Herkullinen mifu-pita toimii kevyenä iltaruokana.
Mifu-pita
Ainekset
Työvaiheet
Lisäksi tarvitset:
Jogurttikastiketta (kts. ohje lopusta)
Hummusta (kts. ohje lopusta)
1/2 kurkku viipaloituna
2 tomaattia viipaloituna
1 punasipuli viipaloituna
1 ruukku jääsalaattia
4 pitaleipää
Valmista ensin jogurttikastike ja hummus (kts. ohjeet sivun alhaalta).
Ravista Mifu-pakettia muutaman kerran, jotta maustekastike sekoittuu kauttaaltaan. Leikkaa sipuli ja chili ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja sulata voi pannulla. Lisää pannulle sipuli, chili ja Mifu. Paista viisi minuuttia niin, että Mifu hieman ruskistuu. Lisää pannulle mausteet ja paista hetki, että mausteiden maku avautuu. Mausta suolalla.
Viipaloi kurkku, tomaatti ja punasipuli. Revi salaatti. Lämmitä pitaleivät pakkauksen ohjeen mukaan.
Täytä lämpimät pitaleivät paistetulla Mifulla ja vihanneksilla. Lisää vielä jogurttikastiketta ja hummusta.
LISUKKEIDEN OHJEET:
Jogurttikastike (G V)
5 dl
5 min
1/2 ruukkua minttua
1/2 ruukkua korianteria
1 valkosipulinkynsi
400 g turkkilaista jogurttia
1 tl suolaa
1/ 4 tl mustapippuria
Hienonna minttu ja korianteri. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita jogurttiin yrtit ja valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla
Hummus (M G V)
5 dl
5 min
1 tlk (300 g) kikherneitä nesteineen
1 valkosipulinkynsi
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
1/2 sitruunan mehu
1/2 dl vettä
Kumoa tölkillinen kikherneitä nesteineen sauvasekoittimen syvään kulhoon tai tehosekoittimeen. Kuori valkosipulinkynsi ja lisää se kikherneiden joukkoon. Lisää mausteet, sitruunanmehu ja vesi. Soseuta tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.