Mud cake
Ainekset
Työvaiheet
150 g tummaa suklaata,kaakaopitoisuus vähintään 60 %
150 g voita
2 rkl kahvilikööriä
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl vahvaa kahvia
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
2 dl tummaa muscovadosokeria
3 kananmunaa
tomusokeria
1. Laita rasva sulamaan kattilaan ja paloittele suklaa mukaan. Sekoittele ja anna palojen sulaa miedolla lämmöllä melkein kokonaan. Nosta kattila liedeltä; sen lämpö riittää sulattamaan lopun suklaan. Kaada seos reilun kokoiseen kulhoon.2. Lisää hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen kahvilikööri, kaakaojauhe ja kahvi. Sekoita tasaiseksi. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää suklaaseoksen joukkoon.3. Vatkaa huoneenlämpöiset kanan-munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Nostele munavaahto varovasti suklaaseoksen joukkoon.4. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisija 22 senttimetriä). Paista 200 asteessa keskitasolla 20–25 minuuttia. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Ripottele pinnalle tomusokeria.