Me Naiset on lisännyt 1315 reseptiä.
Linkitetty 250 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Anna Huovinen

Pussissa grillatut perunat ovat mehukkaita ja ihanan koukuttavia.

Uudet perunat eivät kikkailuja kaipaa. Niinhän sitä luulisi, ellei olisi maistanut foliopussissa grillattuja perunoita.

Perunat pestään ja niitä keitetään muutama minuutti, sitten ne valutetaan ja sujautetaan grillaamiseen tarkoitettuun pussiin.

Tärkein vaihe seuraa nyt: sujauta pussiin mukaan voita, silputtuja sipulin varsia, suolaa ja soijakastiketta.

Paksu grillipussi suojaa perunoita hyvin, mutta pussia kannattaa kuitenkin käännellä, sillä sipulin varret ovat kovin hentoja.

Lopputulos on kikkailun arvoinen. Kokonaisuus on huumaavan hyvää. Voissa pehmenneet sipulin varret ja valkosipuli sekä pinnasta suolaiset perunat ovat niin loistava lisuke, että ne saattavat viedä valokeilan grillilihalta.

Ohjeen takaa löytyy Iiro Hanelius.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Pussiperunat

Ainekset

800
g
pieniä uusia perunoita
1
nippu
kevätsipuleita
1
valkosipuli
100
g
voita
4
rkl
soijakastiketta
2
tl
(aromi)suolaa
Grillaamiseen
2
foliogrillipussia

Työvaiheet

  1. Pese perunat. Pilko kevätsipulien varret noin sentin mittaisiksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Kuumenna kattilassa vettä ja keitä perunoita pari minuuttia.
  2. Laita perunat, sipuli ja valkosipulinkynnet pussiin. Lisää voi, soijakastike ja suola. Kääri pussin suu kiinni. Laita suljettu pussi toisen paistopussin sisälle niin, että suuaukko on pohjalla. Mikäli käytät alumiinifoliota, muotoile siitä ”vuoka”, lisää ainekset ja kääri ympärille muutama kierros foliota, kunnes tuloksena on suljettu paketti.
  3. Grillaa kuumassa grillissä 30 minuuttia. Käännä viisi kertaa kertaa paiston aikana. Tee lopuksi pieni reikä ja tarkista, että perunat ovat varmasti pehmeitä.

Kommentit (3)

Katriina Kotiranta
Seuraa 
Liittynyt28.1.2016

Mistähän noita grillipusseja löytyisi? Minkä merkkisenä niitä edes on olemassa? Toki foliopaketin tekeminen onnistuu, mutta pussissa pysyisi kaikki nesteet varmemmin sisällä.

toimitus
Seuraa 
Liittynyt30.4.2014

Hei, kiitos kysymyksestä ja pahoittelut, että vastaus tulee vasta nyt! Tavallisista kaupoista kyllä olemme löytäneet erilaisia grillauspusseja. Ne saattavat olla myös kiuaspussien nimellä. Toivottavasti löytyy! T: Soppa365 toimitus

Katriina Kotiranta
Seuraa 
Liittynyt28.1.2016

Kiuaspusseja olenkin kaupoissa nähnyt. Testataan niitä juhannuksena!

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 on lisännyt 275 reseptiä.
Linkitetty 363 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Tämä klassikko ei petä! Kun kukkakaali kuorrutetaan juustolla ladatulla kastikkeella, lopputulos ei voi olla muuta kuin herkullinen. 

Gratinointikastike pysyy paremmin kaalin pinnalla, kun se on viileää. Voit keittää kukkakaalin valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Juustoksi gratiiniin sopivat täysrasvaiset, hyvin sulavat juustot, kuten gruyère, kermajuustot tai pitkään kypsytetyt vuoristojuustot.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta lisäkkeenä
Valmistusaika
50 min + kastikkeen jäähtyminen noin 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Gratinoitu kukkakaali

Ainekset

1
(n. 800 g)
kukkakaali
2
l
vettä
1
tl
suolaa
Juustokastike
25
g
voita
2
rkl
vehnäjauhoja
3
dl
maitoa
1
tl
dijoninsinappia
¼
tl
muskottipähkinää
2
dl
maukasta juustoraastetta
Pinnalle
½
dl
maukasta juustoraastetta
6
ruohosipulinvartta

Työvaiheet

  1. Huuhtele kukkakaali. Leikkaa irti suojalehdet. Jos ne ovat hyväkuntoiset, lisää myös ne gratiiniin. Koverra kuorimaveitsellä kaalin kova kanta irti.
  2. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kukkakaali. Keitä 5–8 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmentynyt. Nosta kaali reikäkauhan avulla lautaselle jäähtymään. 
  3. Sulata voi pinnoitetussa kattilassa ja lisää jauhot sekoittaen. Lisää maito muutamassa erässä hyvin sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
  4. Mausta kastike sinapilla ja muskottipähkinällä. Lisää juusto ja sekoita, kunnes se on sulanut kastikkeen joukkoon. Jäähdytä kastike kylmässä vesihauteessa. 
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka. Laita kukkakaali ja suojalehdet vuokaan. Valuta päälle kastike ja lisää loput juustoraasteesta. Gratinoi uunissa noin 25 minuuttia.
  6. Hienonna ruohosipuli ja ripottele se kukkakaalin pinnalle. Tarjoa kukkakaali lisäkkeenä.

Kommentit (6)

Vierailija

Kuinka tehdään / ohje gluteenittomalle versiolle??

Käyttäjä11413
Seuraa 
Liittynyt25.6.2018

Entäs vegekermakorviketta, kuinka paljon jauhetta laitetaan ?
On kätevää käyttää, kun ei tänne saareen voi roudata maitopurkkeja, kun ei ole sähköä.
Vegekermakorvikepulveria on nykyään jo monta merkkiä ihan Prismassakin.

Supersaukko

Hyvä ohje. Aion ehdottomasti tehdä. Tuo vain ihmetyttää, että miksi kastike pitää ensin jäähdyttää ja sitten kaataa kukkakaalin päälle, kun se menee 200 asteiseen uuniin?

Supersaukko

Käyttäjä11413:lle

Kannattaa ostaa UHT-maitoa. Se on kaupassakin lämpimässä ja säilyy avaamattomana huoneenlämmössä vähintään purkin päiväykseen asti. Niitä on ainakin 2dl, 5dl ja litran purkeissa.

Vierailija

Supersaukolle
Ohjeessa kerrotaan, että kastike pysyy paremmin kaalin päällä kun se on viileä.

Vierailija

Mitäpä jos tekisi sen kastikkeen ihan ensimmäiseksi. Kaiken muun tekemiseen plus uunin lämpenemiseen menee kyllä oma aikansa. Kastike jäähtyy kyllä sopivasti;))

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2605 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Tilli ja peruna ovat täydelliset yhdessä. Tarjoa simppeli perunasalaatti vaikka grilliruokien lisukkeena!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tilli-perunasalaatti

Ainekset

1
kg
kiinteitä tai uusia perunoita
1
(200 g)
kurkku
¾
dl
tilliä hienonnettuna
¾
dl
ruohosipulia hienonnettuna
KASTIKE
1
(luomu)sitruuna
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
kokojyväsinappia
2
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Raasta sitruunan kuori ohuesti ja purista mehu. Sekoita ne öljyyn. Lisää sinappi, suola ja pippuri ja sekoita.

  2. Laita perunat kiehumaan. Halkaise kurkku, koverra siemenet pois ja leikkaa kurkku kuutioiksi. Hienonna tilli ja ruohosipuli.

  3. Kuutioi perunat kuumina ja kaada kastike niiden päälle. Kun perunat ovat jäähtyneet, lisää kurkku ja yrtit.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2605 reseptiä.
Linkitetty 208 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vesi herahtaa kielelle, kun grillistä leijailee paahtuvan kaalin tuoksu. Jos anjoviksella maustettu voi ei maistu, kaalit voi syödä uusien perunoiden tapaan voin ja sitruunatilkan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillikaali ja makuvoi

Ainekset

1
iso varhaiskaali
1–2
tl
sormisuolaa
Makuvoi
100
g
huoneenlämpöistä voita
3
anjovisfileetä tai 1 rkl kalakastiketta
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
Lisäksi
½
dl
balsamiviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Aloita vaahdottamalla voi sähkövatkaimella. Hienonna anjovisfileet, valkosipuli ja rosmariini ja sekoita ne voihin.

  2. Leikkaa kaali 8–12 lohkoksi. Grillaa lohkoja keskilämmöllä, muutaman kerran kääntäen, noin 15 minuuttia. Mausta kaalit suolalla grillauksen loppuvaiheessa.

  3. Siirrä lohkot grillistä tarjoiluastiaan ja lusikoi makuvoi kuumille kaaleille. Tarjoa etikan kanssa.

Kommentit (3)

Vanitas vanitatum et omnia van...

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, laita paistinpanulle voita ja aloita kaalin kypsentäminen miedolla lämmöllä, lisää loppuvaiheessa sokeria tai hunajaa, sekä yrttejä jos haluat.

Näin kaalista ei tule hiiltynyttä, mutta kuitenkin erittäin maukasta.

Helena

Rakastan varhaiskaalta! Se toimii koko kevään salaattina erilaisin kastikkein ja wokkiruuan osana. Grillattu kaali tulee varmasti osaksi meidän kesämenuta samoin kuin myös muut kaalet, kesä- ja parsakaali. Käytän paljon Sopan reseptejä, ne ovat toimivia ja vailla turhaa piperrystä.

Vierailija

"Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, laita paistinpanulle voita ja aloita kaalin kypsentäminen miedolla..."

Tämä ohje toimii varmaankin oikein hyvin jos tehdään kaalilaatikkoa, mutta Sopan reseptissä ei ole paistinpannua, vaan kaali grillataan. Kumma juttu että aina joidenkin täytyy yrittää päteä ja alkaa kirjoitella tänne omia reseptejään. Tehkää oma keittokirja.

Me Naiset on lisännyt 1315 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Yksinkertaisen perunasalaatin juju on perunoiden kylvettäminen yön yli etikassa ja melko runsaassa sokerimäärässä. Usko tai älä, mutta se tekee perunoille makuihmeen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 15 min + perunoiden ja tillisuolan tekeytyminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Perunasalaatti Ny Deli -tyyliin

Ainekset

kg
(kiinteitä) perunoita
Marinadi
¾
dl
vettä
¾
dl
valkoviinietikkaa
½
dl
sokeria
Lisäksi
noin 1
tl
tillisuolaa (ks. ohje)
3
kevätsipulin vartta
dl
majoneesia
Tillisuola
1
nippu tilliä (25 g)
1
dl
karkeaa merisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin tillisuola. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Hienonna tilli sekoittimen kulhoon, lisää suola. Jauha hienoksi vihreäksi muruksi, mutta älä soseuta. Levitä suola leivinpaperin päälle uunipellille. Kuivata uunissa tunti, sekoita pari kertaa kuivumisen aikana. Ota pelti uunista ja anna suolan kuivua huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Laita tiiviiseen lasitölkkiin.

  2. Kuori ja kuutioi perunat. Keitä kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, mutta napakaksi, noin 10 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.

  3. Sekoita kattilassa marinadin ainekset. Keitä minuutin ajan. Siirrä levyltä ja kaada perunoiden joukkoon ja anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.

  4. Valuta tarvittaessa ylimääräinen neste pois. Mausta perunat tillisuolalla. Hienonna kevätsipuli ja kääntele majoneesi perunoiden joukkoon.

Kommentit (0)