Maukas aamiaiskuppi kirkastaa kehnostikin alkaneen aamun.
Juhlien jälkeisenä aamuna päätä saattaa kivistää ja mieliteot kohdistuvat johonkin helppoon, suolaiseen ja rasvaiseen ruokaan.
Nämä kananmuna-pekonikupit vastaavat näiden aamujen tarpeeseen. Sopivat ne toki myös tavallisen viikonlopun hieman paremmaksi aamupalaksi tai vaikka saunanjälkeiseksi herkkuiltapalaksi.
Ohje on simppeli. Muffinivuoka tai pienet uunin kestävät kupit voidellaan, ja reunaa kiertämään asetellaan pekoniviipale tai kaksi. Kananmunista, juustoraasteesta ja ranskankermasta tai ruokakermasta vatkataan seos, joka kaadetaan vuokiin. Munakuppeja paistetaan uunissa, kunnes munamassa on hyytynyt, noin 20 minuuttia.
Muna-pekonikupit
Ainekset
Työvaiheet
- Voitele neljä pientä uunivuokaa, kuumuuden kestävää kuppia tai muffinipellin koloa. Pyöräytä pekoniviipaleet vuokien reunoille. Pekonin ei tarvitse peittää pohjaa ja reunoja kauttaaltaan.
- Sekoita munat, ranskankerma ja juustoraaste yhteen. Mausta seos suolalla ja pippurilla.Kaada massa pekonilla vuorattuihin muotteihin. Paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes munamassa hyytyy.
- Halutessasi voit paistaa munakuppien koristeeksi pekonia. Tarjoile muna-pekonikupit paahdetun leivän kanssa.