
20
g
tuoretta inkivääriä
4
rkl
öljyä
5
dl
vettä
1
kanaliemikuutio
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
tummaa misotahnaa
1
rkl
gochujangia tai muuta chilitahnaa
1
tl
anista
4
neilikkaa
Lisäksi
4
persimonia
2
kevätsipulinvartta

Työvaiheet

  1. Paloittele liha. Kuori ja hienonna valkosipulit. Suikaloi inkivääri.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja ruskista lihat muutamassa erässä. Laita ruskistetut lihat pataan. Paista valkosipulia ja inkivääriä samassa pannussa 1–2 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää soijakastike, miso, chilitahna ja mausteet. Kaada liemi lihapataan. Keitä kannen alla keskilämmöllä 1 tunti.
  3. Poista persimoneista kannat ja paloittele hedelmät. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja paista persimoneja 3–5 minuuttia.
  4. Lisää persimonit possupataan ja hauduta pataa vielä 10 minuuttia. Lisää viipaloidut kevätsipulinvarret ruokaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1222 reseptiä.
Linkitetty 150 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Lindströmin tyyliset lihapullat saavat makunsa ja värinsä etikkapunajuurista ja kapriksista. Riistajauheliha toimii näissä lihapullissa possujauhelihan kanssa erityisen hyvin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-lihapullat

Ainekset

1
sipuli
1
rkl
öljyä
4
pientä etikkapunajuurta
1
rkl
tuoretta rosmariinia
1
rkl
kapriksia hienonnettuna
400
g
sika-nautajauhelihaa (tai hirvi-possusekoitusta tai poro-possu-sekoitusta)
1
kananmuna
2
tl
dijonsinappia
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Paistamiseen
1
rkl
öljyä
1
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se pannulla öljyssä pehmeäksi. Siirrä sivuun jäähtymään.

  2. Raasta punajuuret. Hienonna kaprikset pienemmäksi, hienonna rosmariini. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pyörittele massasta pieniä pullia ja paista pannulla öljy-voiseoksessa kypsäksi.

Kommentit (4)

melkein kokki

Lindstömistä on vain yksi resepti, se ruotsalainen. Muut sen tyyliset ovar jotain muuta kuin Lindströmin pihvejä, bill a la Lindström. Tässä nyt koitetaan paistaa jonkinlaisia Lindström-jäljitelmiä lihapullien muodossa. Jos kokintaidot ovat puutteelliset, tuloksena on jotain siltä väliltä.

hätäinen

Lapsus. Piti tietty olla "biff", ei "bill"

Vierailija

Aivan ihania,mahtavan maukkaita ja helppotekoisia.

Tinke

Nämä on järkyttävän hyviä, erityisesti tuolla riista-possusekoituksella! Maistuu myös kylmänä eli hyvä lisä juhlatarjoilupöytiin. Kiitos ohjeesta!