Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 177 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Sami Repo

Krabin pasta on aasialainen muunnelma avokadopastasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Krabin avokadopasta haastaa kulttisuosioon nousseen avokadopastan

Ainekset

300
g
spagettia
1
valkosipulinkynsi
1
chili
1
limetin mehu
1
rkl
raastettua inkivääriä
1
tl
thaikalakastiketta
1
tl
hunajaa
2
avokadoa
1/2
ruukku
korianteria
100
g
lehtikaalia tai rucolaa
1
dl
suolapähkinöitä
100
g
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. ­Hienonna chili ja purista limetistä ­mehu. ­Sekoita ­isossa kulhossa valko­sipuli, chili, ­mehu, inkivääri, kalakastike ja hunaja.
  2. Kuori avokadot, poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Hienonna korianteri ja lehtikaali. Lisää avokado, korianteri ja lehtikaali (tai ­rucola) kulhossa oleviin aineksiin.
  3. Keitä pasta suolalla maustetussa ­vedessä. Kun pasta on kypsää, valuta se, mutta ota puoli desiä keitinlientä talteen. Kaada pasta muiden ainesten joukkoon, lisää keitinliemi ja sekoita. Rouhi suolapähkinät ja ripottele ne juustoraasteen kanssa ruuan pinnalle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pippurinen juustopasta cacio e pepe on ihana kesäruoka retiiseillä ja herneillä tuunattuna. Vartti vain ja valmista on!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pippurinen retiisi-hernepasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
rkl
kokonaisia mustapippureita
1
nippu (150 g)
retiisejä
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
punainen chili
40
g
parmesaania raastettuna
4
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa paahda mustapippureita kuivassa pannussa 1 minuutti. Rouhi paahdetut pippurit huhmaressa.
  3. Viipaloi retiisit ja suikaloi herneenpalot. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Raasta juusto.
  4. Ota pastan keitinvettä 1 dl talteen ja siivilöi pasta. Kaada pasta takaisin kattilaan ja lisää juusto, öljy ja pippuria makusi mukaan. Lisää ½ dl keitinvettä kerrallaan ja sekoita voimakkaasti niin, että juusto sulaa kastikemaiseksi. Lisää retiisit, herneet ja chili. Mausta suolalla ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Voiko bolognesesta tehdä vieläkin parempaa? Paahda kastikkeen pohjaksi kilo kirsikkatomaatteja pari valkosipulinkynttä, niin tiedät, että kyllä voi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu bolognese

Ainekset

1
kg
kirsikkatomaatteja
2
valkosipulinkynttä
2 + 3
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
sipuli
1
porkkana
400
g
pihvikarjan jauhelihaa
1/2
dl
punaviiniä
1
tl
sokeria
1
tl
sormisuolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
100
g
parmesaania
2
dl
basilikanlehtiä
250
g
bufalomozzarellaa
LISÄKSI
350
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Levitä tomaatit ja kuorimattomat valkosipulit uunipellille. Valuta 2 rkl öljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 45 minuuttia.
  2. Ota osa tomaateista sivuun koristelua varten. Laita loput tehosekoittimen kulhoon. Purista valkosipulit kuoristaan joukkoon. Soseuta tasaiseksi.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja leikkaa porkkana pienenpieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulia ja porkkanaa pannussa 3 rkl:ssa öljyä muutama minuutti. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi. Lisää punaviini ja sokeri, kiehauta. Lisää soseutettu tomaatti ja anna seoksen lämmetä. Raasta parmesaani joukkoon ja lisää basilikanlehdet.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja yhdistä kastikkeen kanssa. Revi mozzarella päälle ja lisää loput paahdetut tomaatit. Raasta halutessasi vielä parmesaania pinnalle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Jamie Oliverin reseptin inspiroimat pehmeät basilikagnocchit tehdään ricotta- ja parmesaanijuustoista! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Basilika-sitruunagnocchit

Ainekset

2
(60g)
tuuheaa basilikaa
125
g
parmesaania
1
prk (250g)
ricottaa
2
kananmunaa
n. 1 1/4
dl
vehnäjauhoja
SITRUUNAVOI
1
sitruuna
4
rkl
voita
LISÄKSI
pecorinoa tai parmesaania
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Hienonna 1/3 basilikasta ja laita silppu sivuun odottamaan. Keitä reilusti vettä isossa kattilassa. Laita loput basilikanoksat kattilaan ja keitä niitä noin 30 sekuntia. Ota basilikat reikäkauhalla siivilään ja anna valua. Säästä vesi. Kun basilika on hieman jäähtynyt, puristele siitä kaikki vesi pois. Hienonna ryöpätty basilika.
  2. Raasta parmesaani kulhoon. Lisää ricotta, kananmunat, jauhot ja ryöpätty basilika. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta jauhotetulla pöydällä kaksi pötköä (Ø noin 1 cm). Leikkaa ne noin 2 cm:n paloiksi. Litistä palat gnoccheiksi haarukalla. Laita gnocchit jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi.
  3. Pese sitruuna ja raasta kuoren keltainen osa hienoksi raasteeksi. Sulata voi ja anna sen kiehua muutama minuutti. Lisää hienonnettu basilika ja sitruunan kuoriraaste. Pidä lämpimänä.
  4. Keitä gnoccheja basilikavedessä kattilassa muutamassa erässä, kunnes ne nousevat pintaan. Keittoaika on noin 2 minuuttia. Annostele gnocchit lautasille ja valuta sitruunavoisulaa päälle. Raasta juustoa pinnalle. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2025 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Reetta Pasanen

Nami mikä pasta! Levitä keitetyt tortellonit ja ruskistetut kesäkurpitsakiekot vuokaan, revi päälle mozzarellaa ja gratinoi uunissa. Tämä, jos mikä on hurmaavinta uuniruokaa.

Huom! Tortellini vai tortelloni? Valitse kaupassa tortellonit. Ne ovat isompia ja juustoisempia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä tortellonigratiini

Ainekset

2
pkt (500g)
tortelloneja
2
(yht. 300g)
pientä kesäkurpitsaa
3
valkosipulinkynttä
10
salvianlehteä
3
rkl
oliiviöljyä
25
g
voita
2
buffalomozzarellaa
LISÄKSI
suolaa keitinveteen

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi grillivastuksin. Kiehauta iso kattilallinen vettä.
  2. Leikkaa kesäkurpitsat 1 cm:n viipaleiksi. Murskaa valkosipulinkynnet veitsen lappeella ja leikkaa muutamaan osaan. Revi salvian lehdet silpuksi.
  3. Kuumenna öljy pannussa ja paista kesäkurpitsat muutamassa erässä molemmin puolin ruskeiksi. Siirrä paistetut kesäkurpitsakiekot uunivuokaan. Paista lopuksi valkosipuli ja salvia nopeasti öljyssä ja kaada ne öljyineen kesäkurpitsojen päälle.
  4. Mausta pastavesi suolalla (1 rkl suolaa/2 l vettä), lisää tortellonit ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi tortellonit. Kaada ne vuokaan kesäkurpitsojen päälle. Lisää voi ja sekoita kunnes voi sulaa. Valuta mozzarellat ja revi ne pastan päälle.
  5. Gratinoi ruokaa uunissa 5–10 minuuttia, kunnes juusto sulaa hieman ja alkaa kuplia.

Kommentit (0)