Donitsien kuorrutuksen hauska vaihtoehto on dippailu!
Valkosuklaa-limedippi
Ainekset
Työvaiheet
- Pilko suklaa paloiksi mikron kestävään kulhoon. Lisää kerma. Sulata mikrossa 20 sekuntia pätkissä välissä sekoittaen.
- Raasta joukkoon limen kuori.
Donitsien kuorrutuksen hauska vaihtoehto on dippailu!
Ei vuokaa, uunia eikä liivatetta! Hirmu helppo juustokakku sopii kaikkiin loppuvuoden juhliin. Sitrukset ja tuore rosmariini antavat siihen ihanan jouluisen säväyksen.
Sulata voi. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai vahvassa pakastuspussissa kaulinta apuna käyttäen. Hienonna rosmariini. Yhdistä pohjan ainekset ja sekoita tasaiseksi. Painele keksimuru esimerkiksi tarjottimelle tai laakealle vadille. Laita pohja jääkaappiin tunniksi kovettumaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa myös ranskankerma vaahdoksi toisessa kulhossa. Laita tuorejuusto ja sokeri kolmanteen kulhoon ja vatkaa ne sähkövatkaimilla kevyesti sekaisin, kunnes tuorejuusto on notkeaa. Kääntele kaikki täytteen ainekset varovasti yhteen.
Levitä täyte pohjan päälle. Nosta kakku takaisin jääkaappiin.
Kuori mandariinit terävällä veitsellä hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa mandariinit edelleen ohuiksi viipaleiksi. Laita lautaselle muutama arkki talouspaperia ja nostele viipaleet niiden päälle hetkeksi, kunnes irronnut mehu on imeytynyt.
Erottele valkuainen omaan kulhoonsa ja vatkaa se kevyesti haarukalla vaahdoksi. Ota rosmariinista pieniä oksia, kasta ne valkuaiseen ja ripottele sokeria päälle.
Viimeistele kakku mandariiniviipaleilla ja sokerihuurrutetuilla rosmariineilla. Tarjoa heti.
Banana breadistä mukaeltu suolaisen makea banaani-tiikerikakku selviää syötävän hyvänä pidemmänkin vaelluksen ajan. Parhaimmalta tämä kakku maistuu vasta pari päivää leipomisen jälkeen, jolloin maut ovat tasaantuneet. Kakun kanssa voi tarjoilla vaahterasiirapilla tai hunajalla...
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Soseuta kulhossa sauvasekoittimella banaanit, munat, omenasose, hunaja ja öljy. Sekoita kuivat aineet joukkoon puuhaarukalla.
Ota taikinasta 1/3 osa toiseen kulhoon. Lisää pienemmän taikinan joukkoon sulatettu suklaa.
Öljyä 1½ l vetoinen suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada puolet vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle. Lisää päälle nokareina suklaataikinaa. Lisää päälle loput vaaleasta taikinasta. Nostele taikinaa lusikalla muutamasta kohdasta vuoan pohjasta ylöspäin, jolloin taikinat kevyesti ”raidoittuvat”.
Kypsennä banaanikakkua 175-asteisessa uunissa noin tunti 10 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa ja kumoa.
Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa.
Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.
Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.
Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.
Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Ladataan...