Mehevä raparperipiirakka on luottoreseptini. Teen tällä ohjeella pellillisen piirakkaa joka kesä. Koska piirakkaa tulee paljon, siitä riittää pakkaseenkin. Talvella sitten muistelen kesää, kun nautiskelen palan silloin tällöin.
Resepti on alun perin Maku-lehdestä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20
Valmistusaika
40 + 45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Mehevä raparperipiirakka
Ainekset
Muruseos
250
g
voita
8
dl
vehnäjauhoja
3
dl
sokeria
(2
tl
leivinjauhetta)
2
tl
ruokasoodaa
2
tl
vaniljasokeria
Pohjataikina
3/4
muruseoksesta
2
dl
piimää
1
kananmuna
Täyte
1
l
raparperia paloiteltuna
1
prk
(200 g) kermaviiliä
1
prk
(250 g) maitorahkaa
2
dl
sokeria
2
kananmunaa
3
tl
vaniljasokeria
Työvaiheet
- Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Siirrä seoksesta 1/4 toiseen kulhoon.
- Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina uunipellille leivinpaperille (35x42 cm).
- Ripottele pohjan päälle raparperit.
- Sekoita loput täyteen ainekset keskenään ja kaada seos raparperin päälle.
- Ripottele pinnalle loppu muruseos.
- Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.