Donitsien kuorrutuksen hauska vaihtoehto on dippailu!
Valkosuklaa-limedippi
Ainekset
Työvaiheet
- Pilko suklaa paloiksi mikron kestävään kulhoon. Lisää kerma. Sulata mikrossa 20 sekuntia pätkissä välissä sekoittaen.
- Raasta joukkoon limen kuori.
Donitsien kuorrutuksen hauska vaihtoehto on dippailu!
Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.
Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.
Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.
Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Leivo pullapohjainen piirakka uusiksi! Vaniljakreemi ja hieman happamat omenat ovat tämän ihanan pullagaleten juju.
Lämmitä maito 42-asteiseksi. Laita maito kulhoon ja lisää kuivahiiva. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot muutamassa erässä. Lisää pehmeä voi alustuksen loppu vaiheessa. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa.
Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.
Viipaloi omenat kuorineen ja laita kulhoon. Lisää sokeri ja kaneli. Sekoita käsin nostellen ja siirrä sivuun odottamaan.
Vatkaa kulhossa kierrevatkaimella maito ja kreemijauhe keskenään paksuksi tahnaksi. Anna tekeytyä jääkaapissa peitettynä noin 20 minuuttia.
Kauli kohonnut taikina leivinpaperin päällä isoksi kiekoksi (Ø 35 cm). Levitä vaniljakreemi taikinan päälle, jätä reunoille 5 cm:n kaistale tyhjää.
Nostele omenat vaniljakreemin pinnalle, jätä omenoista kertynyt neste kulhoon. Käännä taikinan reunat täytteen päälle. Sivele reunat munalla.
Paista 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana 20 minuuttia. Voit nostaa piirakan keskitasolle viimeiseksi 5 minuutiksi. Anna galeten jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoamista.
Vinkki! Rahkan voi vaihtaa 400 grammaan maustamatonta tuorejuustoa, mutta rahkatäyte on kevyempää ja kuohkeampaa.
Klassikko toscakakku saa tänä syksynä ylleen omenaisen viitan. Tästä piirakasta riittää jaettavaa isolle joukolle!
Kuutioi omenat kuorineen. Sekoita joukkoon sokeri ja kaneli. Anna maustua.
Sulata voi ja jäähdytä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voi.
Yhdistä jauhot, leivinjauhe, kaneli ja vaniljasokeri. Siivilöi seos muna-sokerivaahtoon ja kääntele varovasti tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Valuta omenoista irronnut liemi talteen. Ripottele omenakuutiot taikinan pinnalle.
Paista piirakkaa ensin 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15–20 minuuttia, kunnes taikina on saanut hieman väriä.
Sulata sillä aikaa kuorrutteen voi isossa kattilassa. Sekoita joukkoon omenoiden liemi, sokeri, mantelilastut, vehnäjauhot ja maito. Kiehauta sekoittaen ja nosta liedeltä.
Ota piirakka uunista ja levitä toscaseos kuumana piirakan pinnalle. Paista uunin toiseksi ylimmällä tasolla 8–10 minuuttia, kunnes piirakan pinta on paahtunut kullankeltaiseksi. Varo, ettei kuorrutus tummu liikaa.
Ladataan...